Viime viikonloppuna kilpailtiin valtakunnalliset seuracup finaalit kunnan asukasluvun mukaisesti neljässä eri sarjassa. Ryske kilpailee Mega-sarjassa (5000-10 000 asukkaan seurat). Mega-sarjassa kilpaili yhteensä 48 seuraa, joista 15 parasta+järjestävä seura pääsivät finaaliin. Ryske lähti piirikilpailujen jälkeen finaaliin sijalta 10.

Finaali kilpailtiin tänä vuonna Alajärvellä. Ryskeen kisabussi starttasi kohti Alajärveä klo 05.15 aamulla ja perillä olimme hieman ennen kymmentä aamulla. Alkumatka nukuttiin, mutta aamupalatauon jälkeen alkoi valmistautuminen kohti finaalia kasvomaalausten ja hiuskoristeiden myötä. Viimevuotinen kannustushuuto palautettiin mieliin: ”Tammelassa voitonvoimaa, Ryske on rautaaroimaa!”

Aamusumussa löysimme urheilukentän ja pystytimme kisakeskuksemme eli Ryskeen teltan paikalleen. Sitten kiiruhdimmekin avajaisseremoniaan ja siitä lähtikin sitten kisat käyntiin.

Ryskeellä oli hieman vajaamiehitetty joukkue ja siitä syystä putosimme finaalissa yhden sijan eli loppusijoituksemme tänä vuonna ns. yleisurheilun joukkue sm-kilpailussa omassa sarjassamme oli hienosti 11.

Ryskeen urheilijat ottivat 3 lajivoittoa. Ryskeen 11-vuotiaat edustajat heittivät keihästä ennätyslukemiin sekä tytöissä ja pojissa ottaen lajivoitot. Erica Syrjälä heitti 31,61m ja Ville Rekola 34.20m. Aleksi Jokela voitti puolikuntoisenakin P11 1000m ajalla 3.29,74. Jani Laakso heitti moukarin ennätyslukemiin 36,28m sijoittuen P13 moukarissa hopealle. Veeti Saarinen juoksi P13 1000m toiseksi ajalla 3.08,77 taistelen voitosta loppuun asti. Mitalisijoitusten lisäksi Ryske saavutti useita nelos- ja vitossijoja. Osa urheilijoista kilpaili vanhemmassa sarjassa ja etenkin heittolajeissa se tarkoitti usein myös painavampaa kilpailuvälinettä. Jokainen edusti Ryskettä hienosti omassa lajissaan ja tuoden seuralle niitä tärkeitä pisteitä, joilla loppusijoitus ratkaistiin.

Ryskeen tsempparina palkittiin 10-vuotias Niilo Laukkanen, joka lähti sairastapauksen vuoksi pikakomennuksella juoksemaan  P15 2000m. Niilo juoksi järkevästi oman juoksun loppua kohti vauhtia lisäten ja saapui maaliin kaikkensa antaneena.

Suurin ikäero taisi olla seuramme N17 8-vuotiaalla edustajalla Taika Kuuselalla. Taika hyppäsi pituutta ja juoksi sukkalaviestissä toisen N17 osuuden. Pituudessa lankulta hyppääminen aiheutti pientä jännitystä, mutta lopulta tulokseksi kirjattiin 3,07m ja piste taas seuralle. Myös 9-vuotias Vilja Välimäki edusti seuraamme huomattavasti vanhempien sarjassa eli T13 moukariheitossa. Hienosti Vilja heitti moukarin lukemiin 12,65m. Samu Kauppi edusti M17 kuulassa. 13-vuotias Samu työntää normaalisti 3 kiloisella kuulalla, mutta M17 sarjassa Samun piti työntää kaksi kiloa painavammalla eli 5 kiloisella kuulalla. Jotta melkein tuplasti painavampi kuula ei aiheuttaisi vammoja, Samu työnsi kerran varmistaen tuloksen ja seuralle pisteet,  Moni muukin urheili ikäistään vanhempien seurassa tai muussa kuin omassa päälajissaan, tässä oli vain muutama esimerkki. Tsempparipalkinnon olisi voinutkin antaa jokaiselle Ryskeen urheilijalle, niin hienosti kaikki kilpailivat joukkueen hyväksi.

Kotimatkalla tunnelma oli iloinen. Matkan aikana järjestettiin perinteiset arpajaiset bussimatkustajien kesken. Palkintoja oli tälläkin kertaa runsaasti eli arpaonni suosi useaa. Urheilijoiden suosikkipalkinnon uniikin Ryske-spinnerin voitti meidän bussikuskimme Markku.

Onnittelut kaikille urheilijoille sekä valmentajille, huoltajille ja kannustajille sekä erityiskiitos bussikuskillemme Markulle!