HämSY:n pm-sisulisämaastot juostiin Valkeakoskella Kärjenniemen koulun maastossa lauantaina 13.5.2017.

Ryske lähti pm-maastoihin 14 urheilijan ja kolmen joukkueen kanssa. 9-11-vuotiaat juoksivat n. 1,2 km lenkin kerran ja 12-vuotiaista alkaen 2 kertaa. Lenkillä oli yksi melko jyrkkä ylämäki, mutta muuten lenkki oli melko mukavaa kumpuilevaa maastoa. Lenkin varrelle oli asettunut upeasti Ryskeeläisiä kannustamaan ja tsemppaamaan – kannustus saa askeleen aina vielä hieman enemmän lentämään. Sääkin suosi, aurinko paistoi ja luntakaan ei satanut 🙂

Ensimmäisenä lähtöviivalle asettui Vilja Välimäki T9 sarjassa 38 muun juoksijan kanssa. Vilja juoksi hienosti sijalle 23.
T10 sarjassa neljän kärki oli neljän sekunnin sisällä. Inka Kuusela joutui harmikseen taipumaan neljännelle sijalle loppukirissä. Tyttöjen taso oli kova, koska Inkan ajalla olisi sijoittunut jaetulle ykkössijalle T11 sarjassa.
P10 sarjassa Niilo Laukkanen juoksi hyvän ajan sijalle 11.
T11 sarjassa oli eniten osallistua, peräti 52. Ryskeellä oli asettaa T11 sarjassa lähtöviivalle 3 juoksijaa, jolla pääsi osallistumaan joukkuekilpailuun. Viivi Välimäki taisteli mitalisijoista loppuun asti sijoittuen maalissa kuudenneksi. Erica Syrjälä juoksi sijalle 19 ja Stella Haavisto sijalle 35. Joukkuekilpailussa tyttöjen yhteenlasketut sijoituspisteet veivät heidät hienosti neljänneksi.
P11 sarjassa Ryskeellä oli myös 3 juoksijaa eli osallistuminen joukkuekilpailuun oli mahdollista. Aleksi Jokela juoksi sijalle 7, Vihtori Valkama 10 ja Joona Salminen 20. Poikien joukkuekilpailun pistelaskenta kesti kauan ja saimme jännittää miten joukkukilpailussa kävi. Ryskeen P11 olivat lopulta joukkuekilpailussa tyttöjen tapaan sijalla 4.
P12 sarjalaiset juoksivat ensimmäistä kertaa pidemmän reilun 2 km lenkin. Atte Kuusela suoriutui  lenkistä hyvin, voimia jäi vielä loppukiriinkin. SIjoitus maaliviivalla yhdeksäs.
P13 sarjassa Veikko Mäkilä aloitti loppukirin pari-kolmesataa metriä ennen maalia, kiihdyttäen loppua kohti. Kun Veikko ohitti kolmantena olleen juoksijan, näytti siltä, että ohitettu jäi paikoilleen, kun Veikko juoksi todella kovaa maaliin asti. Olipa upea loppukiri, jolla Veikko voitti piirinmestaruuspronssin.
T14 sarja oli kolmas, johon Ryske sai lähtöviivalle 3 juoksijaa ja pystyi siten osallistumaan joukkuekilpailuun. Alussa kukaan juoksijoista ei oikein ollut vetohaluinen ja alku olikin verkkaisaa, kunnes kärki lähti vetämään. Pinja Kämi juoksi kärkijoukossa alusta alkaen ja saavutti loppuvaiheessa toisen sijan turvallisen välimatkan erolla takana tulijoihin. Pinja juoksi tasaisen kovan juoksun ja ylitti maaliviivan piirinmestaruushopeamitalistina. Tytti Nyrönen otti Veikon tapaan pitkän ja hurjan loppukirin ohittaen lopussa muutamia kilpailijoita sijoittuen maalissa sijalle 11. Siiri Laukkanen juoksi hienosti rankan lenkin sijalle 18. Tytöt jäivät harmillisesti vain neljän pisteen päähän joukkuepronssista sijoittuen joukkuekilpailussa sijalle 4.

Onnittelut mitalisteille ja kaikille muille juoksijoille ja kiitos jännittävästä kisapäivästä!

Kuvassa Pinja Kämi ja Veikko Mäkilä palkintojenjaossa.