Hämeen piiirin sisulisäikäisten (9-15 v.) maastojuoksukilpailu pidettiin Helatorstaina aurinkoisessa Lempäälässä. Ryskeeltä oli ilmoittautunut mukaan 35 juoksijaa. 9-11-vuotiaat juoksivat 1 km lenkin, 12 – 13 v. sekä 14- ja 15-vuotiaat tytöt 2 km sekä 14- ja 15-vuotiaat pojat 3 km. Osa juoksijoista lähti mukaan kilpailemaan tosissaan, osa täydentämään joukkuetta ja osa edustamaan seuraa. Jokainen osallistuminen on arvostettava!

Huoltojoukot kokosivat seuran teltan sillä aikaa, kun nuorimmat juoksijat kävivät tutustumassa kisareittiin. Osalle juoksijoista tämä oli ensimmäinen piirinmestaruuskilpailu, joten pientä jännitystäkin oli ilmassa. Harjoituslenkillä jouduimme valitettavasti toteamaan T9 vuotiaan osallistujan jalkavaivan sen verran pahaksi, että Taika ei lähtöviivalle tällä kertaa voinut asettua. Ensimmäisinä kilpailijoina olivat siis P9 pojat Eino, Joonas ja Jonne. Pojat juoksivat hienosti ja saavuttivat joukkuekilpailussa pm-pronssia. Joukkuekilpailuun lasketaan seuran kolmen parhaan yhteistulos.

T10 sarjassa Ryskeeltä oli neljä osallistujaa (kuvassa olevat Elli K., Elli R.,Alisa ja Vilja). Tytöt juoksivat tasaisen juoksun sijoittuen sijoille 11, 12, 13 ja 26 ja saavuttivat joukkueena pm-hopeaa. P10 sarjaan emme löytäneet kolmatta juoksijaa, joka olisi tarvittu joukkuekilpailuun. Titus ja Sami edustivat Ryskettä P10 sarjassa sijoittuen sijoille 6 ja 13.

T11 tytöillä oli ilmoittautunut kisaan joukkueen verran eli kolme juoksijaa, mutta harmillisesti yksi juoksija joutui jättämään terveyssyistä kilpailun väliin . Inka juoksi neljänneksi häviten vain muutaman sekunnin pronssista ja Enna juoksi hienosti sijalle 9. P11 pojilla oli mukana joukkueen verran juoksijoita ja kaikki saapuivat maaliin kärjen tuntumassa sijoilla 8, 10 ja 12, joka oikeutti pm-joukkuekultaan. Toiseksi sijoittuneella joukkueella oli samat pisteet, mutta koska Ryskeen kolmanneksi sijoittunut oli paremmalla sijalla kuin toisen seuran kolmanneksi sijoittunut, kulta oli Ryskeen. Onnea mestaruudesta Otto, Jarre ja Niilo!

T12 sarjaan oli ilmoittautunut eniten juoksijoita, peräti 53. Ryskeen kolmikko Viivi (9), Erica (12) ja Lumia (28) juoksivat joukkuekilpailussa 13 joukkueen parissa viidenneksi. P12 pojissa Aleksi taisteli mitaleista loppuun asti sijoittuen maalissa viidenneksi. Ville ja Joona saapuivat maaliin sijoilla 15 ja 17 ja pojat saavuttivat pm-pronssia jälleen tasapistein toisen joukkueen kanssa. Koska Joonan sijoitus oli parempi, kuin toisen joukkueen kolmannen, pronssi matkasi Tammelaan pienen tulosten kanssa olleen epäselvyyden jälkeen.

13-vuotiaiden sarjassa Ryskeellä oli vain yksi edustaja pojissa. Atte juoksi neljänneksi hienon loppukirin siivittämänä.

14-vuotiaissa pojissa Ryskeeltä oli mukana kahden joukkueen verran juoksijoita. Veeti juoksi henkilökohtaisessa kilpailussa hopealle ja Veikko neljänneksi. Vili täydensi joukkueen tulosta 12-sijallaan ja pojat voittivat joukkueena pm-kultaa yhden pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen joukkueeseen. Ryskeen kakkosjoukkue (Samu, Valtteri ja Jani) juoksivat pm-pronssille.

T15 sarjassa Pinja Kämi saavutti Ryskeen toisen henkilökohtaisen mitalin eli hopeaa jääden vain muutaman sekunnin voittajasta. Joukkuekilpailussa Ryskeen ykkösjoukkue Pinja, Tytti sijalla 8 ja Siiri M. sijalla 11 saavutti pm-hopeaa. Ryskeen kakkosjoukkue Emmi, Henna ja Siiri L. juoksivat pm-pronssille.

Kisat päättyivät kolmen aikaan iltapäivällä, teltta purettiin ja katseet suunnataan kohti kesää ja uusia koitoksia. Onnittelut kaikille mitalisteille ja upealle Ryskeen maastojuoksujoukkueelle!