20.12.2010 Vuosi kääntyy loppusuoralle

Ryskeen puolesta haluan kiittää kaikkia urheilijoitamme, toimihenkilöitämme ja tukijoitamme hienosta urheiluvuodesta 2010. Tapahtumia ja menestystä on ollut monella saralla. Uutta väkeä on myös tullut mukaan toimintaan. Mieleenpainuvana tapahtumana vuoden varrelta mieleeni tulee eittämättä Sinettien saaminen lokakuun alussa.

Talvi on saapunut Pohjolaan ja vaikka toinen perättäinen runsasluminen talvi ei ollut todennäköinen niin siitä saamme kuitenkin nauttia. Liikuntakeskuksella on ollut vilskettä kun kuntoilijat ja aktiivit ovat lykkineet lylyä päivä toisensa jälkeen. Hiihtokoulunkin oppilaat ovat päässeet luonnolumelle jo ennen vuoden vaihdetta. Mikäs sen hienompaa!

Tukijoistamme täytyy muistaa kiittää Tammelan kuntaa, vaikka seuran puheenjohtajana ihmettelenkin päättäjien toimintaa yhdessä asiassa. Kiitokset kohdistuvat muun muassa liikuntakeskuksen uusittuun äänentoistoon ja liikuntapaikkojen kuntoon. Hyvässä hoidossa ne ovat olleet tämänkin vuoden. Hieman risuja voitanee ojentaa siitä päätöksestä, että kunta palkitsee menestyneitä urheilijoita vain mitalisijoja saavuttaneiden osalta. Samalla toisaalta SM- tason urheilijoilta otettiin pois punttisalin vapaa käyttö. Minun mielestäni SM- kisoissa kymmenen parhaan joukkoon lajissa kuin lajissa pääsyn pitäisi olla riittävä tason näyttö ja oikeuttaa jo edellä mainittuun punttisalin vapaaseen käyttöön. Tämä leikkaus ei kohdistu meihin vanhoihin partoihin, mutta se kohdistuu erityisesti meidän tulevaisuuden toivoihin noin 13 vuodesta ylöspäin. Esitän vakavasti palaamista vanhoihin palkitsemiskriteereihin, koska 1.-10. sijoille sijoittuvia urheilijoita ei Tammelassakaan nyt ole ylipääsemättömän paljon ja kustannukset laskettaan muutamassa sadassa eurossa. Ei sen pitäisi olla miljoonataseen kunnassa mikään iso juttu, mutta saattaisi kannustaa nuorisoa ihan positiivisessa mielessä.

Toivotan omasta ja Ryskeen puolesta kaikille Rauhallista Joulun aikaa ja Urheilullista Uutta Vuotta 2011!!

30.11.2010 Opiskelijoiden voimanostoa Tampereelta

Samaan aikaan kun maksimivoimapunnerrusta harrastettiin Ylöjärvellä kamppailtiin naapurikaupungissa opiskelijoiden ja koululaisten voimanostossa. Teemu Laaksonen kilpaili koululaisten/opiskelijoiden voimanoston SM -kisassa Tampereella 27.11.2010 sarjassa 23v -125kg. Teemu saalisti yhteistuloksen 650kg ja voitti oman sarjansa. Sarja koostui: jalkakyykky 200 kg, penkkipunnerrus 190 kg ja maastanosto 260kg. Onnittelut Teemulle!!!

28.11.2010 Maksimivoimaa Ylöjärvellä

Ryskeen värejä oli Ylöjärvellä pidetyissä maksimivoimapunnerruksen SM-kisoissa palkintopallilla 27.11. Harri Miettinen oli alle 90 kg juniorien SM 2 tuloksella 120kg, Netta Miettinen alle 80 kg juniorien Suomen Mestari tuloksella 55kg ja Vilho Miettinen alle 80 SM6 tuloksella 140kg. Olli Skogberg jatkoi mitaliketjuaan ollen alle 90 kg vSM 2. tuloksella 155kg. Onnittelut hyvistä suorituksista!!!

24.11.2010 Vilskettä Liikuntakeskuksessa ja koulukeskuksen salilla

Parina peräkkäisenä päivänä on ollut mukava nähdä kymmenien lasten liikkuvan. Tiistaina sisäliikuntaa yu-treenien merkeissä koulukeskuksella ja keskiviikkona hiihtokoulun merkeissä Liikuntakeskuksella. Molemmissa on ollut ilahduttavasti nuorta väkeä liikkumassa koulutettujen ohjaajien ohjauksessa.

Nettisivut päivittyvät myös koko ajan ja hiihtojaostonkin urheilijaesittelyt julkaistaan uudessa formaatissa parin viikon sisällä.

Oli mukavaa seurata tiistaina kohdeyleisölleen oikein suunnattua voitelukoulutusta. Kiitokset Akille, Markulle, Sarille ja Kopran Jyrkille hyvistä järjestelyistä. Jyrkille kiitokset myös kansantajuisista esimerkeistä – uskoisin näiden oppien menneen perille!

20.11.2010 Voimailijat SM- joukkuekisassa

Ryskeen voimanostojoukkue sijoittui 8. SM-joukkuevoimanostokisoissa. Seitsemäs sija karkasi vaivaisen 2,5kg:n päähän, mutta matkassa oli pieniä epäonnistumisia ja tuomarilinjakin oli kuulemma erittäin tarkka. Ensi vuonna on taas uudet kisat ja mahdollisuudet.

16.11.2010 Ryskeestä vuoden nuorisotoimintaseura

Hämeen Seudun Yleisurheilu (HämSY) palkitsi tänään perinteisessä yu-kauden päätöstilaisuudessa Ryskeen yleisurheilun vuoden 2010 nuorisotoimintaseurana Hämeessä! Paikalla oli melkoinen joukko menestyneitä hämäläisiä urheilijoita ja urheiluvaikuttajia. Ryskeen puolesta onnittelen koko yu-väkeä erinomaisesta nuorisotyöstä mikä on taas näkynyt ja kuulunut omaa urheilukenttäämmekin kauemmaksi.

Ryskeen puolesta haluan onnitella myös urheilun monitoimimiestä Jouko Lehtosta, joka valittiin samaisessa tilaisuudessa vuoden seuratoimijaksi.

13.11.2010 Ryskeen vuosikokouksesta

Taas on toiminnan täyteinen vuosi takana ja kiitokset siitä meidän erinomaisille urheilijoillemme, valmentajille, ohjaajille ja tukijoukoille! Vuosikokous valitsi allekirjoittaneen jatkamaan seuran puheenjohtajana. Kiitos luottamuksesta.

Pitkästä aikaa kokouksessa henkilövalinnoissa päädyttiin ännestämään, mutta näin jokainen sai äänensä kuuluville. Kokouksen aluksi muistimme voimailujaoston pitkäaikaista puheenjohtajaa Pekka Nikkilää ansiokkaasta voimamiesten luotsaamisesta kukin ja Nuori Suomi -pinssillä. Kiitokset Pekalle ansiokkaasta työstä voimailumme eteen. Muita palkitsemisia suoritamme ensi keväänä seuran 90-vuotisjuhlassa. Kiitokset myös entiselle seura-aktiivillemme Markku Perttulalle, jonka asiantuntevassa luotsauksessa saimme kokouksen vietyä läpi sujuvasti ja asiantuntemuksella.

12.11.2010 Ja yksi menestyjä jäi huomioimatta

Toni Kuusi on saavuttanut penkkipunnerruksen SM- toistokisoissa 16.10.2010 Suomen Mestaruuden sarjassa M70kg 45:llä viidellä toistolla. Onnittelumme Tonille – ja pahoitteluni siitä, että tämä tuli näin jälkijunassa!

11.11.2010 Ei Voimanostajaa ilman…

On ollut mukava lukea paria viimeistä Voimanostaja -lehteä, kun Ryskeen väki on sivuilla ollut esillä. Edellisessä numerossa oli esillä tuoreet tuomarikortinsa saaneet Mikko, Olli ja Pekka. Nyt sivuilla poseeraa Janne ja Tuomas, joista jälkimmäinen oli vielä kirjoittanut artikkelin olkapäiden treenaamisesta. Forssan Lehdessä oli myös viikolla juttua joukkue SM- kisoista, joihin osallistuville toivotamme tietysti roppakaupalla onnea!

27.10.2010 Hiihtokoululaiset valtasivat Syrjänharjun

Lähes 80 uutta ja vanhaa hiihtokoululaista rynnisti Syrjänharjulle hakemaan oppia. Taitaa muutama viikko mennä vielä ennen kuin lunta saadaan, mutta sitä ennenkin voidaan tehdä monenlaisia harjoituksia.

23.10.2010 SVNL:n syyskokouksesta

Tuomas Nikkilä palkittiin Suomen Voimanostoliitton syyskokouksessa liiton hopeisella ansiomerkillä. Ryske onnittelee!

16.10.2010 Ryskeen ensimmäisissä voimanosto- ja penkkipunnerruskilpailuissa rauta liikkui

Voimailujaosto järjesti Ryskeen, ainakin viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana, ensimmäiset kansalliset voimanostokisat Vesihelmessä. Erinomaisia suorituksia saatiin voimanoston kolmessa osalajissa eli jalkakyykyssä, penkkipunnerruksessa ja maastanostossa.

Kilpailuja seurasi mukava määrä eri-ikäistä voimailusta kiinnostunutta. Tilaisuuden kruunasi Tuomas Nikkilän epävirallinen Suomen ennätys 67,5kg:n sarjassa penkkipunnerruksessa. Tuomas rikkoi voimassa olevan Suomen ennätyksen 203kg kahdesti. Ensin 205kg ja viimeisellä vielä 210kg. Ja miksi vain epävirallisesti? No, kolmen tuomarin on oltava I-luokan tuomareita ja meillä tässä kisassa oli yksi tämän tason tuomari mukana. Tästä syystä ennätyksen murskaaminen jää odottamaan sinettiään seuraaviin kisoihin. Sitä odotellessa.

5.10.2010 Ryske sai Sinetit

Salin täydeltä väkeä oli kokoontunut todistamaan juhlavaa hetkeä, kun Suomen Urheiluliitosta Ritva Immonen ja Maastohiihdosta Teuvo Ylikoski luovuttivat Ryskeelle sekä yleisurheilulle että hiihdolle Nuoren Suomen Sinettiseuran tunnukset.

Tilaisuudessa palkittiin myös kauden päättäneet yleisurheilijat sekä vielä kauttansa jatkavat voimailijat. Kuvia tilaisuudesta voi katsoa yu:n sivuilta löytyvästä Picasa-linkistä.

Nuoren Suomen ja Veikkauksen luovuttamat ”Vuoden Juniorivalmentaja” -kiertopalkinnot jaettiin hiihdossa Sari Kytäjälle ja yleisurheilussa Paula Laaksolle. Molemmille kuuluu iso kiitos siitä, että hiihto- ja yleisurheilukoulut ovat Sinettinsä ansainneet. Puheenjohtajana kiitin myös muita ohjaajia ja valmentajia sekä erinomaisia yhteistyökumppaneitamme. Sinetti on nyt saatu, mutta sen pitäminen myös jatkossa edellyttää muutamien pikkuasioiden kuntoonlaittoa seurassamme ja jatkuvaa kykyä uusiutua sekä kehittää toimintaamme. Yhdessä se tehdään – kentillä ja laduilla nähdään!

3.10.2010 Uusia valmentajia yleisurheiluun

Eerikkilässä päättyi tänään Suomen Urheiluliiton nuorisovalmentajatutkinto, jonka tavoitteena oli kouluttaa valmentajia erityisesti 14-18 vuotiaille urheilijoille. Ryskeestä tutkinnolle pääsi kolme ohjaajaa, jotka nyt tutkinnon jälkeen ovat saaneet oikeuden käyttää arvostettua valmentajan nimikettä. Onnittelut Jannelle, Antille ja Jukalle rankasta tutkinnosta sekä työn iloa erinomaisten nuortemme parissa tulevina vuosina. Janne suoritti syventävät opinnot kestävyyslajeissa, Antti heittolajeissa ja Jukka pika- ja aitajuoksuissa.

1.10.2010 Ryskeen 90. toimintavuosi käynnistyy

Nyt se sitten käynnistyi – 90. toimintavuosi. Toimintavuosi pitää sisällään toimintaa laidasta laitaan ihan edellisten vuosien tapaan. Ensi viikon tiistaina juhlistamme meille jo myönnettyjä Nuoren Suomen Sinettejä sekä palkitseme vuoden aikana menestyneitä – tällä kertaa voimailijoitamme ja yleisurheilijoitamme. Ensimmäiset kisatkin pidetään kahden viikon kuluttua, kun voimailujaosto järjestää kansalliset voimanosto- ja penkkipunnerruskilpailut. Juhlavuotta värittää jaostojen järjestämät kilpailut, joissa kisaillaan tietysti juhlavuoden merkeissä. Keväällä koittaa aika myös pääjuhlalle toukokuussa varsinaisen perustamispäivän korvilla.

28.9.2010 Toimintavuosi nro 89. lähenee loppuaan

Maastojuoksukoulu päättyi hienossa syyssäässä tänään. Kahdessa ikäryhmässä mukana kirmaili useana tiistaina lähes 30 lasta. Tänäänkin oli ilo katsoa todella reipasta meininkiä. Nyt alkaa lyhyt ylimenovaihe ja hiihtokoulu starttaa taas uuteen toimintakauteen 27.10. Kiitokset maastojuoksukoulun innokkaille vetäjille ja tsemppiä sekä vanhoille että uusille hiihtokouluohjaajillemme!!

Ja kaikille hiihtokautta odottaville tiedoksi: lumitykki on nyt huollettu ja nyt vain odotellaan kunnon pakkassäitä!

Harmillista on, ettei hiihtoasujen sovitus lähtenyt vielä ennakkoilmoituksen mukaisesti käyntiin, mutta eiköhän asia korjaannu lähipäivinä, kun materiaalit saadaan kauppiaalle saakka.

28.9.2010 Ryske mukana MM-kisojen järjestelyissä?

Suomen voimanostoliiton hallitus kokoontui 19.9.2010 Riihimäellä. Hallitus päätti, että Suomi (SVNL, Lopen Voima ja Kunto [LVK Team], Team Nordic Thunder [TNT] ja Tammelan Ryske) hakee penkki-punnerruksen MM-kilpailuja vuonna 2013. Kisat pidettänee pääkaupunkiseudulla, jos ne Suomeen saadaan. Päätös asiasta tulee tämän syksyn aikana. Saas nähdä olemmeko mukana järjestämässä isoja kisoja.

25.9.2010 Nettisivumme uudistuvat ja kuvat siirtyivät Picasa -verkkoalbumeihin

Johtokunta päätti kokouksessaan, että jaostojen kuvat siirretään Picasa -verkkoalbumeihin, joissa esimerkiksi voimailujaoston kuvat ovat osin olleet jo jonkin aikaa. Nyt yu-jaoston kuvia voi ihastella jaoston kuvagalleria sivulta löytyvästä linkistä.

Nettisivujen ulkoasu muuttuu juhlavuoden kunniaksi ja sivut levenevät jonkin verran. Sivupalkin sisältöä ryhmitellään uudelleen ja tiivistetään samalla.

7.9.2010 Maastojuoksukoulusta vauhtia talveen

Perinteinen maastojuoksukoulu aloitti jälleen toimintansa Liikuntakeskuksen maastoissa. Mukana oli kaksi mukavan kokoista ryhmää hakemassa tuntumaa maastojuoksuun.

29.8.2010 PM- pronssit Bergenistä!

Janne Hakala (sarja 125kg) ja Mikko Tiensuu (sarja 100kg) voittivat PM-pronssia penkkipunnerruksessa. Janne tulokseksi jäi aloituspainot 200kg ja Mikko pumppasi ilmaan 242,5kg. Väkevät onnentoivotukset molemmille!

29.8.2010 Ryskettä Bergenistä ja Kangasalta

Hakalan Janne ja Tiensuun Mikko nappasivat neljännet sijat omissa sarjoissaan voimanoston PM- kilpailuissa Bergenissä Norjassa. Mikon urakka jatkuu tänään vielä penkkipunnerruksella. Onnittelut molemmille!

Ryskeen nuoret yleisurheilijat olivat rohmuamassa HämSY:n sisulisäviesteissä hyviä sijoituksia sekä poikien että tyttöjen sarjoissa. Onnittelut kaikille menestyksestä! Tarkempaa tietoa jaostojen sivuilta.

21.8. 2010 Lokakuun alussa kajahtaa!

Ennakkovaroituksena ilmoitan, että päivämäärä tiistai 5.10.2010 on syytä laittaa kalenteriin. Miksi? Siitä sitten lähempänä ajankohtaa lisää..

21.8.2010 Voimailua ja hiihtoa

Ryskeen nostajat saavuttivat erinomaisia sijoituksia ja tuloksia Riihimäellä epävirallisissa SM-penkkipunnerruskilpailuissa. Sarja 17v 75kg 1. Jarkko Bärholm tulos 100kg, Sarja 23v 110kg Teemu Laaksonen 167,5kg, MYL sarja 100kg Mikko Tiensuu 4. 165kg, sarja M50 90kg 3. Olli Skogberg 160kg. Onnittelut kaikille!

Hiihtojaosto on päätetty jakaa toiminallisesti kahteen osaan. Toisen osan muodostaa Power Team ja toisen osan Hiihtokoulu. Power Teamin kuulumisia voitte jatkossa seurata PT:n omilta alasivuilta ja Hiihtokoulun kuulumisia perinteisesti hiihtojaoston sivuilta. Hiihtoa yhteisesti koskettavat asiat löytyvät edelleen hiihtojaoston sivuilta.

Hiihtokoulun tuoreet kuulumiset ja ajankohtaiset tapahtumat ovat jo näkyvissä sekä ajankohtaista palstalla että hiihtojaoston sivuilla.

31.7.2010 Beach volleyta Lamalanrannassa

Alasentien Antin johdolla järjestettiin jo perinteiset Hakkapeliitta Kirnu beach volley turnaus Lamalan meijerillä. Kolmannen kerran järjestetty turnaus on löytänyt paikkansa ja joukkueita oli taas mukavasti mukana. Tällä kertaa kentät olivat tiiviissä muodostelmassa ja pelejä oli helppo seurailla. Valitettavasti sää ei ollut ihan paras mahdollinen, mutta ihan kelvollisissa joskin tuulisissa oloissa pelit saatiin vietyä läpi. Kiitos Antille ja Bar Kirnun väelle hyvin sujuneesta turneesta. Ensi vuonna se onkin jo neljäs kerta, kun turnaus heinä-elokuun vaihteessa lähtee jälleen käyntiin.

24.7.2010 Sisulisäkisoja Ratinassa

Tampereen Ratinan stadionilla oli melkoinen vilske, kun HämSY:n sisulisäkilpailut ovat parasta aikaa käynnissä. Ryskeen edustus oli melkoinen. Ennätykset saivat kyytiä ja menestystä tuli jo kisojen ensimmäisenä päivänä. Toisena päivänä tulessa on vielä useampi urheilija, joten jännitettävää riittää kisojen loppuun saakka.

4.7.2010 Veteraanien yleisurheilun SM- kisat

Onnittelut Paulalle ja Antille Suomen Mestaruuksista Tampereella kisatuissa veteraanien yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailuissa. Veteraanimaljaan oikeutavia pisteitä tuli mukavasti useista lajeista, vaikka kaikki ilmoittautuneet ryskeeläiset eivät lopulta kisoihin osallistuneetkaan. Antti ”hyvästeli” M55- sarjan mestarin elkein ja ensi vuonna kilpailut jatkuvat keveämällä välineellä. M60-sarjaa seuranneena ei ole kovin vaikea arvata kuka kuularinkiä hallitsee tulevinakin vuosina.

Paula keräsi aikamoisen saaliin kuudella SM-mitalilla yksistä ja samoista kisoista. Paula takoi jalometalleja seuraavasti: kultaa pituudesta ja kolmiloikasta, hopeaa painonheitossa ja keihäässä sekä pronssia kuulassa ja kiekossa. Paulakin hyvästeli ”juniorisarjan” N35 todella komeasti.

Allekirjoittanutkin saavutti henkilökohtaista menestystä kahdessa lajissa, kun sijoitukset ja ennätykset kohenivat Ratinan kuumissa ringeissä.

Ensi vuonna lähdemme reippaasti isommalla joukolla Mikkeliin – haaste on heitetty erityisesti Ryskeen juoksijoille.

1.7.2010 Yleisurheilukausi kuumimmillaan

If yleisurheilukoulu on taas pyörähtänyt käyntiin 100 urheilijan alun voimin. Kentällä on ollut tiivis tunnelma, kun eri lajien salat ovat aukeamassa uusille ja vanhoille urheilukoululaisille. Ryskeen värit ovat olleet esillä Lieksaa myöten ja menestystä on tullut monissa ikäryhmissä. Ilahduttavaa on ollut uusien kasvojen liittyminen mukaan alati kasvavaan kilpailuja kiertävään ryhmään. Mukavaa on ollut aistia menestys ja ennätyskunto monen urheilijan osalta. Pitkästä aikaa meiltä osallistuu urheilijoita myös yleisurheilun karnevaaliviikonloppuun.

Jotkut ovat joskus Tammelassakin arvostelleet ”nuorisuomi” henkeä ja sitä, että urheilemisen on oltava vain mukavaa. Näille totuuden torville on todettava, että perinteikkään kasvattajaseuran on tarjottava jo sääntöjensäkin mukaan kaikille halukkaille mahdollisuus ottaa osaa harjoituksiin ja kilpailuihin. Sitä kautta, mitä laajempi materiaali meillä on käytössä, sitä useammalle aukeaa ovi myös kilpaurheilun jaloon maailmaan. Mahdollisuuksien luominen ja perusteiden opettaminen ei ole koskaan poissa huippu- tai kilpaurheilulta – päinvastoin. Ilman lasten ja nuorten ohjausta meillä ei jatkossa ole valmennettavia eikä tule niitä huippuja oli sitten kyse kesä- tai talvilajeista. Jokainen lapsi ja nuori kehittyy eri aikaan ja aloittaa aina alkeista. Sen takia jokainen on huomioitava myös yksilönä. Meidän tehtävänämme ei ole saada parasta tulosta ulos nuorista 15-17 ikävuosina vaan kehittää heitä niin, että paras tuloskunto tulee esille aikuisten sarjoissa huolimatta siitä edustavatko he enää Ryskettä tai jotain muuta seuraa. Todellisuudessa hyvän tuloskunnon saavuttaminen ei lahjakkuuden hiipuessa ja erojen tasoittuessa olekaan enää kivaa vaan totisinta totta ja monasti yksin puurtamista. Monipuolinen pohja kestävyys- ja tekniikkalajeista antaa myöhemmin mahdollisuuden kehittää itseään edelleen monipuolisesti ja vankan pohjan sen omimman lajin valintaan. Toivottavasti nämä urheilijat sitten myös muistavat sen vankan ja laadukkaan pohjan, josta ovat menestykseen ponnistaneet. Vanhemmat sitä eivät aina tahdo muistaa syystä tai toisesta.

Silti urheilu-uraa tulee ja kannattaa jatkaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on Tampereella järjestettävät veteraanien yleisurheilun Suomen Mestaruus kilpailut ensi viikonloppuna. Ryskeestä mukaan lähtee erittäin kilpailukykyinen ryhmä puheenjohtajan johdolla, vaikka potentiaalisia menestyjiä jäi tällä kertaa mukaan lähtemättä muutamia – ensi vuonna uudelleen. Tältä osallistujajoukolta on mahdollisuus odottaa useita mitali- ja pistesijoja. M55 sarjan kuulaan osallistuu Antti Lehti, M50 kiekonheittoon Olavi Grönlund, M35 10 000m:lle Pirkka Kirjavainen ja useaan kenttälajiin N35 sarjassa Paula Laakso. Onnea mitalinmetsästykseen!!

12.6.2010 Suvi-illassa koettua

Keli ei tällä kertaa ollut paras mahdollinen kilpailijoiden ja järjestäjien harmiksi, mutta tuulenpuuskista huolimatta homma saatiin kunnialla hoidettua, vaikka juoksijat tulivatkin aiemmasta poiketen eri suunnasta ja täysin eri reittiä kuin ennakkotiedossamme oli. Kiitos meille kaikille innokkaille talkoolaisille hyvin läpiviedystä hommasta!!

Oli hienoa seurata omien urheilijoidemme suorituksia. Parhaaseen suoritukseen ylsi Pirkka Kirjavainen maratonilla (MYL), jonka hän voitti ajalla 2.46.30. Onnittelut mestarille! Pyykön Janne taisteli tuulioloja vastaan M40-sarjassa kellottaen ajan 4.06.47. Puolimaratonilla oli seuramme edustajia useissa sarjoissa, joista mainittakoon lyhyemmilläkin matkoilla viihtyvä Vesa Parikka (M50 ½-maraton 1.49.51), Mäkisen Jussi 1.44.17 (MYL), Matti Setälä (M55) 2.13.22. Kristian Bister juoksi 10KM aikaan 1.02.41.

Minimaratonilla kävivät ainakin Iiro Uusitalo, Liisa Saarinen, Venni ja Vili Silmälä.

Naisista Reunasen Mira hätyytteli palkintosijoja puolikkaalla N40 -sarjassa ollen neljäs ajalla 1.39.07. Onnittelut Miralle! Niemisen Tuula oli samassa sarjassa 9:s. Yleisen sarjan puolella Nikkasen Satu oli 52 ajalla 1.55.14. Saarisen Liisa ja Hovilan Sirpa kävivät kympillä kisaamassa yleisessä sarjassa. Tarkempia tuloksia ja mahdollisesti muita ryskeeläisiä löytyy Suvi-illan sivuilta.

6.6.2010 Hiihtokauden päätös

Kilpahiihtäjiemme kausi päättyi virallisesti tänään, kun PowerTeamin kauden päättäjäiset pidettiin pienemmässä piirissä. Ryske muisti menestyneitä hiihtäjiä niin nuorten kuin hieman varttuneempien sarjassa. Palkittavina urheilijastipendeillä olivat Tomi Järvinen, Salla Koskela, Riikka Varjus, Jukka-Pekka Peltomaa, Maija-Leena Peltomaa, Joel Romppainen, Jussi Mäkinen ja Paavo Vesterinen, joista viimeksi mainittu oli tänä vuonna menestynein ryskeeläinen kilpahiihtäjä. Urheilija- ja valmentajastipendillä muistettiin Ville Vesteristä ja Hannu Hovilaa. Samassa tilaisuudessa PowerTeam pääsi sovittamaan CRAFT:in tulevan kauden kilpa-asuja.

6.6.2010 CRAFT:ista hiihtoasusteiden hovihankkija Ryskeelle

Tammelan Ryske ja Oy Sultrade Ab, joka edustaa CRAFT:in tuotemerkkiä ovat aloittamassa yhteistyötä hiihtoasusteiden saralla. Oy Sultrade Ltd on monipuolinen ja osaava urheilu- ja vapaa-ajan tuotteiden maahantuonti- ja tukkuyritys Suomessa. CRAFT:in asut löydät jatkossa palvelevasta Intersport Forssasta, johon tulevan kauden hiihtoasut tulevat sovitettavaksi. Yhteistyö ja myynti toteutetaan kuten olemme jo tehneet ADIDAS-asujenkin kanssa. Värit ovat sini-musta. PowerTeam kilpailee kaudella 2010-2011 samalla asukokonaisuudella kuin Suomen maastohiihtomaajoukkue!! Lisätietoja seura-asusivullamme.

16.5.2010 Voimanoston Etelä-Suomen läänin mestaruuskisat ja Ryskeen voimailijat

Otsikon mukaiset kisat käytiin Helsingissä 15.5.2010 ja ryskeeläisiä voimamiehiä oli mukana viisin kappalein. Parhaimman tuloksen eli läänin mestaruuden pokkasi Peltosen Ville 100kg Miehet alle 23 vuotta sarjassa (jalkakyykky 227,5kg + penkkipunnerrus 170 kg + maastanosto 215 kg = 612,5 kg yhteistulos). Sarjassa 100kg M Mikko Tiensuu (265+235+285=785kg) saavutti hopeaa ja samassa sarjassa Joni-Pekka Nylund sijoittui neljänneksi (270+170+307,5=747,5). Sarjassa 82,5 kg Lehtimäen Mikko saavutti kolmannen sijan (227,5+175+220=622,5kg). Onnittelut hyvistä suorituksista!! Taisi noissa lukemissa olla omia uusia ennätyksiäkin, mutta niistä lisää voimailujaoston sivuilta. Niin ja se viiden taistelija oli Hakalan Janne, joka valitettavasti jäi ilman tulosta tällä kertaa raamikkaiden miesten sarjassa M125.

14.5.2010 Kesän harjoitus- ja kilpailukausi on avattu

Kasevan Oskari kävi P11 sarjassa voittamassa pm-sisulisämaastoissa oman sarjansa ylivoimaisesti! Hieno suoritus ja onnittelut Oskarille. Samanaikaisesti yu-puolella harjoitukset ovat kovassa vauhdissa ja kohta alkaa varsinainen yleisurheilukoulukin. Nyt kun ensimmäistä kertaa kokeillaan ennakkoilmoittautumisia niin vanhempien on syytä olla tarkkana, koska aikaa ilmoittautumiselle on jäljellä enää seitsemän päivää. Kokeilu on tärkeää siksi, että näin varmistetaan sopivan kokoiset ryhmät jo ennen harjoitusten alkamista.

Kalevan kiertäjätkin ovat taas ”tulessa” ensi viikonloppuna järjestettävässä Terwahölkässä Oulun seudulla. Hölkästä ei voitane kiertäjien osalta puhua, koska osakilpailussa ei hölkätä vaan juostaan kilpaa ihan tosissaan. Tsemppiä meidän nelikollemme (Aki, Ari, Siiri ja Tarmo) eri sarjoissa.

3.5.2010 ”Kovaa kyytiä järven ympäri”

”Kovaa kyytiä järven ympäri” otsikoi Forssan Lehti tänään. Mikäs sen parempi otsikko, kun kyseessä oli juttu perinteisestä Kaukjärven kierroksesta. Tulosluetteloita kelpaa Ryskeeläisittäin katsella. Reunasen Mira vaihtoi sarjaa menneellä viikolla, mutta vauhtiin se ei tunnu vaikuttavan. Mira voitti naisten 14 km:n kisan ylivoimaisesti erinomaisella ajalla 1.04.58,4. Vastaavalla matkalla miesten sarjassa myös ylivoimaiseen voittoon ylsi viime syksynä vSM-kultaa maratonilla saavuttanut Pirkka Kirjavainen. Nyt 14 km:n lenkki sujui ajassa 51.19,0. Taasen kahdella kierroksella naisten sarjan voitti Ryskeen Tuula Nieminen ajalla 2.28.22,1. Löytyihän tuloslistalta myös monta muuta ryskeeläistä mukavilla ajoilla. Onnittelut mestareille ja muille kierroksen suorittaneille!!

11.4.2010 Jäsenkirje postissa

Perinteinen jäsenkirje on postissa, mutta näyttää Itellan toimitukset jonkin verran kestävän. Eli tarkkaile postiasi! Jäsenkirje lähti viimeistä kertaa laajalla jakelulla. Tulevan syksyn aikana käymme jäsenluettelon ja muutaman vuoden ajalta jäsenmaksunsa maksaneiden tiedot läpi. Tämän jälkeen listalle jäävät vain ne, joiden suoritukset ovat kunnossa. Nyt on taas mahdollisuus pitää Ryskeen pyörät pyörimässä.

Jäsenrekisteri on siiretty aiemmasta käsin ylläpidettävästä listasta SUL:n jäsenrekisterin yhteyteen. Jäsenrekisterissämme on ollut paljon virheitä ja ne korjataan heti, kun ilmoitus niistä on meille saakka tullut. Seloste on nähtävissä tuossa vasemmassa palkissa. Muutokset tietoihin pyydetään toimittamaan palautelomakkeella. Kiitos!

Hiihtokoulu on saatu päätöksen ja lumet hupenevat kovaa vauhtia Syrjänharjun maastoistakin. Paljon oli lupaavia urheilijan alkuja mukana syksystä kevääseen saakka. Kiitokset erityisesti aktiivisille hiihtokouluohjaajille, joiden ansiosta nuoriskaartimme saavutti hienoa menestystä kauden kisoissa. Meillä on muutaman vuoden kuluttua erinomainen keskenäänkin kovaa kilpaileva joukko nuorisosarjoissa.

On todella hienoa, että meidän seuramme tärkein voimavara eli aktiiviset lapset ja nuoret ovat innolla mukana liikkumassa. Tänään Eerikkilässä yu-harjoituksissa kuten aiemmin hiihtokoulussakin oli lisäksi mukana runsaasti eka- ja tokaluokkalaisia Tammelan eri kouluilta. Liikuntapassi on ollut toimiva ja hyvä juttu, jota kannattaa jatkossakin Tammelassa käyttää.

Ryskeen voimistuminen on havaittu myös Suomen Voimanostoliiton suunnallakin. Muissa seuroissa voimamiestemme taso on jo herättänyt ansaittua kunnioitusta, sillä tiedossa on kunnon joukkueet joukkuekilpailuihin.

Tuleva kesä näyttää erinomaiselta yu-rintamalla. Uusia koulutettuja ohjaajia saadaan riviin mukaan ja muutamia ”vanhojakin” tuttuja saattaa kesän aikana kentällä näkyä. Ketä ja milloin – seuraa näitä sivuja niin tiedät!

20.3.2010 PM-kultaa Jyväskylästä!

Antti Lehti voitti veteraanien Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa kultaa miesten kuulassa sarjassa M55 tuloksella 13.25. Onnittelut Antille!

Kalevan Kiertäjät jatkoivat urakkaansa Vuokatti-hiihdossa. M60km P sarjassa Aki Mustonen oli 79. ja Ari Ilola 94. Pietilän Tarmo sijoittui M60 V sijalle 462. Siiri Pietilän sijoitus oli N 30 V 95. Kalevan Kiertäjien omat pisteytetyt tulokset ja sijoitukset selviävät hieman myöhemmin.

Samassa tapahtumassa Riikka Varjus sijoittui toiseksi N 30km P ja Salla Koskela oli neljäs vastaavasti vapaalla. Onnittelut tytöille hienoista sijoituksista!!!

14.3.2010 Ryskettä YouTubessa

Voimailujaosto avasi uuden sivun Ryskeen viestinnässä tänään, kun voimailijoiden SM-kisa suorituksia voi ihailla suositussa youtubessa. Linkki löytyy voimailujaoksen sivuilta. Kovia suorituksia on heti nähtävissä Hakalan Jannelta, Laaksosen Teemulta ja Peltosen Villeltä.

6.3.2010 Menestystä nuorten voimanoston SM-kisoista

Salossa pidetyissä nuorten voimanoston SM-kilpailuissa Ville Peltonen voitti pronssia sarjassa 100kg juniorit alle 23 vuotta. Yhteistulos 600kg koostui: kyykky 225kg + penkki 165kg + 210kg maastaveto. Kyykystä, penkistä ja yhteistuloksesta tuli Villelle ennätystulos. Onnittelut Villelle!!

28.2.2010 Voimanostoa Äänekoskella, osa II

Hakalan Janne nosti voimanoston SM-kisoissa Äänekoskella sarjassa 125kg yhteistuloksen 775kg, mikä oikeutti viidenteen sijaan. Tulos koostui jalkakyykyn 285 kg:sta, penkkipunnerruksen 220 kg:sta ja maastanoston 270 kg:sta. Onnittelut Jannelle!!!

28.2.2010 Nuorten SM-hiihtoja Mikkelissä

Nuorten SM- hiihtoja kisailtiin Karkialammen maastoissa Mikkelissä. Ryskeestä M17 sarjan perinteiselle 20 km:n kisaan osallistui Tomi Järvinen (29.) ja Jussi Mäkinen (56.). Naisten puolella Koskelan Salla oli yhdeksäs 15km kisassa sarjassa N18.

27.2.2010 Voimanostoa Äänekoskella

Joni Nylynd saavutti viidennen sijan voimanoston SM-kisoissa Äänekoskella. Jonin yhteistulos oli 755kg (jalkakyykky 280kg, penkkipunnerrus 170kg, maastaveto 305kg). Onnittelut Jonille! Tiensuun Mikko oli samoissa kisoissa, mutta penkistä ei tullut hyväksyttyä tulosta. Kisat jatkuvat vielä sunnuntaina ja lissä tuloksia heti kun kisat on käyty.

Ensimmäinen erä ADIDAS -seuraasuja tuli Intersporttiin ja seuraava tilauskierros päättyy 13.3. Käykää tilaamassa tuotteet, mikäli aiotte niitä saada ennen kevätsesonkia ja kesän kilpailukautta. Toimituksissa on ollut jonkin verran viivettä.

13.-14.2.2010 Kultainen alkuvuosi jatkui Oulussa

Veteraanien yleisurheilun halli Suomen mestaruuksista oteltiin Oulussa kuluneena viikonloppuna. Antti Lehti aloitti yleisurheilukautemme parhaimmalla mahdollisella tavalla M55 sarjan kuulantyönnössä. Antti voitti SM-kultaa tuloksella 13,21 ja voitti toiseksi sijoittunutta lähes metrillä. Onnittelut Antille!

6.-7.2.2010 Hiihtomenestystä!

Ryskeellä oli melkoisen mukava viikonloppu hiihtomenestykselläkin mitattuna. Roppakaupalla jalometalleja haettiin Kangasalla järjesteyistä piirinmestaruuskisoista ja sunnuntaina sama meno jatkui HS-viesteillä Syrjänharjun tutuissa maastoissa. Onnittelut kaikille!!! Lisätietoja hiihtojaoston etusivulta.

6.-7.2. 2010 Voimamiehet penkkitestissä

Voimailujaoksemme penkkimiehet kävivät nostamassa rautaa Riihimäellä nuorten ja veteraanien voimin. Ja tulosta tuli!!!! Laaksosen Teemu jatkoi siitä mihin viime vuonna jäi eli otti Suomen Mestaruuden alle 23 vuotiaiden sarjassa 100 kg tuloksella 187,5kg. Peltosen Ville oli vastaavasti sman ikäluokan 100lg:n sarjassa SM5 tuloksella 162,5.

Olli Skogberg otti veteraaneissa sarjassa 90kg tuloksella 187,5kg pronssia. Vastaavasti sarjassa 100kg Mika Kauranen nosti 195kg, mikä oikeutti kisassa seitsemänteen sijaan.

Onnittelut kaikille erinomaisista suorituksista! Seuraavat koitokset ovatkin jo kolmen viikon päästä, kun voimanostajat kokoontuvat Äänekoskelle.

31.1.2010 Hämeen Viestissä 5. sija Ryskeelle

Ryskeen joukkue sijoittui hienosti viidenneksi Hämeen Viestissä Valkaeakoskella tänään. Onnittelut koko joukkueelle!!! Ja erityiset onnittelut Peltomaan Maija-Leenalle ja Romppaisen Joelille hyvästä menestyksestä omissa erissään. Maija-Leena nimittäin oli oman eränsä nopein ja Joel omassa erässä kolmas. Ja kuten kokonais tulos kertoo eivät muutkaan näistä sijoista kovin kauaksi jääneet.

Kalevan Kierroksen luistelun tuloksista voidaan alustavasti mainita M40 sarjassa Mustosen Akin 3. sija. Lopullisia tuloksia vielä odotellaan, kun kaikkien erien tulokset on ynnätty yhteen.

24.1.2010 Tiivis tahti kilpailuissa

Katselin tuossa jaostojen sivuja ja huomasin seuraavien viikkojen aikana olevan melkoisesti tapahtumia niin Tammelassa kuin muuallakin. Aktiivisen kilpahiihtokauden lisäksi Kalevan Kiertäjät aloittelevat urakkaansa luistelun merkeissä ja voimalijat jatkavat jo osin avattua kilpailukauttansa useiden kisojen merkeissä.

Panin myös ilolla merkille sen, että jaostojen sivuille on alkanut tulla lisää sisältöä – hyvä niin! Jatketaan kilpailujen ohessa myös aktiivista tiedottamista ja pidetään seuran värit myös tällä saralla esillä. Urheilijamme sen ovat taas tehneet ja tekevät myös jatkossa.

22.1.2010 Hiihtomenestystä itäisestä Suomesta

Nuorten SM-hiihdoissa Imatralla Riikka Varjus oli perinteisen viiden kilometrin kisassa 13:s ja vapaan kympillä 35:s. Järvisen Tomi sijoittui M17 vapaan 15 km:llä hienosti 5:ksi. Perinteisen kympillä sijoitus oli 18:s. Mäkisen Jussi sivakoi vastaavilla matkoilla sijoille 77 ja 79. Koskelan Salla sijoittui N18 molemmilla tylleillä 16:nneksi. Onnittelut kaikille ja tsemppiä tuleviin kisoihin.

16.1.2010 Kisoissa kuuluu jatkossa!

Lähes viikko sitten kirjoitin edellisessä jutussa Liikuntakeskuksen äänentoistosta ja valitettavasti hieman negatiiviseen sävyyn. Kiitokset Tammelan kunnalle siitä, että asiaan otettiin nopeasti kantaa ja homma luvattiin laittaa kuntoon. Asia on tärkeä ja hieno juttu, että laitteet saadaan kuntoon tulevia koitoksia silmälläpitäen.

Torronsuolla oli tänään melkoisesti vipinää. Oli mukava nähdä, että lounaishämäläiset olivat sankoin joukoin lähteneet viettämään kaunista, joskin hieman sumuisen oloista, lauantaiaamupäivää upean maiseman keskelle. Ja meitä hemmotellaan edelleen, kun hiihtokelit jatkuvat erinomaisina ainakin ensi viikolla.

Seura-asutilaus on lähtenyt hienosti käyntiin. Mallistomme on nyt nähtävillä ja sovitettavissa Intersportissa. Käykäähän sovittamassa ja tilaamassa pukuja. Ensimmäinen tilaus lähtee toki jo tiistaina 19.1., mutta seuraavaan tilaukseen ehtii hyvin mukaan. Eikun nimeä listaan.

Nettisivuilta löytyy jatkossa entistä enemmän tietoa. Doweb laittoi sivustomme uudelle palvelimelle ja saimme muutaman sivujen ylläpitäjän lisää omasta joukostamme. Lisää tavaraa löytyy tästä eteenpäin myös lentopallojaoston sivuilta.

10.1.2010 Hiihtokisoissa oli sitä jotain ja jotain puuttui…

Liikuntakeskuksella hiihdetyt Timanttiset Ryske hiihdot olivat kilpailullisesti erinomaiset. Erittäin kirpeässä pakkassäässä hiihdetyt kisat vietiin läpi perinteiseen tyyliin ja tunnelmaa oli. Säästä johtuen väkeä pakkautui melkoisesti päärakennuksen uumeniin. Parkkipaikka oli täynnä niin kuin arvata saattoi.

Jotain kuitenkin tunnelmasta puuttui ja se oli kuulutus. Nyt on korkea aika, että Tammelan kunta vihdoin ja viimein laittaa laitteet kuntoon. Enää tekohengitys ei riitä vaan vahvistinlaitteet on uusittava. Muutaman sadan euron panostuksella tuotettaisiin hyvät kuulutuspalvelut sekä talven että kesän kisoihin. Nykyisten laitteiden ikä taitaa olla jo kaksikymmentä vuotta ja ne eivät todellakaan toimi.

Tämän koki itse Kyläpäällikkökin viime kesänä 23.6., kun Olympiapäivän kisojen kuulutuksen kanssa taisteltiin. Olisin jo silloin luullut, että vahvistinkalusto uusitaan, mutta eipähän näin käynyt.

Kisoihin kuuluu kuulutukset. Niissä on infoa kilpailijoille ja katsojille. Samalla luodaan onnistuneella kuulutuksella hyvä kisafiilis eli sitä kuuluisaa urheilujuhlan tuntua. Jatkossakin Tammelassa hiihdetään kilpaa, koska näitä erinomaisia talvia saadaan taas odottaa seuraavat kymmenen vuotta, mutta kaikki odottavat, että kisaorganisaatio, suorituspaikat, kilpailijat ja oheispalvelut ovat kunnossa. Kuulutus on yksi oheispalveluista, mutta myös olennainen osa urheilutapahtumaa.

8.1.2010 Sivusto uudella palvelimella

Sivustomme siirtyi uudelle palvelimelle. Toivottavasti tämä näkyy käyttäjillemme entistä parempina ja ajantasaisina sivuina. Edelleen kaipaan kuvia kisoista ja harjoituksista. Monissa tapahtumissa vanhemmilla ja huoltajilla on ollut kamerat mukana. Näistä toiminnallisista kuvista olisi mukava saada juttuja näillekin sivuille. Pyytäisinkin toimittamaan yksittäiset kuvat vaikka sähköpostin liitetiedostoina ja useiden kuvien sarjat vaikka muistitikulla.

4.1.2010 Hyvää Uutta ja liikunnallista Vuotta 2010!!!

Pitkästä aikaa luonnon luntakin riittää ja pakkasta samoin. Pakkanen on heittäytynyt pohjoisten ilmavirtausten takia sangen kireäksi. Sen saivat huomata hiihtäjämme Kuopiossa, kun 20-vuotiaiden SM-hiihtojen yhdistelmäkisat jouduttiin perumaan. Saas nähdä päästäänkö kisoja viemään läpi vielä 10.1., kun näyttää pakkasjakso sen kuin jatkuvan.

Lauantaina hiihdettiin nuorten MM- ja PM- tarkkailuna hiihdetty sprinttikisa. Varjuksen Riikka nappasi hienosti viidennen sijan. Onnittelut Riikalle! Salla Koskela oli 18-vuotiaissa 29.

Pyhäjärvellä on hienot retkiluistelubaanat avoinna ja Ruostejärvellekin väylät ovat aukeamassa. Toivon mukaan Kuivajärvellekin saadaan konelatu ja miksei luistelubaanakin. Retki- tai matkaluistelu on nostanut tänä talvena itsensä lopullisesti läpi laajempienkin ulkoilijaryhmien harrastuksena.

ADIDAS- yhteistyön lopullista käynnistyspotkua odotellaan. Näinä päivinä pitäisi tulla seura-asumallistomme sovituskappaleet Intersportiin. Ilmoittelen niistä sitten ajankohtaispalstalla, kun homma lähtee käyntiin. Aditeamin kotisivuilla on hieman häikkää vieläkin, joten odotellaan rauhassa sivujen aukeamista myös Suomessa – muissa pohjoismaissa ne kyllä toimivat.