29.12.2011 Ei kahta ilman kolmatta?

Viime vuonna saimme vastaanottaa Hämeen seudun yleisurheilun vuoden nuorisotoimintaseuran – palkinnon ja tänä vuonna vuorossa on voimailijoiden Hämeen paras voimailuseura -palkinto. Vuosi 2012 olisi tämän mukaan meidän hiihtäjien, joten lylyt ja kalhut liikkumaan vikkelästi tulevilla lumilla;)

29.12.2011 Hämeen paras voimailuseura –kiertopalkinto Ryskeelle

Puheenjohtajalle oli ilo ottaa vastaan voimailujaoston puheenjohtajan puhelu, kun seura on saavuttanut merkittävän virstanpylvään sekä voimailun että koko seuran mittakaavassa.

Hämeen paras voimailuseura -palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa vuoden 2011 parhaalle seuralle. Kiertopalkinnon on lahjoittanut endurokuljettaja Juha Salminen. Kahdeksan kertaa lajinsa henkilökohtaisen maailmanmestaruuden saavuttanut vuoden 2011 moottoriurheilija haluaa näin tukea puhtaan voimailun puolesta työskenteleviä seuroja. Ensimmäinen palkitseminen tapahtuu 14.1.2012 Lopella Jussin penkkareiden yhteydessä. Jatkossa paikan määrää edellisvuoden voittaja, mutta jakotilaisuus olisi aina tammikuussa. Palkitsemisen perusteita ovat mm: seuran saavuttamat Suomen Voimanostoliiton Voimamalja -pisteet eli seuran nostajien menestys SM-, EM- ja MM- kisoissa. Toisena kriteerinä on seuratoiminnan vireys, kilpailujen, harjoitusten, yhteistilaisuuksien ym. järjestäminen sekä alueen harrastajien aktivoiminen toimijoiksi tai kilpailijoiksi. Kolmantena kriteerinä on näkyvä esiintyminen puhtaan urheilun puolesta.

Omasta ja koko Ryskeen puolesta onnittelen pientä, mutta erittäin pippurista voimailujaostoamme, jonka 16 lisenssinostajaa ovat nostaneet Hämeen ja koko Suomen huipulle!!

22.12.2011 Vilkas vuosi lopuillaan – hiljennymme Joulun viettohon

Vilkas urheiluvuosi on saavuttanut kalkkiviivat ja maali lähestyy vääjäämättä. Vuodesta jäi meille paljon hienoja muistoja. Juhlavuosi vietiin läpi pyöreiden vuosien merkeissä perinteisellä tavalla läpi. Ponnisteluja tarvitaan sitten 2021 huomattavasti enemmän, kun Ryske viettää 100 -vuotisjuhliaan.

Vuoden vaihteen tienoolla ilmojen haltija ei meitä tänä vuonna suosi, mutta näinhän oli hieman odotettavissakin kahden erinomaisen lumi- ja pakkastalven jälkeen. Nyt voimme vain odotella edes pintä pakkasta, että pääsisimme tykittämään lunta tai sitten oikein runsasta lumisadetta.

Seuraavat urheilulliset koitokset ovatkin sitten ensi vuoden puolella, kun Loppiaisena hiihdettäneen Hämeen maakuntaviesti ja sitten puolen kuun tietämissä omat Timanttiset hiihtomme. Toivottavasti säät silloin meitä suosivat.

Kiitos kaikille tukijoillemme, huoltajille ja urheilijoillemme hienosta vuodesta. Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia koitoksia!

24.11.2011 Mitalisijat Voimamaljan osalta lähestyvät

Viime viikonlopun menestyksekkäät joukkuekisat nostivat Ryskeen sijalle 4. kaiken kaikkiaan noin 100:n Suomen Voimanostoliitton jäsenseuran joukossa niin sanotuissa Voimamalja -pisteissä. Erinomainen suoritus rautaiselta tiimiltämme! Onnittelut koko voimailujaostolle erinomaisesti sujuneesta vuodesta. Erinomainen suoritus näin juhlavuotemme kunniaksi.

20.11.2011 Penkkipunnerruksen SM- joukkuehopeaa

Voimailun mitalisarja jatkui tänäänkin Pietarsaaressa, kun Janne Hakala, Toni Kuusi, Mikko Tiensuu ja Tuomas Nikkilä punnersivat joukkueen hopealle. Onnittelut joukkueelle!!

19.11.2011 Voimanoston joukkue SM-kisoista hopeaa

Onnittelut SM-mitalisteillemme voimanoston joukkue Suomen Mestaruuskilpailujen toisesta sijasta. Joukkueessa nostivat: Janne Hakala, Mikko Tiensuu, Joni-Pekka Nylund ja Olli Skogberg. Joukkueen johtaja toimi Ville Peltonen. Huomenna kisat jatkuvat Pietarsaaressa penkkipunnerruksella, mistä myös voimme odotella mukavia kuulumisia. Kuva mitaleisteista löytyy voimailun etusivulta.

14.11.2011 Seminaarit, aikuisten urheilukoulu ja muutama muukin uusi juttu

Alkusyksystä on käyty keskustelua monista asioista seuran sisällä. Muutamien aiemmin syntyneiden ajatusten jatkokehittelyn tuloksena johtokunta päätti esittää vuosikokoukselle, että Ryske järjestää kaksi seminaaria tulevana vuonna. Seminaari sanana kuulostaa mahtipontiselta, mutta kysymyksessä on foorumi, missä voidaan vaihtaa ajatuksia.

Ensimmäinen seminaari on valmennusseminaari keväällä ja toinen on seuraseminaari syksyllä. Valmennusseminaarin rungoksi kutsutaan seuran valmentajat ja ohjaajat kaikista jaostoista/urheilumuodoista. Tämä ryhmä luonnostelee seuran yhteisen valmennuslinja, mikä kattaa toiminnan nuorisosarjoista aina veteraaneihin saakka. Eli mitä tehdään ja milloin ja miksi? Samalla otetaan huomioon ne urheilijat, jotka urheilevat eri jaostoissa ja heidän kehittymistarpeensa. Kun tämä on tehty kokoonnutaan isommalla porukalla ja ”jalkautetaan” tehdyt linjaukset käytäntöön keskustelujen kera.

Toinen seminaari järjestetään syksyllä. Teemana voisi olla aktiivisten seuraihmisten kokoontuminen pienen purtavan ja saunan merkeissä. Samalla voitaisiin käydä läpi kulunutta vuotta ja antaa eväitä keskustelun kautta johtokunnalle seuraavan toimintakauden toimintasuunnitelmaa varten. Tämän tarkoituksena on pitää seuraihmiset tietoisena esimerkiksi seuran toimintakäsikirjasta ja vastaavasti tarjota luonteva mahdollisuus jäsenistölle tuoda ajatuksiaan esille seuran toiminnasta. Eipä silti, että eikö näin olisi, mutta uusi toimintatapahan tämä meille on.

Yleisurheilujaosto heitti ilmaan aikuisten urheilukoulun. Hei, onko halukkaita tulemaan mukaan?

12.11.2011 Terveisiä vuosikokouksesta

Vuosikokous on nyt pidetty. Läsnä oli viime vuoden tapaan merkittävästi aktiivisia ryskeeläisiä. Juhlavuoden toimintaa ruodittiin johtokunnan ja puheenjohtajan laatimien kertomusten pohjalta. Toimintaa on ollut ja tuloksia on tullut. Henkilövalintojakin tehtiin ja ne ovat jaostojen sivuilla nähtävissä. Tällä kertaa kokouksen ilmapiiri oli eteenpäin vievä ja maltillinen.

Kokouksen aluksi olisi haluttu jakaa yksi tunnustus pitkäaikaisesta työstä seuran hyväksi nimittäin Pietilän Tarmolle jo keväällä myönnetty HLU:n hopeinen ansiomerkki, mutta Tarmolla oli este saapua tilaisuuteen. Samoin aiemmin palkitsemistilaisuudessa Syrjälän Sara jäi odottamaan hänelle kuuluvaa stipendiä. Se jäi nytkin odottamaan, mutta tallessa on. Ex-puheenjohtaja Antero ”Antsu” Mäkinen luovutti istuvalle puheenjohtajalle Nuori Suomi -pinssin. Kiitos kokoukselle hyvästä ilmapiiristä ja päätöksistä. Tästä on hyvä ponnistaa uudelle kymmenluvulle toiminnassamme.

11.11.11 Maaginen luku

Pakko on jättää tuo päivämäärä tuohon yllä olevaan muotoon – on se niin hieno. No, asiaan. Huomenna katsotaan taas vuosikokouksessa vuoden verran taaksepäin ja kristallipallosta vuosi eteenpäin. On aika summata juhlavuoden tapahtumat kertaalleen ja todeta, että hienosti se meni. Oli mukavaa kirjoittaa toimintakertomusta kuluneesta toimintakaudesta, vaikka tämän käynnistyneen alusta ei ihan täysin samaa voi sanoa. Huomisen jälkeen on puheiden jälkeen tekojen aika. Odotankin uusien vastuunottajien astuvan rivin eteen ja ryhtyvän tuumasta toimeen. Puskista on ihan turha huudella, koska vastuutehtäviä on paljon tarjolla. Itse voin katsoa menneisiin kolmeen vuoteen aikamoisen tyytyväisyyden vallitessa. Ainakin itse tiedän mitä on tullut tehtyä ja miten – seuramme ja tammelalaisten hyväksi. Muutamia juttuja on vielä takataskussa toiminnan kehittämiseksi. Homma voi jäädä keskenkin, mutta johtokunnalle ilmaisin olevani edelleen käytettävissä vielä seuraavan kauden ajan. Sitten viimeistään voin keskittyä täysillä valmennushommiin.

30.10.2011 Hiihtokausi käynnistyi

Nyt on uutisia hiihtorintamalta. Ryskeen ex-kilpahiihtäjä Hannu Hovila on päässyt Suomen maastohiihtomaajoukkueen mukaan huoltotehtäviin ensi talveksi. Hommia ja matkapäiviä riittää varmasti. Onnittelut Hannulle!

Suomen Cupin avaushiihdoissa Vuokatin maisemissa Varjuksen Riikka oli ladulla sprintissä ja avasi siten hiihtokauden. Viesti jäi joukkueelta valitettavasti sairastumisen vuoksi väliin, mutta riittäähän noita kisoja.

26.10.2011 Hiihtokoulu survaistiin käyntiin!!

Perinteinen Ryskeen talven tavaramerkki eli hiihtokoulu sauvottiin liikkeelle 60:nen urheilijan alun voimin hyvässä syyssäässä. Liikunnan riemua oli nähtävissä heti ensi sekunneista lähtien. Nuorimmatkin eli 2007 syntyneiden ryhmä kiersi pururataa ihan kuin vanhat tekijät. Vetäjilläkin oli uusia juttuja mietittynä eri ryhmille. Punaiset posket oli kaikilla oman treenin päätyttyä. Lunta kaipasi jo moni, mutta kaikki aikanaan. Kiitokset Villelle hyvistä ohjelmarungoista.

26.10.2011 Voimailijamme selvittivät tiensä voimanoston ja penkkipunnerruksen joukkue SM- finaaleihin

Ryske sai joukkueet sekä voimanoston että penkkipunnerruksen joukkuekisojen SM-finaaleihin 19.-20.11. Pietarsaaressa. Onnittelut ja tsemppiä viimeistelyyn. Jotain taisi jäädä viime vuonna hampaankoloon, jos oikein muistan…

20.10.2011 Hiihtokoulu starttaa ensi viikolla

Hiihtokoulu käynnistyy suunnitelman mukaisesti heti syysloman jälkeen. Mukaan vain ja jokaiselle löytyy varmasti sopiva ryhmä oman kunnon ja harrastustason mukaan.

20.10.2011 Voimailuvideoita

Kannattaa käydä voimailun sivuilla katsomassa Ryskeen nostajien videoklippejä. Siellä on muun muassa Kuusen Tonin ennätysraudat penkissä eli 200 kg nähtävillä. Aika huikeeta!

16.10.2011 Kaamos edessä – vitamiinien puute kiusaa?

Eipä hätää. Terve urheilija kaipaa hyviä treenejä, riittävää lepoa ja ravintoa. Kaikkiin näihin seuraavilta sivuillta eli www.terveurheilija.fi/etusivu löytyy tutkittua tietoa. Kannattaa tutustua ja erityisesti näin syyskaudella noiden vitamiinien saantiin. Onhan teillä nämä asiat kunnossa.

15.10.2011 Hiihtokoulu alkaa

Edellisen päivityksenkin osalta voin todeta, että perinteinen hiihtokoulumme jatkaa uusien vetäjien vetämänä syysloman jälkeen. Toimintaan voi tulla jonkinlaisia muutoksia, mutta pääasia on, että neljän vanhoista alkaen ryskeen juniorit pääsevät oppimaan hiihdon saloja.

15.10.2011 Kiitoksen aika

Hiihtokoulussa vaihtuvat vastuuvetäjät. Kytäjän Sari ja Markku ilmoittivat väistyvänsä ladun sivuun. Ryske kiittää Sari ja Markkua hiihtokoulun vetämisestä ja kehittämisestä viimeisen kymmenen vuoden aikana.

15.10.2011 Voimailumenestystä kahdella paikkakunnalla

Etelä-Suomen mestaruuksista kilpailtiin Helsingissä penkkipunnerruksessa. Bärholmin veljekset putsasivat Kuusen Tonin kanssa palkintopöytää. Jarkko Bärholm voitti M17/93kg sarjan tuloksella 130kg ja Perttu taasen M20/93kg sarjan tuloksella 185,5kg. Perttu valittiin myös kisojen parhaaksi juniorinostajaksi. Kuusen Toni nosti henkilökohtaiset ennätysraudat eli 200kg ja voitti samalla oman sarjansa.

Hämeenlinnassa oli kansalliset voimanostokisat. Sarjan 83kg voitti Lehtimäen Mikko, yhteistulos 565kg. Sarjassa 105kg Peltosen Ville romutti ennätyksiään. Yhteistulos 655kg sekä jalkakyykky 250kg että penkki 185kg ovat miehen omia ennätyksiä. Maastanostosssakin meni 220 kg. Hienoja tuloksia ja onnittelut kaikille!

14.10.2011 Haittoja ja esteitä

Joskus työt saatavat vaikeuttaa harrastustoimintaa. Niin, sitähän tämä urheiluseuratoiminta lopun perin on – ainakin meillä, joilla yhtään palkattua väkeä ei ole. Harmillista on, että itse en ole päässyt kuluneen viikon aikana oikaisemaan esitettyjä väitteitä hiihtotoiminnastamme. Henkilöiden välisten suhteiden ei pitäisi vaikuttaa seurassa asioiden hoitoon, mutta toisin on käynyt.

Kaikenlaista asioiden ns. ”eteenpäin” viemistä sitä kuuleekin. Hiihdon piirissä on kaikenlaista juttuja ollut liikkeellä. Puolitotuudet ovat kuitenkin vain puolitotuuksia.

Ehkäpä jokaisella olisi syytä pysähtyä hetkeksi miettimään, kuka tästä kaikesta oikeasti hyötyy. Minun näkökulmastani seuran puheenjohtajana nyt hyötyjiä ovat muutamat yksilöt, mutta kärsijinä useampi kymmenen lasta ja nuorta, joille pitää järjestää toimintaa talveksi. Se ei ole kennellekään eduksi.

Olisi joskus jopa suotavaa jättää tunteet pois pelistä, kun asioita ratkotaan. Meistä osalle on sellainen taito suotu, mutta osalle ei. Sitä kun ei voi kaupan hyllyltä ostaa. Toisille maailma on vain musta-valkoinen, toisilla siinä on myös harmaan sävyjä.

2.10.2011 Perinteistä vai vapaata? Molempia!

Välillä esiin tulee seuratyössäkin mitä ihmeellisempiä asioita. Miksi emme saisi samalle latu-uralle mahtumaan perinteisen tavan ja vapaan tekniikan osaajia samanaikaisesti? Onhan nykyisillä reiteillä mahdollista mennä eri tavoin eteenpäin – toisella puolella uraa on pertsan latu ja toisella puolella on luistelua varten tasainen baana. Ihan perusasioihin kuuluu, että radalla on selkeä peruskiertosuunta. Samalla uralla mahtuu olemaan parikin saman lajin harrastajaa, vaikka eri tavoilla maalia kohti mennäänkin ja matkaa taitetaan. Jo hiihtokoulussa opetetaan pitämään säännöistä kiinni. Eri tavoilla eteneminen ja varsinkin vastakkaisiin suuntiin lähteminen samalla uralla aiheuttaa kohtaamistilanteessa rumaa jälkeä. Oikaisutkaan eivät lajin luonteeseen kuulu.

1.10.2011 Kiitos kuluneesta juhlavuodestamme!

Seuran 90-juhlavuosi päättyi syyskuun lopussa ja uusi toimintakausi alkoi. Juhlavuosi oli urheilulliselta kannalta katsottuna mainio, kuten 22.9. näimme. Tuleva kausi tuo uusia kisoja ja uusia menestyjiä. Tiedossa on MM- ja EM- kisoista alkaen erilaisia kisoja eri lajeissa. Kiitos meille kaikille menneestä kaudesta ja tukijoillemme kiitos tuestanne.

22.9.2011 Kilpaurheilijoiden palkitsemistilaisuudesta

Olipahan melkoinen pokaalimäärä kunnanvaltuuston salin pöydillä, kun hiihdon, voimailun ja yleisurheilun kilpaurheilijoiden vuoden urakka sai ansaitsemansa päätöksen. Palkituista löytyivät mm. Kristian Lylykorpi (seurahistorian 4:s MM-mitalisti, juniorien penkkipunnerrus), J-P Nylund (EM4, veteraanien voimanosto) ja Antti Lehti (vPM1 kuulassa). Palkittavia oli kaikkiaan satakunta; toki useampi palkinto meni samoille urheilijoille. Tunnelma oli hieno, kun palkittavien ikähaitari oli seitsemästä ikävuodesta yli 60:ntä vuotiaisiin. Monella ennätykset paranivat vuoden aikana roppakaupalla. Seuran puheenjohtajana minulla on ilo kiittää kaikkia toimintaa juhlavuodenkin aikana osallistuneita: vanhempia, tukijoita, valmentajia, ohjaajia, kuljettajia, huoltajia, kuvaajia, talkootyöntekijöitä ja erityisesti meidän menestyneitä kilpaurheilijoitamme ikään katsomatta! On ollut erittäin hienoa seurata hyvin järjestettyjä kilpailuja niin hiihdossa, voimailussa kuin yleisurheilussakin.

11.9.2011 Linja-autossa on tunnelmaa

Vanha sanonta piti paikkansa, kun ryskeeläiset lähtivät joukolla HämSY:n pm-sisulisäviesteihin Nokialle. Kuvasatoa kisojen tuoksinasta on nähtävillä yu:n kuvagalleriassa tuota pikaa. Hannun hienon järkkärin kuviakin kaivataan;) Tunnelma oli hieno ja sääkin suosi hyvin menestyneitä joukkueitamme. 13:sta joukkuetta osallistui loistavaan kisatapahtumaan ja hyviä suorituksia saatiin roppakaupalla, vaikka ne mitalisijat jäivätkin tällä kertaa saavuttamatta. Monen monta hienoa suoritusta nähtiin. Pitää myös muistaa, että monella urheilijalla on ensi vuonnakin mahdollista kilpailla samoissa sarjoissa kuin tänä vuonna ja ensi vuonna palkintopöytää todennäköisesti putsataan sankoin joukoin. Tällaista yhteispeliä lisää!

6.9.2011 Mukavaa luettavaa historian saatosta

Oli hienoa löytää historian unhon yöhön painunutta materiaalia seuran arkistoista. Löytyihän sieltä mm. Ryskeen plakettien alkuperäiset säännöt ja monen monta mielenkiintoista paperia. Plakettien säännöt tulevat piakkoin kaikkien nähtäväksi. Meillä on riveissämme monen moista tallaajaa. Monelle on raha kaikki kaikessa – se on sitä nykyaikaa; kait. Löytyihän sieltä monen merkittävän ryskeeläisen ansiomerkkiesityksetkin vuosien takaa. Monessa oli mittava ura sekä Ryskeessä että muualla esimerkiksi piirissä tai jopa liittotasoilla saakka. Ulkomaan valmennuskursseista puhumattakaan. Monissa oli maininta muun muassa omien varojen käytöstä urheilijoiden leirityksien ja matkojen toteuttamiseen. Näistä henkilöistä meillä on useita esimerkkejä. Osa heistä on kunniajäsenyydenkin saavuttanut ja kiitos seuran menestyksestä todellakin kuuluu heille. Vaan ei ole nykypäivänä monesta tuohonkaan. Valitettavasti.

5.9.2011 Harjoittelusta ja sen kovuudesta

Olemme saaneet viime päivinä huomata Daegun MM- kisoista, että valinnoista ja menestyksestä on käyty mediassa paljon keskustelua. Muut maat pärjäävät, muun muassa veljeskansa Eestistä, mutta Suomi-poika/tyttö ei. Harjoittelussako vika? Ei välttämättä, mutta huolestuneena olen seurannut liian monen juniorin treenaamista liian kovaa. On fysiologisesti todistettu, että liian nuoria ei saa vetää anaerobiselle tasolle eli maitohappoja kerryttävään tilaan, jos noin 20 vuoden iässä aiotaan saada urheilijoita uusille harjoittelun tasoille ja tätä kautta menestystä aikuisten sarjoissa. Ohjaajien ja valmentajien koulutuksissa näitä tekijöitä korostetaan. Onhan meillä ohjaajat ajantasalla, onhan?? Valmentajat kyllä ovat ja katsovat vastuullisesti ohjattavien ja valmennettaviensa perään.

3.9.2011 Seuran palkitsemistilaisuus tulossa

Seuran yhteinen kilpaurheilijoiden palkitsemistilaisuus on tulossa. Paikalle kutsutaan toimintakauden aikana menestystä niittäneet kilpaurheilijamme. Jaostot ovat koonneet listoja menestyjistä ja ne ovat mittavia, kuten näistä blogimerkinnöistäkin olette vuoden mittaan saaneet seurata. Palkintopöydistä tulee melkoisen komean näköiset, kun jaostojen hankkimat pokaalit laitetaan näkyville. Saattaa olla, että osa meidän junioreistamme tarvitsee ison kassin, millä saa palkinnot kuljetettua kunnantalolta omaan palkintokaappiin.

13.-14.8.2011 Porissa raakaa vääntöä penkissä

Aikamoista ryskettä oli Porissa menneenä viikonloppuna, kun Ryskeen nostajat hakivat omansa pois RAW-penkkipunnerruksen SM-kisoista. Tässä lajissa ei tukea saa varusteista, vaan suoritukset ovat suorituksessa homman keskiössä. Jarkko Bärholm voitti M17 sarjan alle 93kg SE-tuloksella 120,5kg. Nikkilän Tuomas voitti alle 66kg sarjan tuloksella 150kg. Perttu Bärholm jatkoi veljessarjan menestystä voittamalla M20 sarjan 93kg:n sarjan tuloksella 150kg. Laaksosen Teemu otti hopeaa ja Toni Kuusi 73kg:n sarjassa tulos 145kg pronssia. Olli Skogberg oli neljäs veteraaneissa M50 83kg sarjassa 145kg:n tuloksella ja Tiensuun Mikko napsi viidennen sijan alle 105kg:n sarjassa, tulos 170kg. Onnittelut näistä suorituksista!!!

1.8.2011 Nuorten yleisurheiluskabat Helsingissä 2012

SUL järjestää EM2012 -kisojen yhteydessä sekä nuorille että veteraaneille omat yu-kilpailunsa. Nuorten kisat ovat Youth Athletic Gamesit 11-17 vuotiaille ja varttuneempien kisat ovat Helsinki Masters Event 35 ikävuodesta ylöspäin. Hieno juttu, että isojen kisojen ympärille rakennetaan toimiva paketti ja mahdollistetaan kisahuuman tuntu mahdollisimman monelle.

1.8.2011 Voimanostajasta

Oli mukava lukea Voimanostaja -lehdestä kertomusta Ryskeestä. Olimme päässeet kakkospääkirjoitukseen ja saaneet oman sivun lehdestä kuvien kera. Välitän lehden sivuilta kiitokset ja onnentoivotukset kaikille meille voimanostoa tukeville aktiiveille.

29.-31.7.2011 Huikea ja menestyksekäs kisaviikonloppu

Perjantaina aloiteltiin kiihkeää kisaviikonloppua Vesihelmessä, missä ennätyksiä voimanostossa tehtaili Hakalan Janne. Beach volley -turnaus oteltiin lauantaina hienossa säässä.

Sisulisähuipentumasta tuli aivan huikea mitalisaalis, kun yli 20 kappaletta mitaleita matkasi Ratinasta Tammelaan. Unohtaa ei sovi niitä useita pistesijoja, joita Ryskeen innokkaat urheilijat saavuttivat. Huipentuma oli erittäin korketasoinen tuloksien osalta, joten hienoa on nähdä menestystä laajalla rintamalla. Onnittelut näin ollen urheilijoillemme sekä ohjaajille, valmentajille ja tukijoukoille!

Mikkelissä Antin ja Paulan mitaliputket saivat totutusti jatkoa, kun Antti haki omansa pois kuularingistä voittaen sarjansa ylivoimaisesti. Paula saalisti arvometalleja pituudessa ja 3-loikassa.

P.S. Paulalle, Jukalle ja Olaville tiedoksi – parhaat tulokset saadaan yleensä heittovälineen päädyttyä sektorikaarien sisä- ei ulkopuolelle;)

26.7.2011 Tiivis viikonloppu tulossa kisojen osalta

Tänään päättyi kesä urheilukoulu ja huomenna jaetaan osallistujapalkinnot aktiiveille urheilijan aluillemme. Taas toista sataa lasta ja nuorta otti osaa urheilukouluumme eri taso- ja ikäryhmissä. Kilparyhmille tuli kolmen kuukauden putki ja nuoremmille kahden kuukauden harjoitusrupeama. Kentällä oli kivaa ja opit menivät perille, kun ennätykset kisoissa kuin kisoissa menevät uusiksi. Kiitos kaikille urheilijoille, ohjaajille ja vanhemmille.

Ensi viikonloppuna kisaillaan useilla eri paikkakunnilla ja eri sarjoissa. Sisulisähuipentumaan Tampereella osallistuu meiltä parin kymmennen menestyvän urheilijan joukko, naisten pm-kisoihin niin ikään Tampereella lähtee kaksi osallistujaa, veteraanien SM-kisoihin Mikkeliin lähtee neljä menestyksennälkäistä aikuisurheilijaa (ja enemmänkin saisi lähteä) ja perjantaina voimanostellaan Vesihelmessä kisarajoja. Lauantaina pelataan järjestyksessään neljännet Hakkapeliitta – Bar Kirnu beach volley turnaus Lamalassa. Melkoista hulinaa siis luvassa eri puolilla maata. Lykkyä tykö kaikille ja ennätykset murskaksi!!

8.7.2011 EM- voimanostoa Tsekinmaalta

Joni-Pekka Nylund sijoitui ensimmäisessä arvokisassaan veteraanien voimanoston EM-kilpailuissa neljänneksi Plzenissä Tsekinmaalla. J-P kyykkäsi 265 kiloa punnersi penkiltä 175 kg ja nosti maasta 290 kg eli yhteistulokseksi kertyi 730 kg. Onnittelut J-P:lle!!!

4.7.2011 Voimamiehet jyllää

Ryske on tällä hetkellä (4.7) Suomen Voimanostoliiton voimamalja pisteissä jaetulla 6. sijalla yli 100 seurasta. Lauantaina 9.7 Joni-Pekka Nylund nostaa veteraanien voimanoston EM-kilpailussa Tsekinmaalla. Tulossa ovat myös omat voimanostokisat pe 29.7. Vesihelmessä. Voimamaljakisassa sijoittuminen noin korkealle hieman yli tusinan nostajan voimin kertoo kovaa kieltään meidän lisenssinostajien tasosta. Ja muille tiedoksi – muutama ”leimaamaton” nostaja on vielä viltissä;) Tsemppiä J-P:lle!

4.7.2011 Pohjoismaiden mestaruuksista kisailtiin Lappeenrannassa

Veteraanien Pohjoismaiden mestaruuskilpailut yleisurheilun saralla käytiin menneenä viikonloppuna Lappeenrannan Kimpisen sinisellä kentällä. Lehden Antti kävi voittamassa ylivoimaisesti M60 sarjan kuulantyönnön. Laakson Paula hyppi ja loikki kaksi hopeaa N40 sarjan pituudessa ja 3-loikassa. Onnittelut meidän mitalisteillemme.

18.6.2011 Huikea päivä

Aikamoinen päivä oli tämäkin. Perttu Bärholm kävi nostamassa SE-raudat M20 sarjassa 162,5kg:n tuloksella lääninmestaruuskisoissa Riihimäellä RAW- penkkipunneruksessa. Omat voimapunnerruskisat vedettiin Kuusen Tonin johdolla Makkaramarkkinoiden yhteydessä. Toni ei välttämättä ollut vieraskorea, kun vei ylivoimaisesti alle 85kg:n sarjassa voiton, mutta hällä väliä. Suvi-illassa Pirkka Kirjavainen vei yleisen sarjan maratonin voiton ajalla 2:39:57. Reunasen Mira taas nappasin puolikkaalla kolmannen sijan naisten N40 sarjassa. Kympilläkin oli vauhtia pidetty mm. Saarisen sisarusten voimin. Rullaluistelussa oli mukana lähes koko Kytäjän perhe. Monia muita unohtamatta. Kiitos kisaajille ja taas kerran OP:n juottopaikalla mukana olleille. Erityisen kiitoksen kohdistan Sipilän Pekalle erinomaisesti hoidetuista valmisteluista.

5.6.2011 Kesän kisat käynnissä

HämSY:n III-lohkon kisat käydään torstaina 9.6. Liikuntakeskuksella ja voimailujaosto järjestään voimapunnerruskisat Makkaramakkinoiden yhteydessä jo perinteiseen tapaan. Penkkarit ovat järjestysnumeroltaan toiset, kun perinne aloitettiin Kuusen Tonin johdolla viime kesänä. Suvi-illan tapahtumiin pääsee vielä mukaan, jos nyt ei juoksemaan niin ainakin OP:n juottopaikalle, minkä taas perinteiseen tapaan pystytämme 18.6. Koulukeskuksen eteen. Talkoolaiset saavat perinteiseen tapaan Suvi-illan paidan ja huhuja on kuultu Rauhaniemen nokan suunnalta kesäteatteri esityksestäkin. Onnittelut vielä tuoreille valkolakin saaneille: Karoliinalle, Lindalle, Marille, Riikalle ja Pertulle!

27.5.2011 Vapaaehtoistyössä on voimaa

Sain taannoin yllättävän, mutta miellyttävän soiton Hämeen Liikunnan ja Urheilun seurakehittäjältä Timo Korsumäeltä. Timokin oli joskus piipahtanut lukemassa puheenjohtajan palstaani ja pyysi artikkelia Hämeen Sportti -lehteen. Kiirehän oli päällänsä ja juhlat pukkasivat päälle. Timon ohjeistaessa jutun aiheesta ”jotain vapaaehtoistyöstä ja yhteisöllisyydestä” sai minut lupaamaan jutun. Siinähän sitä aihetta myös juhlamme tervehdyspuheeseen, mitä olin jo miettinyt aiemmin. Lupasin kirjoittaa artikkelin ja ilokseni huomasin, että se oli myös toimitukselle kelvannut. Tässä se nyt sitten on niillekin, joille lehti ei vielä kotiin tule. Olisin ottanut skannatun otteen itse lehdestä, mutta palvelin ei hyväksy sen kokoista tiedostoa. Teksti on kuitenkin tässä ja onhan tässä copyrightitkin kohdallaan. Ja kiitos meidän vapaaehtoistyön tekijöille!!!

27.5.2011 Juhlanäyttely purettu

Kolmen viikon ajan kunnantalon aulassa ollut juhlanäyttely on nyt purettu muiden näyttelyjen tieltä. Jos näyttelyssä kävit ja totesit, että olisihan minullakin materiaalia sinne ollut niin otathan yhteyttä allakirjoittaneeseen. Pelastetaan Ryskeen historiaa pala kerrallaan – vielä kun sitä on tarjolla! Kuvat, merkit, asut, tulosluettelot, lehdet ja oikeastaan kaikki, mikä liittyy Ryskeeseen otetaan ilolla vastaan. Seuraava näyttely on vajaan kymmenen vuoden päästä ja sitä onkin syytä ruveta valmistelemaan aika varhaisessa vaiheessa. Jos haluat katsoa kuvia näyttelystämme niin mene yu:n sivuille ja sieltä kuvagallerian kautta pääset aistimaan näyttelyn antia. Kiitos kaikille materiaalia näyttelyyn toimittaneille ja sen pystyttäneille!

27.5.2011 Lylykorpi MM-pronssille!

Juhlavuoden humu saa lisänostetta, kun Kristian Lylykorpi voitti juniorien MM- pronssia penkkipunnerruksen MM- kisoissa Söldenissä Itävallassa. Kristian kilpailee M18 83kg sarjassa. Onnittelut Kristianille!!

18.5.2011 Onnittelut vireälle ysikymppiselle!!

Tänään on Ryskeen virallinen 90-vuotispäivä – onnittelut seurallemme ja meille ryskeeläisille sekä nykyisille että entisille.

Ryskeen juuret ulottuvat Tammelan Riihivalkamaan, missä seuran perustava kokous pidettiin kansakoululla 18.5.1921. Koululle oli kokoontunut voimistelua ja urheilua harrastavaa nuorisoa keskustelemaan aiheesta. Kokouksessa päätettiin perustaa fyysiseen ja psyykkiseen kasvattamiseen tähtäävä seura. Kokouksen puheenjohtajana toimi opettaja Otto Karhula ja sihteerinä Leo Gylden. Perustettavaan seuraan liittyi 38 jäsentä. Toiminta käynnistyi välittömästi iltamien ja ensimmäisten yleisurheilukilpailuiden järjestämisellä. Ilman toimivaa tukiverkostoa seuran toiminta ei voitu toimia, joten naisjaosto perustettiin saman vuoden lopulla. Seuran jäsenmäärä oli vuoden lopulla 71 jäsentä. Toimintaa oli tarkoitus järjestää vain Riihivalkamassa, mutta toiminta laajeni seuraavan tammikuun aikana Letkulle ja muihin lähikyliin. Kilpaurheilun lisäksi kuntourheilu oli seuran ohjelmassa alusta alkaen. Vuonna 1940 Riihivalkaman Ryske muutti nimensä Tammelan Ryskeeksi.

Alku vuosina kilpailtiin Forssan Salaman, Jokioisten Jänteen ja Mustialan Touko-Poikien kanssa. 1930-luku oli seuraotteluiden aikaa ja 1940- luvun puolivälissä toimintaan tuli mukaan aluetoiminta ja Ryske oli siinä alusta alkaen mukana. 1940-, -50 ja -60 luvuilla Ryske otteli menestyksellisesti eri aluekilpailuissa. Kilpailutoimintaa oli muun muassa yleisurheilussa, suunnistuksessa, hiihdossa, nyrkkeilyssä ja ampumahiihdossa.

Ryskeen edellistä kulta-aikaa oli 1960- ja 1970-luku, jolloin yleisurheilussa haastettiin Hämeen mahtiseurat. Alkoi vilkas jäsentenvälisten ja aluekilpailuiden aika. Samoihin aikoihin alkoi keskustelu valmennustyön tärkeydestä. Tällöin Ryske aloitti leiritoiminnan ja valmennustyön. Eräinä suunnan näyttäjinä toimivat aiemmin tänä vuonna edesmennyt kunniajäsenemme Markku Heikkilä ja Eero Tuomola. Kaukolan miehet johtajanaan opettaja Kyösti Rytkönen olivat taustavoimana, kun valmennus- ja leiritoimintaa käynnistettiin. Samoihin aikoihin Eerikkilän Urheiluopisto avasi ovensa Ryskeen valmennukseen ja erityisesti talvikauden harjoitusolosuhteet saatiin kuntoon. Tammelan kunnan tuki oli myös merkittävää. Useat ryskeeläiset yleisurheilijat nousivat kansakunnan tietoisuuteen, joista mainittakoon muun muassa Harri Merta, Harri Huhtala, Risto Karvonen ja Markku Perttula. Mainittakoon, että Markku Perttulalla on edelleen nimissään miesten 100 m:n piirinennätys. 1960- luvun lopun ja 1970-luvun alun aikana ryskeeläiset saalistivat useissa eri sarjoissa lukuisia Suomen mestaruus mitaleja ja Suomen ennätyksiä. Seuralle tuli samalla myös useita maaotteluedustuksia. Seuran rooliksi muotoutui kasvattajaseuran rooli, kun edellä mainitut edustajat siirtyivät muihin seuroihin opiskeluaikoinaan. Ryske ylsi 1970-luvun alussa seuraluokittelussa valioluokkaan ja oli useasti toisena piirin tilastoissa Tampereen Pyrinnön jälkeen. Valioluokassa seura pysyi viiden vuoden ajan. 1970-luvulla seura saavutti useita SM-kisaedustuksia, piiriennätyksiä ja pm -mitaleita, joita tuli kymmenessä vuodessa lähes 100.

Hiihdossa piirin mitaleille pääsy oli vaikeampaa vähäisemmän lajimäärän takia, mutta menestystä tuli tasaisesti ja piirin 3. lohkossa hiihto pysyi 70-luvun hyvin kärjen vauhdissa. Pesäpalloakin Ryskeessä pelattiin sarjatasolla 1970 –luvun puolesta välistä ja lentopallossakin sarjatoiminta alkoi vuonna 1979. Kuntoilun kulta-aika alkoi 1970-luvulla. Tutuiksi tulivat seuran järjestämänä Hakkapeliittahiihto ja Härkätienhölkkä. Lentopallojaostomme joukkue osallistuu tälläkin hetkellä Loimijoki -sarjaan.

Talkootoiminnan merkittäviä tapauksia olivat pitkään jatkuneet Saaren Juhannusjuhlien järjestelyt sekä Saaren kansanpuiston hoitosopimuksesta huolehtiminen 1980-luvulla. 1980- ja 1990- luvuilla parhaasta yleisurheilumenestyksestä vastasi Paula Laakso (o.s. Silmälä) saavuttaen muun muassa koululaisten maailmanmestaruuden pituushypyssä, 5 aikuisten SM- mitalia ja useita maaotteluedustuksia. Hiihdossa seuran kasvateista Hannu Hovila ja Ville Vesterinen taistelivat hyvistä SM- sijoituksista.

Ryskeen toiminnassa oli lyhyehkö suvantovaihe 1990-luvun puolivälin jälkeen. Kymmenen vuotta sitten toiminnassa käynnistyi uusi vaihe, kun hiihtokoulu alkoi kerätä innokkaita osallistujia riveihinsä. Muutamaan vuotta myöhemmin yleisurheilukoulu käynnistyi entistä ehompana, kun uusia vetäjiä liittyi toimintaan mukaan. Toiminta on tuottanut merkittävästi sisulisä-, piirinmesta-ruus- ja Hopea Sompa –menestystä viime vuosina. Hiihdossa nuorten sarjoissa on tullut menestystä muun muassa Tomi Järvisen, Riikka Varjuksen, Salla Koskelan ja Ulla-Maija Peltomaan toimesta. Yleisurheilussa on kasvamassa uusi urheilijasukupolvi, joista voidaan mainita esimerkiksi poikien 1998 – 1999 syntynyt ikäluokka (Oskari Kaseva, Kristian Bister, Atte Kurkikangas, Eetu Kurkikangas, Juuso Kuusinen, Joni Rauhansalo). Lisäksi tytöissä pm- tilastoissa hyvin ovat menestyneet Sonja Kauppi ja Sara Syrjälä.

Samanaikaisesti Ryskeen voimailuperinteitä piti yllä Tuomas Nikkilä, joka on seuran menestyksekkäämpiä voimailijoita kautta aikain. Tuomaksella on 1 MM-pronssi, EM- hopeaa, useita Suomen mestaruuksia ja ennätyksiä. Vuoden 2010 alusta lounaishämäläiset voimailijat yhdistivät voimansa ja siirtyivät Ryskeen väreihin. Voimailujaosto on noussut valtakunnallisessa Voimamalja -pisteissä kohisten jo yhden vuoden aikana. Voimailujaoston PM-, SM-mitaleiden ja Suomen ennätysten määrä on huomiota herättävä. Menestyjiä on nyt useita: Tuomas Nikkilä, Toni Kuusi, Mikko Tiensuu, Mikko Lehtimäki, Janne Hakala, Kristian Lylykorpi, Jarkko Bärholm, Perttu Bärholm, Ville Peltonen ja Teemu Laaksonen. Voimailujaosto on perustettu syksyllä 1985.

Vuonna 2010 Ryskeen yleisurheilujaosto ja hiihtojaosto saivat vastaanottaa toiminnastaan Nuoren Suomen sinetit. Seuran kasvatus- ja ohjaustoiminta on ulkopuolisten tahojen toimesta laadukkaaksi todettu.

Ryskeen veteraanien yleisurheilu on ollut myös otsikoissa. Useita MM-, EM-, PM- ja Suomen mestaruusmitaleita ovat viime vuosina tuoneet Eino Salminen (kävely), Antti Lehti (kuula) ja Paula Laakso. Hiihdossa useita mitaleja SM- tasolla on tuonut Paavo Vesterinen. Voimailussa veteraanisarjoissa menestyksellisesti kilpailee muun muassa Olli Skogberg, Mika Kauranen ja Joni-Pekka Nylund.

Edellä on mainittu vain joitain ryskeeläisiä urheilijoita ja toimijoita – kaikkia tässä ei voi nostaa pramille, mutta kaikkien panos seuramme eteen on yhtä merkittävää. Kiitos siitä sinulle, ryskeeläinen!

7.5.2011 Raakaa voimaa ja Suomen ennätysten murskajaisia

Voimailujaosto järjesti hulppeat ”raakapenkki”-kisat Vesihelmessä tänään. Juhlakisat olivat maineensa veroiset, kun nais- ja miesnostajat punnersivat ilman teknisiä apuvälineitä rautaa ilmaan. RAW- penkkipunnerruksessa tukevat paidat ovat kiellettyjä. Lähes toistakymmentä nostajaa liikutteli ennätysrautoja, joten täytyy odotella virallisia pöytäkirjoja ennen kuin alan liikaa hehkuttamaan saavutettuja tuloksia. Suomen ennätyksiä omasta väestä taisi rikkoa useampikin. Onnittelut jo tässä vaiheessa kaikille nostajillemme! Seuraava voimannäyttö onkin sitten Makkaramarkkinoiden yhteydessä 18.6., mihin Kuusen Toni järjestää jo toistamiseen penkkarit.

5.5.2011 Kesän yleisurheilukausi on avattu

Lähes kolmekymmentä innokasta urheilijaa kirmasi HIPPO- maastojuoksujen merkeissä Liikuntakeskuksen uusituille maastojuoksureiteille. Tiukkoja taistoja nähtii monessa sarjassa. Nuorempian sarjoissa osallistujia oli mukavasti, mutta vanhemmissa sarjoissa osallistujia oli vähän. Ja matkat eivät edes olleet kovin pitkiä. Toivottavasti saamme houkuteltua ensi vuonna lisää juoksijoita ja saamme entistä kovemmat kilpailut aikaan. Mutta hyvät kisat olivat, joten tästä on hyvä jatkaa.

5.5.2011 Juhlat tulossa sunnuntaina 22.5.2011

Joskus sanat eivät riitä kuvaamaan tunteita, kun huomaa asioiden olevan toisin kuin haluaisi. Juhliemme palkittavat ja kutsuvieraat ovat saaneet postissa hienon kutsun, mutta kannesta puuttui tärkeä päivämäärä eli sunnuntai 22.5.2011. Painovirhe iski taittovaiheessa ja oman näppihäiriöni kautta. Pahoittelen kömmähdystäni. Useat silmäparit tuon kutsun katsoivat läpi, mutta niin vain kutsu lähti liikkeelle ilman, että erhettä olisi huomattu ennen kuin oli liian myöhäistä.

26.4.2011 Tiivis toukokuu tulossa

Eipä ole talven lumet ja ladut ehtineet edes kunnolla sulaa, kun seuraavia koitoksia jo viritellään. Toukokuun 5. päivä kisaillaan HIPPO- maastojuoksujen merkeissä Syrjänharjulla. Seuraavana lauantaina eli 7.5. voimailijat rutistavat ensimmäiset 90-vuotisjuhlakisansa Vesihelmessä ja lajina on RAW- penkkipunnerrus. Samana viikonloppuna viritellään kolme viikkoa kestävää juhlanäyttelyä kunnantalon aulaan. Sinne olisi mukava saada materiaalia kaikista lajeista ja useilta vuosikymmeniltä. Vielä mahtuu mukaan.

Sunnuntaina 22.5. kokoonnumme juhlistamaan 90-vuotista seuraamme koulukeskukselle. Palkittavien runsaasta määrästä johtuen jouduimme siirtymään kunnantalolta koululle. Ja jos tummaa pukua ei päälleensä viitsi sovittaa niin Merran Harria lainatakseni ”vedämme urheilijat työpuvun yllemme” ja juoksemme noin klo 16.30 ensin juhlaviestin lapset vastaan aikuiset sekä sen jälkeen Kunniakierroksen Liikuntakeskuksella.

Ja tässä tohinassa alkaa vielä yleisurheilukoulunkin kesän osuudet. Reipasta toukokuuta kaikille!!

21.4.2011 Hiihtokoulun päättäjäisistä

Hiihtokoulu sai arvoisensa päättäjäiset eilen Mantaalilla. Paikalla oli toistasataa osallistujaa. Pääosissa olivat ahkerat hiihtokoululaisemme, joista pääosa sai noutaa eri kokoisia pokaaleja. Vuoden hiihtokoululaisena palkittiin Erika Pyykkö kaikista suurimmalla pokaalilla. Onnittelut Erikalle! Kiitin tilaisuudessa aktiivisia ohjaajiamme, mutta toistan tässä kiitokseni hyvästä työstä. Tehty työ näkyi myös monen kilpailun tuloslistalla, mutta erityisesti siinä, että lähes 80 innokasta urheilijan alkua sai hyvää opastusta murtomaahiihdon saloihin.

Kilpaurheilijoiden palkitseminen tapahtuu myöhemmin toimintavuoden päätteeksi syyskuussa, kun kokoamme samaan tilaisuuteen ohjaajat, valmentajat sekä menestyneet voimailijat, hiihtäjät ja yleisurheilijat lasten sarjoista veteraaneihin saakka. Kyseiseen ajankohtaan päädyimme viime lokakuun alun sinettitilaisuuden innoittamana. No, tottahan se on, että hiihtokauden päättymisestä on silloin kulunut jo tovi ja uusi kausi on aluillaan. Niinhän tuo on yleisurheilijoillakin, kun maasto- ja hallikausi alkaa. Voimailijoilla kisoja on ympäri vuoden. Aiemmin näitä palkisemisia on suoritettu pikkujoulujen yhteydessä noin marras-joulukuussa. Yhtä kaikki nyt me saamme melkoisen osan seurasta yhteen paikkaan ja samaan aikaan. Meillä on jäsenmäärä kasvanut ja väki on vaihtunut viimeisen kahden vuoden aikana, joten yhteiseen tapahtumaan ja tutustumiseen on kyllä tarvetta.

21.4.2011 Nylundkin maajoukkueeseen

Joni-Pekka Nylund on valittu maajoukkueeseen veteraanien voimanoston EM-kilpailuihin Tsekeissä Pilsenissä 5. – 9.7.2011. Onnittelut J-P:lle!!!

16.4.2011 Seuraleirin taikaa

Jatkoimme seuran 1980 -luvun perinteitä yleisurheilussa, kun kokoonnuimme Eerikkilään kahden päivän seuraleirille. Näin on aiemmin tosiaan tehty ja muutamat ohjaajat herkistyivät muistelemaan wanhoja, hyviä aikoja. Ilpo Bisterin nimi nousi monessa vaiheessa esiin. Meitä oli mukana pitkälti neljättäkymmentä ohjaajat ja vanhemmat mukaanlukien. Hypyt, heitot, juoksut tuli treenattua. Hyvät oli ruuat ja säät! Kiitokset kaikille ja erityisesti haluan kohdistaa kiitoksemme kaikkien meidän leiriläisten puolesta järjestelyistä Satulle ja Paulalle. Aikataulut joustivat ja kaikki toimi! Urheilijoillemme haluan kohdistaa kiitokset innokkuudesta, jota jokaisessa treenissä osoititte!! Ensi vuonna uudestaan! Niin ja nähtiinhän me niitä julkkiksiakin – katso yu-jaoston sivuilta ja yu:n kuvagalleriasta.

5.4.2011 Melkoisia lukuja

Kirjoittelin tuossa kunnan vuotuisia perustukianomuksia. Tuli samalla laskettua erinnäisiä tunnuslukuja tekstin tueksi. Ylesiurheilukoulussa 100, hiihtokoulussa 80, maastojuoksukoulussa 30, yu- talviharjoituksissa 20 lasta ja nuorta. Kilpaurheilijat ja kuntoilijat tähän päälle. Mukana parikymmentä liikuntapassilaista sekä yu:ssa että hiihdossa. Ryskeen ohjattuja harjoitustunteja tulee vuodessa noin 5000 ja tässä ei ole kilpailut tai omatoimiset tahi valmentajien kanssa tehdyt harjoitteet edes mukana.

Viimeisen puolen vuoden aikana Ryskeeseen on saatu 3 voimailun tuomaria, 3 yu-valmentajaa, SM-mitaleja eri lajeista vähintään 20, pistesijoja kymmenkunta ja 3 Suomen Ennätystä. Voimamaljapisteissä 18. sija, valinta vuoden nuorisotoimintaseuraksi, Nuoren Suomen sinetit kahteen jaostoon. Mittava määrä pm- ja HS- tason mitaleja yksilö- ja viesteissä.

Minun mielestäni aika huikeaa luettavaa näin pienelle seuralle. Ilman innokkaita vapaaehtoisia ohjaajia, talkooväkeä, lahjakkaita lapsia ja nuoria sekä harjoittelunsa tosissaan ottavia kilpaurheilijoitamme ikään katsomatta ei tämmöistä tulosta syntyisi. Tähän kun lisätään meidän tukijoidemme panos niin edellä mainitut tulokset on saavutettu. Kiitos kuuluu kaikille meille ryskeeläisille!

3.4.2011 Pari kautta paketissa

Hiihtokausi on saatu pakettiin sopivasti kelien alettua muistuttaa suomalaisesta keväästä. Esitän kiitokset Markulle ja hiihtojaostolle hyvin hoidetuista hiihtokisoista, joista on tullut palautetta pitkin eteläistä Suomea. Kiitokset myös naisjaoston pj:lle Kaupin Seijalle, joka on olut kaikissa kisoissa paikalla hoitamassa meille niin tärkeää huoltoa kisokin merkeissä.

Toinen päättynyt putki on sitten yleisurheilun hallikauden harjoitukset, joista viimeistä vietiin juuri hetki sitten. Tällä kertaa Eerikkilässä on oman väen lisäksi myös liikuntapassilaisia. Näitäkin harjoituskertoja tuli talveen 25 kappaletta sekä eerikkilässä että koulukeskuksen salissa. Kiitokset Paulalle ja muille ohjaajille tiukasta rupeamasta. Parin viikon päästä aloitetaankin sitten kevään ja kesä yu-kausi perinteikkäällä, mutta tauolla olleella seuraleirillä. Kauas emme lähde vaan aloitamme Eerikkilässä perinteen uudelleen.

27.3.2011 Skogbergille hopeaa

Kuten eilen ehdin lupailemaan niin Skogbergin Olli hoiti homman kotiin Kuusamossa käytävissä veteraanien voimanoston SM-kilpailuissa. Olli otti hopeaa sarjassa 90kg/M50 sarjalla kyykky 220kg, penki 190kg ja maastaveto 230kg. Yhteistulokseksi tuli 640kg. Onnittelut Ollille!!

26.3.2011 Nylundille SE ja SM- hopeaa

Voimanoston veteraanien SM- kisoissa Kuusamossa Joni-Pekka Nylund saavutti SM hopeaa sarjassa M40/105kg. Sarjaan tuli kyykystä 265kg, penkistä 170kg ja homman kruunasi maastavedon Suomen ennätys 300kg. Yhteistulokseksi tuli näin ollen 735kg. Huomenna Skogbergin Olli tavoittelee mitalia. Onnittelut J-P:lle!!

23.3.2011 Lylykorpi MM- joukkueeseen

Voimailun saralla on mennyt alkuvuosi todella vahvasti. Nyt Kristian Lylykorpi sai SVNL:lta kutsun penkkipunnerruksen MM- joukkueeseen. Kisat käydään Söldenissä Itävallassa toukokuun lopulla. Toivotan Ryskeen puolesta onnistunutta viimeistelyä ja palataan kisatunnelmiin kersän korvalla. Kristian kilpailee M18 83kg sarjassa.

19.3.2011 Penkkareista menestystä

Penkkipunnerruksen SM- kisoista Äänekoskelta on iloista kerrottavaa, kun M74kg sarjassa Toni Kuusi otti viidennen sijan omalla ennätyksellään 197,5kg, Mikko Tiensuu M105kg otti hopeaa 247,5kg:n tuloksella ja raskaassa sarjassa M+120kg Hakalan Janne nappasi myös hopeaa tuloksella 230kg. Erinomaista!! Onnittelut upeista tuloksista!

17.3.2011 Jäsenkirje on postissa

Jäsenkirje kolahtaa luukusta näinä päivinä. Tuhti lukupaketti odottaa ja samoin pienehkö jäsenmaksumme. Otahan hyöty irti jäsenmaksustasi ja tule mukaan liikkumaan hyvässä seurassa.

17.3.2011 KLL:n Kanta-Hämeen mestaruudet

Hiihtojaosto järjesti hienot KLL:n Kanta-Hämeen mestaruuskilpailut eilen keskiviikkona tiiviin kisarupeaman keskellä. Järjestelyt saivat kiitosta ja aivan aiheesta. Kiitokset Paavolle ja muulle hiihtojaoston väelle näistäkin kisoista! Ja järjestelyjen lisäksi ryskeeläiset kahmivat hyviä sijoituksia. Nopeasti laskien ainakin kahdeksassa sarjassa oli ryskeen edustajat mitaleilla ja useita oli myös pistesijoilla mitalien tuntumassa. Hienoja suorituksia ja onnittelut kaikille sijoituksesta riippumatta.

14.3.2011 Hopeasomman loppukilpailut Vuokatissa

Peltomaan sisarukset Maija-Leena ja Jukka-Pekka ottivat osaa Hopeasompa -loppukilpailuihin menneenä viikonloppuna Vuokatin jylhissä maisemissa. Vapaalla hiihtotavalla käydyissä kilpailuissa Maiju saavutti 29. sijan (N16V5km) kisassa ja Jukkis oli 18 (M14V5km). Sijoitukset ovat hyviä ja lupauksia herättäviä, koska kisoissa oli mukana Suomen parhaimmisto. Onnittelut molemmille ja tsemppiä loppukauden kisoihin.

6.3.2011 Upea urheilupäivä

Laskiaissunnuntaista saatiin upea urheilupäivä suomalaisittain. Ryskeen viikonlopun onnistumisesta vastasi Laaksosen Teemu, joka otti nuorten voimanoston SM-kisoissa pronssia yhteistuloksella 695kg. Onnittelut Teemulle!

1.3.2011 Voimailua ja hiihtoa

Voimanoston SM-kisat jatkuvat tulevana viikonloppuna nuorten kisoilla Pornaisissa. Kisoihin osallistuu Laaksosen Teemu alla 120kg sarjassa.

Nuoren Suomen nettisivuilta löytyy hiihtojaoston puheenjohtajan haastattelu. Linkki artikkeliin tästä. Voin hyvin yhtyä Markun näkemyksiin. Tässä suora linkki itse asiaan.

27.2.2011 Voimailua ja yleisurheilua

Salossa käydyissä voimanoston Suomen Mestaruuskilpailuissa Hakalan Janne otti neljännen sijan sarjassa 125+ yhteistuloksella 760kg ja Tiensuun Mikko sijoittui omassa sarjassaan kuudenneksi yhteistuloksella 750kg. Linda Aalto haki SM-kisatuntumaa Liikuntamyllystä ja 3-loikassa finaalipaikka jäi senttien päähän sijoituksen ollessa lopulta 10. Alkuvuoden hyvä SM-kisamenestys sai siten jatkoa. Onnittelut hyvistä suorituksista!

Nuoret hiihtäjät olivat tehneet selvää jälkeä Janakkalassa järjestetyissä kisoissa ja putsanneet ahkerasti palkintopöytää. Hyvä, hyvä!!

23.2.2011 Pakkanen nipistelee ja hyydyttää, mutta ei sentään kaikkia

Vaikka pakkasen takia tänään hiihtokoulukin aloitti ennenaikaisesti hiihtolomansa, niin kaikkia kisoja normaalit talvikelit eivät häiritse. Viikonloppuna Liikuntamyllyssä käydään nuorten halliyleisurheilun SM- kisat. Meiltä kisoihin osallistuu Linda Aalto N19 3-loikkaan ja pituuteen. Vastaavasti voimakaksikkomme Mikko Tiensuu ja Janne Hakala osallistuvat voimanoston SM-kisoihin Salossa tulevana viikonloppuna. Vaikka maltillisesti tänään Vorssan Lehdessä miehet omia tavoitteitaan puntaroivatkin voimme taas kerran odottaa hyviä tuloksia. Molemmat ovat edellisten kisojen perusteella