Ryskeen voimailu

Tammelan Ryske on Suomen Voimanostoliitto ry:n jäsen ja seuran voimailijat ovat sitoutuneet antidoping-toimintaan ja WADA:n sekä Suomen Antidoping-toimikunnan säännöstöihin ja niiden henkeen. Ryskeen voimailijat ovat menestyneet sekä kansallisesti että kansainvälisesti niin voimanostossa kuin voimapunnerruksessakin. Jäsenistössä on myös voimanosto ja -punnerrus tuomareita.

Voimanosto

Voimanosto koostuu kolmesta osalajista, jotka ovat jalkakyykky, penkkipunnerrus ja maastanosto. Jokaisessa lajissa on käytettävissä kolme yritystä, joilla tavoitellaan mahdollisimman suurta yhteistulosta. Voimanostossa on mahdollista kilpailla ns. varustekisoissa, joissa käytettävät varusteet mahdollistavat suuremman tuloksen, sekä klassisen voimanoston kilpailuissa, joissa ei käytetä suoritusta parantavia varusteita. Mestaruuksista kilpaillaan myös pelkässä penkkipunnerruksessa, varusteilla ja ilman.

Voimapunnerrus

Voimapunnerrus tunnetaan myös nimellä sotilaspenkki. Voimapunnerrus on penkkipunnerrusta jalat ilmassa. Lajissa on kaksi  kilpailumuotoa – maksimivoimapunnerrus ja toistovoimapunnerrus. Maksimivoimapunnerruksessa tavoitellaan mahdollisimman suurta kilomääräistä tulosta ja toistovoimapunnerruksessa miehet tavoittelevat mahdollisimman montaa toistoa oman kehon painolla, naisilla painona on 70 prosenttia oman kehon painosta.

TAPAHTUMAKALENTERI

Ei tulevia tapahtumia.