HämSY:n sisulisämaastoviesti juostiin tänä vuonna Toijalassa Nahkialan kuntoradalla. Viime vuonna Ryske saavutti sijan 11, joka oli joukkueen kilpailunumero tänä vuonna. Ennen kilpailua Ryskeen joukkue tutustui yhdessä viestissä juostavaan n. 1,3 km reittiin ja suunnitteli strategisia juoksu linjauksia. Joukkueessa juoksivat T9 Elli Riihimäki, P9 Titus Uutela, T11 Viivi Välimäki, P11 Aleksi Jokela, T13 Inka Kuusela, P13 Veikko Mäkilä, T15 Pinja Kämi, P15 Veeti Saarinen. Kaikki juoksijat eivät olleet ihan ”täysi-ikäisiä” omassa sarjassaan, mutta se ei menoa haitannut.

Nuorimmat juoksijat eli 9-vuotiaat aloittivat viestin. Lähtöviivalle asettui 22 joukkuetta, eli alussa oli melkoinen ruuhka. Alkusuoran pituus oli n. 40 metriä, jonka jälkeen reitti jatkui kapeahkoon kivikkoiseen ylämäkeen. Elli säntäsi vauhdilla matkaan ja pääsi mäkeen hyvissä asemissa. Elli tuli vaihtoon hienosti puolen välin tuntumassa (13) ja lähetti Tituksen matkaan. Titus nosti osuudellaan joukkueen sijaa kahdella eli tuli vaihtoon sijalla 11. Seuraavana juoksivat 11-vuotiaat, ensin Viivi joka piti joukkueen samoilla sijoilla tullen vaihtoon sijalla 13. Aleksi juoksi 11-vuotiaiden poikien osuuden toiseksi nopeimman ajan ja nosti joukkueen sijalle seitsemän. Aleksi lähetti matkaan 13-vuotiaiden osuudelle 10-vuotiaan Inkan. Inka taisteli hienosti hieman vanhempien joukossa ja antoi periksi vain yhden sijan saapuen vaihtoon kahdeksantena. Inka lähetti omalle osuudelleen Veikon, joka juoksi varman juoksun pitäen joukkueen sijalla 8. Veikon jälkeen matkaan lähtivät 15-vuotiaat tytöt. Pinja juoksi neljänneksi nopeimman ajan osuudellaan ja saavutti edellä juoksevia joukkueita pitäen joukkueen edelleen sijalla 8. 13-vuotias Veeti lähti ankkuriosuudelle hyvistä asemista ja saapuikin maaliin yhtä sijaa korkeammalla eli seitsemäntenä.

Kilpailuissa nähtiin huikea loppukiritaistelu, kun Tampereen Pyrintö, Ikaalisten Urheilijat ja Hämeenlinna Tarmo taistelivat hopeasta ja pronssista.

Kuvassa joukkue vasemmalta Viivi, Inka, Pinja, Elli, Veikko, Aleksi, Titus ja Veeti. Onnittelut joukkueelle!