Menneenä viikonloppuna Lahdessa järjestetty Nordic Fitness Expo tarjosi muutakin kuin treenivaatteita, lisäravinteita ja fitness-kilpailun. Lauantaina nähtiin tasokas toistovoimapunnerruksen SM-kilpailu, josta kaikki Ryskeen edustajat matkasivat kotiin oman pokaalin kanssa. Toistovoimapunnerruksessa nostetaan jalat ilmassa oma paino penkistä mahdollisimman monta kertaa. Naisilla tanko painaa 70 prosenttia oman painon verran. Maksimivoimapunnerruksessakin jalat ovat ilmassa, mutta urheilija nostaa mahdollisimman suuren taakan.

Lahdessa parhaaksi naisnostajaksikin valittu Anita Reunanen nosti alle 70-kiloisten sarjan Suomen ennätykseksi hurjan 45 toistoa tangon painaessa 42,5 kg. Toiseksi sijoittunut Satu Luoto nosti saman painon 38 kertaa. Kultaa nosti myös alle 80-kiloisten sarjassa Toni Kuusi. Hän nosti 75 kg painaneen tangon 44 kertaa. Alle 90-kiloisissa miehissä neljällä parhaalla oli tankoon lastattuna 82,5 kiloa. Ryskeen Vilho Miettinen sijoittui pronssille 31 toistolla. Hopeaan tarvittiin 33 ja kultaan 36 toistoa. Myös Janne Hakala nosti pronssia alle 120-kiloisten sarjassa. Hän nosti 112,5 kg painaneen tangon 13 kertaa. Muut mitalit jäivät tällä kertaa kauas, sillä hopeatulos oli 23 toistoa 120 kilolla ja Petteri Valkeejärvi nosti 112,5 kiloa 24 kertaa.

Toistovoimapunnerruksen Ryskeläiset SM-mitalistit: Vilho Miettinen (vas.), Anita Reunanen, Toni Kuusi ja Janne Hakala.

Noin kuukausi sitten eli 10.9. Hämeenlinnassa kilpailtiin maksimivoimapunnerruksen Suomen mestaruuksista. Tammelan Ryskeen voimailijat pärjäsivät sielläkin erittäin hyvin, minkä viisi mitalia todistavat. Olli Skogberg voitti hopeaa tuloksellaan 155 kg. Mestaruuden nimiinsä voittanut pihtiputaalainen Eino Pöntiö oli aivan omilla lukemillaan nostaessaan 170 kiloa. Sekä Netta Miettinen että Anita Reunanen nostivat hopeaa omissa sarjoissaan. Netan tulos 70 kg jäi tasan 20 kiloa kullasta, mutta Anitan 77,5 kiloa oli erittäin lähellä kultaa nostaneen Anne Heikkilän 80 kiloa.

Vilho Miettisen tulos 147,5 kiloa riitti tänä vuonna pronssiin. Kirkkaammista mitaleista käytiin tiukka kamppailu, joka tasatuloksessa ratkaistiin punnituksessa 150 g kevyemmän urheilijan hyväksi. Hopea ja kulta alle 83 kiloa painavien sarjassa irtosi 160 kilon tuloksella. Alle 120-kiloisten sarjassa Simo Sistonen oli ylivoimainen aloittaessaan kilpailun 205 kilon nostolla. Hänen voittotulos oli 212,5 kiloa. Ryskeen Janne Hakala nosti pronssille 152,5 kilon tuloksella, kun hopeaan vaadittiin 180 kiloa.