Yleisurheilukouluja ohjaavat SUL:n kouluttamat yleisurheiluohjaajat. Otamme myös iloiseen joukkoomme mielellään uusia ohjaajia/apuohjaajia. Apuohjaajana voi toimia, vaikka ei olisi yleisurheiluohjaajan koulutusta. Seura tarjoaa myös mahdollisuuden kouluttautua. Toivomme myös, että mahdollisimman moni vanhempi osallistuu talkooapuna pieniin toimitsijatehtäviin esim. pituushyppypaikan lanaus, pallonheiton palautus, kioskitoiminta tms.

Yleisurheilukoulujen säännöt.

 

KUNNIAKIERROS

Kunniakierros on yleisurheilun tärkein varainkeruutapahtuma. Kunniakierros juostaan maanantaina 15.7.2019. Keräämällä kunniakierroksessa 400€ tai yli per urheilija, saa kyseisen urheilijan kesämaksusta 50% alennusta. Lisätietoa kunniakierroksesta täältä.

 

KESÄN 2019 YLEISURHEILUKOULU (5 – 16v.)

Tammelan liikuntakeskuksella alkaen 20.5. klo 18.30 – 19.30. Tänä vuonna yleisurheilukoulun tarkka ajankohta on 20.5.-5.8.  Päättäjäiset ovat 12.8. Urheilukoulu alkaa joka kerta ilmoittautumisella omalle ohjaajalle klo 18.20, tämän jälkeen on ohjattua alkuverryttelyä, yleisurheilulajeja ja loppuleikki, peli tai venyttely.
Yleisurheilukoulun tavoitteena on lasten monipuolinen liikunta ja yleisurheilulajeihin tutustuminen. Yleisurheilukoulun tarkoituksena on tukea lasten monipuolista kehittymistä niin liikunnan kuin sosiaalisuudenkin alueella. Liikunta tarjoaa lapselle kehittäviä elämyksiä ja liikunnan iloa! Lapset jaetaan iän ja taidon mukaan ryhmiin. Kesällä 2019 pienimmät urheilukoululaiset ovat 2014 syntyneitä.

Tiedustelut: yleisurheilu (at) tammelanryske.fi

Urheilukoulumaksu 60€ jäsen / 75€ ei jäsen sisältää:

 • Kerran viikossa ohjattu tunnin harjoituskerta koulutettujen ohjaajien ja valmentajien ohjauksessa
 • Palkinto päättäjäisissä
 • Urheilukoulutuote
 • Lisenssi/vakuutus
 • Silja Line seurakilpailut ja mitali
 • Mahdollisuus osallistua omatoimisesti/omakustanteisesti muihinkin kilpailuihin (lisätietoa ohjaajilta)

Kesän yleisurheilukouluun voi ilmoittautua mukaan täältä. Yleisurheilukoulun ohjelma ja tiedote löytyvät tämän linkin kautta.

Jäseneksi voi liittyä täältä. Jäsenmaksu on 10€ / hlö, perhejäsenmaksu 40€. 

 

2019 KILPARYHMÄ (8 – 17v.)

Muutoksena aiempiin vuosiin verrattuna on, että kilparyhmän ilmoittautumista ei jaeta enää erikseen kesä- ja talviryhmiin. Toukokuusta syyskuuhun kestävällä kesäkaudella treenataan maanantaisin klo 18 – 20 ja torstaisin klo 17 – 18.30 Tammelan Liikuntapuistossa. Satunnaisesti treenejä voi olla myös erikseen sovittuina päivinä. Talvella harjoituksia pidetään vähintään kahdesti viikossa. Talvikauden harjoituksiin sisältyvät Eerikkilän vuorot.

Kilparyhmä on tarkoitettu tavoitteellisille urheilijoille, jotka haluavat harjoitella jo hiukan enemmän ja käydä kilpailuissa muuallakin kuin Tammelan omissa kilpailuissa. Tavoitteena on parantaa suorituksia ja oppia enemmän tekniikkaa sekä saada itsevarmuutta suorituksiin, jotta kisoissa voisi laittaa kaiken peliin ja pystyä ylittämään itsensä. Samalla kehitetään myös muita urheilijan ominaisuuksia kuten fysiikkaa, kestävyyttä, koordinaatiota ja nopeutta.

Kilparyhmään voi tulla mukaan vuonna 2011 ja aikaisemmin syntyneet Ryskeen jäsenet. Jäseneksi voi liittyä täältä. Jäsenmaksu on 10€ / hlö, perhejäsenmaksu 40€. Kilparyhmä pyritään tänä kesänä jakamaan kahteen ryhmään iän mukaan. Jako riippuu ilmoittautuneiden määrästä, mutta tavoitteena on 8-11-vuotiaiden sekä yli 12-vuotiaiden ryhmä.

Tiedustelut: Johanna Rekola: jtrekola2012 (at) gmail.com tai 050 337 7097.

Kilparyhmään ilmoittautuvan tulee hankkia lisenssi ennen harjoituskauden alkamista. 13-vuotiaiden ja nuorempien lisenssiin sisältyy vakuutusturva, lisätietoa täältä. 14-vuotiaiden ja vanhempien lisenssiin ei sisälly vakuutusturvaa, mutta sen voi hankkia erikseen, lisätietoa täältä. Kaikki lisenssit voi ostaa täältä. Kun olette ostaneet lisenssin, pääsette kirjautumaan uuteen Urheiluliiton SUL-OmaPalveluun, missä näette omat tietonne ja voitte niitä myös muokata.

Maksu 140€ sisältää:

 • Koulutettujen ohjaajien/valmentajien vetäminä ohjatut harjoituskerrat (vähintään kaksi ohjattua harjoitusta viikossa)
 • Kevään juoksukoulu
 • Eerikkilän talvivuorot
 • Urheilukoulutuote
 • Osallistumismaksut pm-, SM- ja seuracup-kilpailuihin sekä viesteihin
 • Osallistumismaksut Kesäliigan seitsemään eri kilpailuun
 • Ryskeen omat kilpailut

Kilparyhmän ilmoittautuminen 23.4. mennessä tästä. Huom! kilparyhmään ilmoittauduttava ehdottomasti ennakkoon, jotta saamme kaikki tarvittavat tiedot ja ryhmän koon tietoon etukäteen. Kilparyhmän vanhempia tarvitaan omien kilpailujen toimitsijatehtäviin.

Kilparyhmän harjoituksissa voi käydä myös ilman kausimaksua (poislukien juoksukoulu). Tällöin yhden treenikerran hinta on 5 €. Kertyneet harjoittelumaksut laskutetaan kaksi kertaa vuodessa kuitenkin viimeistään kauden päätteeksi.

 

TALVEN YLEISURHEILUKOULU (5 – 9v.)

Tammelan koulukeskuksen liikuntasalissa perjantaisin klo 17 – 18 lokakuu-huhtikuussa alkaen 4.10.2019. Tavoitteena on lasten monipuolinen liikunta ja yleisurheilulajeihin tutustuminen. Talvikauden (lokakuu-huhtikuu) maksu on 50 €/jäsen ja 65 €/ei jäsen. Ryhmäkoko 20. Ryhmä toteutuu, jos osallistujia on kahden kerran jälkeen vähintään 10. Ilmoittautuminen ja lisätietoja täältä
Tiedustelut: yleisurheilu@tammelanryske.fi

Maksu sisältää:

 • Kerran viikossa ohjattu tunnin harjoituskerta
 • Lisenssi/vakuutus