Suomen mestaruuksia ja pronssi

Tammelan Ryskeen voimailijat pärjäsivät loistavasti penkkipunneruksen SM-kisoissa. Tuomas Nikkilä, Toni Kuusi ja Mikko Tiensuu voittivat kultaa omissa sarjoissaan ja Janne Hakala pronssia omassaan.

Tuomas Nikkilä avasi kilpailunsa alle 74 kilon sarjassa ylivoimaisesti nostaen 215 kiloa, joka oli lähes sata kiloa suurempi avaus kuin kolmanneksi sijoittuneen Iiro Virtasen 120 kiloa. Rauman Ydinvoimaa edustavan Virtasen tuloksesksi jäi toisen kierroksen 170 kiloa ja hopea pujotettiin Oulun Power Teamin Jani Haapamäen kaulaan 190 kilon tuloksella.

Alle 83 kiloa painavien sarjassa nähtiin hieman jännittävämpi kolmas kierros. Toni Kuusi nosti ensimmäisellä kierroksella 220 kiloa, jota Kuopion Painonnostajien Pietu Lippo uhkasi lastauttaessa viimeisellä kierroksella 222,5 kiloa. Hän kuitenkin epäonnistui ja Kuusen kaulaan pujotettiin kultamitali. Lipon tulokseksi jäi toisella kierroksella nostettu 207,5 kiloa, jolla hän jäi pronssille Kotkan Hektoria edustavan Niklas Silanderin punnerrettua 215 kiloa.

Sarjassa alle 105 kiloa nähtiin jännittävät kolme kierrosta ja kilpailu ratkesi vasta viimeisellä nostolla. Neljänneksi jäi Nordic Powerin Jussi Kangasvieri toisen kierroksen tuloksella 235 kiloa epäonnistuttuaan kolmannessa nostossaan. Pronssille sijoittui Muuramen Yrityksen eli MY-Powerin edustaja Mika Paasonen nostettuaan 237,5 kiloa. Hopealle ylsi Team 365:n Jukka Seppänen punnerrettuaan toisella kierroksella 242,5 kiloa. Seppänen ei onnistunut viimeisellä kierroksella yritksessään nostaa 255 kiloa. Mikko Tiensuu voitti kultaa niin ikää toisen kierroksen tuloksellaan 245 kiloa, kun viimeisen kierroksen yritys 255 kilosta jäi yritykseksi.

Janne Hakala sijoittui pronssille tuloksellaan 212,5 kiloa alle 120 kiloa painavien sarjassa. Hakala kilpaili ensimmäistä kertaa varustepenkin Suomen mestaruudesta näin kevyenä ja oli silmin nähden iloinen onnistumisestaan. Nordic Powerin Tomi Määttä voitti hopeaa ensimmäisen kierroksen tuloksellaan 260 kiloa. Kulta pujotettiin Joensuun Punttipoikien Lasse Leinosen kaulaan. Hän nosti ensimmäisellä kierroksella 295 kiloa ja yritti kahdesti tehdä uudeksi Suomen ennätyksesksi 309 kiloa.

Päivän kovimmat raudat nähtiin odotetusti yli 120-kiloisten superraskaassa sarjassa. Maailman ennätystäkin nimissään pitäneen Fredrik Smulterin jätettyä kilpailut väliin ja keskittyessä elokuussa Ylitorniossa käytäviin EM-kisoihin tänään nähtiin kahden kilpailijan kova taistelu. Ålands Kraftsportklubbin Ove Lehto ja Kenneth Sandvik olivat tasatuloksessa 355 kiloa ennen viimeistä kierrosta. Kolmannella kierroksella Lehto nosti ensin 362,5 kiloa. Kevyempänä urheilijana Sandvikille riitti voittoon sama tulos, joka nousikin keveyn näköisesti.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Jussin Malja neljättä kertaa Tammelan Ryskeen Tiensuulle

Lopen Voima ja Kunto team ry järjesti sunnuntaina järjestyksessään toiset Jussin muistopenkkarit edesmenneen Juhani Äijön muistoksi. Jussin Malja niminen kiertopalkinto jaettiin yhdeksättä kertaa kilpailijalle, joka tekee parhaan tuloksen suhteessa omaan painoonsa. Tammelan Ryskeen Mikko Tiensuu voitti palkinnon neljännen kerran nimiinsä.

Päivän aikana kilpailtiin sekä klassisessa- että varustepenkkipunnerruksessa. Mukana oli naisia ja miehiä kaikista ikä- ja painoluokista. Tiensuun kanssa samaan kategoriaan eli avoimen ikäluokan alle 120 kiloa painaviin miehiin osallistui myös Tammelan Ryskeen Janne Hakala, joka sijoittui toiseksi. Kolmanneksi sijoittui Eastside Iron Triben Timo Rukkila.

Nuorin osallistuja oli 13-vuotias Anton Kauranen Nokian Voimailijoista. Hän teki oman ennätyksensä klassisessa penkkipunnerruksessa nostaen alle 53 kiloa painavien sarjassa 62,5 kiloa. Vanhin kilpailija oli Hyvinkään Voima-Veikkojen 83-vuotias Olavi Kallio. Teräsvaari osallistui molempiin lajeihin ja urakoi siten kuusi nostoa, joista parhaat olivat klassisen 107,5 kiloa ja varustenoston 115 kiloa.

Skogberg viidenneksi

Viikonloppuna käytiin klassisen voimanoston masters-ikäluokkien suomenmestaruuskilpailut. 50 vuotta täyttäneiden painoluokassa 105 kg Tammelan Ryskeen Olli Skogberg sijoittui viidenneksi. Vaikka mitalisijat jäivät 42,5 kilon päähän, oli Skogberg tyytyväinen suoritukseensa. Ensimmäisestä lajista eli jalkakyykystä tulokseksi kirjattiin 180, penkistä 150 ja maastanostosta 212,5 kiloa. Nämä johtavat Skogbergin henkilökohtaiseen yhteistulosennätykseen 542,5 kiloon.

Voiton sarjassa vei Sotkamon Visan Jari Niskanen, hopealle ylsi Sibbo-Vargarnan Henrik Winter ja pronssi meni Rauman Ydinvoiman Marko Valolle.

Tapaninpäivän varustepenkkikisat

Tammelan Ryskeen voimailujaosto järjesti Tapaninpäivänä varustepenkkikisat KuntoForssassa. Kilpailuihin osallistui vain seuran omia voimailijoita.

Tuomas Nikkilä rikkoi jo ensimmäisellä nostollaan helmikuun varustepenkin SM-kisoihin vaaditun tulosrajan 160 kg. Viimeisellä nostollaan hän onnistui nostamaan 225,5 kiloa.

Myös 83 kilon sarjassa Toni Kuusi nosti ensimmäisellään SM-kisoihin vaaditun 180 kg. Lopulliseksi tuloksesksi tältä päivältä jäi 225 kg.

120 kilon sarjassa Janne Hakala nosti tasan kaksi sataa kiloa, mikä ei aivan riitä SM-kisoihin. 217,5 kilon rajan rikkoi Hakalaa vuoden vanhempi Mikko Tiensuu, jonka kolmas nosto 250 kg, päätti kisapäivän.

Ruumiin painoon suhteutettuna parhaan tuloksen teki Tuomas Nikkilä, joka sai 161,07 Wilks-pistettä.

Kulta ja kaksi pronssia

Kaikki kolme Tammelan Ryskeen edustajaa palasi kotiin mitali kaulassa viikonloppuna Pietarsaarella käydyistä klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuista.

Tuomas Nikkilä voitti kultaa 74 kilon luokassa tuloksellaan 170 kg. Hopealle jäi Kokkolan Jymyn Henrikki Syrjälä 167,5 kilolla ja pronssille sijoittui Kuopion Painonnostajien Juha Parviainen 157,5 kilolla.

Sarjassa M23 ja painoluokassa 105 kg Jarkko Bärholm sijoittui kolmanneksi tuloksella 165 kg. Kankaanpään Voimailijoiden Janne Marttila vei hopean samalla tuloksella oltuaan keveympi. Kulta kyseisessä luokassa irtosi tuloksella 182,5 kg, jonka teki Kokkolan Jymyn Miska Torppa.

Pronssille sijoittui myös Olli Skogberg sarjassa M50 painoluokassa 105 kg tuloksellaan 160 kg. Hopealle ylsi Kokkolan Jymyn Juha Pohjonen tuloksella 167,5 kg ja kultaa voitti Viitasaaren Viestin Eino Pöntiö tuloksella 180 kg.

Kaikki tulokset pääset katsomaan täältä.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Voimanostajille menestystä Helsingistä

Ville Peltonen ja Olli Skogberg toivat Ryskeelle menestystä lauantaina 5.11. käydyistä klassisen voimanoston Etelä-Suomen aluemestaruus -kilpailuista.

Peltonen (vas), Fabritius ja Manninen

Peltonen sijoittui kolmanneksi miesten avoimen ikäsarjan 105:n kilon luokassa tuloksellaan 512,5 kg (180-132,5-200). Sarjan voitti Helsingin Tarmon Rufus Fabritius ja toiseksi sijoittui Vilken Otto Manninen.

Skogberg

Skogberg

Skogberg kilpaili samassa painoluokassa 50 -vuotiaiden sarjassa. Hän teki tuloksen 535 kg kyykättyään 170 kg, punnerrettuaan penkistä 160 kg ja nostettuaan maasta 200 kg.

Helsingin Atleettiklubin järjestämän kilpailun tuloksiin pääset TÄSTÄ.