Virroilla juostiin lauantaina 14.5.2016 Hämsyn piirinmestaruusmaastojuoksut. Nuoremmat juoksijat lähtivat kisareissuun aikaisin aamulla Tammelan liikuntakeskukselta. Kahden ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen jalat olivat hieman puutuneita, mutta maastoreittiin tutustuminen sekä kunnollinen alkuverryttely vetreytti juoksujalat.

Ryskeestä lähtöviivalta starttasi 9 juoksijaa eri sarjoissa. Ensimmäisenä matkaan lähti T9 sarjassa Inka Kuusela. Inka oli mukana mitalitaistelussa loppuun asti. Maalikamerakuvaa tutkittiin pitkään ja harmiksemme Inka jäi yhden sentin (1 cm) maalikamerakuvan perusteella neljännelle sijalle. Upea loppukiri joka tapauksessa ja hyvä sijoitus!

Seuraava lähtöviivalle asettui T10 sarjassa Erica Syrjälä. T10 sarjassa oli isoin osallistujamäärä, peräti 37 juoksijaa. Erica juoksi hienosti sijalle 19.

P10 sarja oli ainoa, jossa meiltä oli mukana 3 juoksijaa eli mahdollisuus osallistua myös joukkuekilpailuun. Aleksi Jokela juoksi hienosti pronssille. Ville Rekolan yhdeksäs sija ja Joona Salmisen 12. sija oikeuttivat joukkuekilpailussa kolmannelle sijalle.

P11 sarjassa Atte Kuusela juoksi kärjen tuntumassa sijoittuen maalissa seitsemänneksi.

P12 sarjassa juoksivat Veeti Saarinen ja Valtteri Yrjölä. Veeti kiristi vauhtia hieman ennen urheilukentälle saapumista ja juoksi maaliin kolmantena. Valtteri otti huiman loppukirin ja taisteli hienosti sijalle 15.

P15 sarja starttasi hieman sen jälkeen, kun nuorimmat olivat jo lähteneet kotimatkalle. Saamamme tiedon mukaan Eemeli oli mukana taistelemassa kärkisijoista kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta viimeisellä kierroksella joutui antamaan hieman kärjelle periksi –  juosten kuitenkin hienosti seitsemäntenä maaliin.

Juoksijoiden mukaan juoksu oli kivaa, mukavaa ja hauskaa – sitähän urheilu on parhaimmillaan. Jatketaan samaan malliin kesän kisoissa!