16.12.2012 Lunta riittää ja hiihtokelejä

Talvi suosii nyt hiihtokansaa ja hyvä niin. Hiihtokoulukin pääsi pitkästä aikaa laduille ennen vuoden vaihdetta. Mikäs sen mukavampaa. Hiihtokauden pääkoitokset alkavatkit sitten Hämeen viestillä ja omilla Timanttiset Ryske hiihdoilla. Muutkin kisat on kalenteriin laitettu. Ensimäiset kilpailutkin on käyty, joten hiihtokausi on hyvässä vauhdissa, vaikka joulun pyhät hieman tahtia hidastaakin. Voimailussa on pienehkö kisatauko, mutta nyt onkin aika hakea perusvoimaa ja kestävyyttä tuleviin kisoihin. Yleisurheilussa on treenikausi sisällä käynnistynyt ja hallikisat lähestyvät helmi-maaliskuussa. Kuntopuolella Kalevan kierroksen aloitus lähestyy. Samoin aerobic palaa kohta puolin joulutauolta ja uutena kuntoilumuotona alkaa kahvakuulaharjoittelu. Naisjaosto puuhaa parhaillaan uusien hankintojensa kanssa, joista myöhemmin nautimme kaikki. Lentopalloijatkin ovat iskemässä Loimijoki -liigassa. Puuhaa ja tekemistä siis riittää, vaikka kohta käymmekin joulun viettohon.

27.11.2012 Virtaa on!

Eilen kokoontui uusi johtokunta ensimmäistä kertaa ja nyt oli aistittavissa hyvää värinää joukosta. Puolet johtokunnasta vaihtui ja tekemisen meininki oli vahvasti läsnä. Hienoa! Toivotan uudet johtohenkilöt tervetulleiksi, koska hommia riittää.

21.10.2012 Uutta virtaa

Seuratoiminta, kuten moni muukin työ, kaipaa ajoittain uusia tekijöitä ja sitä kautta myös uusia tuoreita ajatuksia. Liian pitkään samoissa tehtävissä oleminen ei ole hyvä juttu yksilön eikä yhteisön kannalta. Meillä onkin hienosti uudistuminen lähtenyt käyntiin yleisurheilu- ja naisjaostoissa. Tehtäviä on jaettu ja kierrätetty. Uskotaan itseensä ja toisiimme, että hommat hoituvat. Sitä varten meillä on toinen toisemme ja selkeät ohjeet, joiden mukaan toimitaan.

Useita tehtäviä on nytkin tarjolla – ryhdy sinäkin arkailematta aktiiviseksi toimijaksi. Nykysuuntaus urheiluseuroissakin on, että kokeneemmat ottavat tulokkaat ja uudet toimijat siipiensä alle toiminnan alkuvaiheessa. Tätä kutsutaan komeasti mentoroinniksi. Jokaisella on tukihenkilö, jonka kanssa voi tulevia tapahtumia käydä läpi ja samalla saa tukea omille ideoilleen. Itse olen tulevan puheenjohtajan käytettävissä mentorina. Yksin ei tarvitse jäädä hommaa hoitamaan. Toimivan seuran tunnusmerkkinä on tehtävien kierrätys ja erityisesti niiden jakaminen. Eikä mitään tehtävää tarvitse hoitaa ilman asianmukaista koulutusta. Sitä saa seurasta ja meidän hyviltä tukiorganisaatioiltamme, vaikkapa liitoista. Tehtäviä jaettaessa kannattaa muistaa, että kaikki eivät ole aina hyviä kaikessa. Annetaan niiden hoitaa asiakirjat ja tiedottaminen, joilta se onnistuu. Talousihmiset ottavat talousasiat hoitoonsa. Ohjaajat ja valmentajat hoitavat omat tonttinsa ja niin edelleen. Kaikille meistä löytyy sopivan kokoinen tehtävä hoidettavaksi.

14.10.2012 Naisjaosto on aivan liekeissä!

Useita vuosia siihen meni, mutta nyt naisjaosto on lähdössä uudelleen lentoon ja on aivan liekeissä! Pitkästä aikaa uusi jaosto on saanut mukaansa aktiivisia jo monessa mukana olleita, mutta myös uusia aktiivisia jäseniä. Uusi toimintasuunnitelma on jo hahmoteltu ja samalla merkittävä tuki muille jaostoille. Tosin naisjaostolla on omat koukkunsa muidenkin jaostojen osalle, mutta tästä myöhemmin. Tämä naisjaoston uusi nousu on yksi parhaista hetkistä oman puheenjohtajakauteni aikana seuratoiminnan osalta. Urheilullisesta menestyksestä olen moneen otteeseen tässä blogissa päässyt kirjoittamaan. Kaikenlaisia ajatuksia on eri puolilta tullut naisjaoston osalta – osa on halunnut muuttaa nimeä tuki- tai kioskitoimikunnaksi ja osalla on ollut huoltojaostokin ajatuksissa. Miten vain, kyllä miehetkin tähän saa osallistua. Naisjaosto on perustettu välittömästi seuran perustamisen jälkeen ja hyvä niin. Silloin naisjaoston rooli oli selvä – tuetaan harrastus- ja kilpailutoimintaa omalla panoksella mahdollisimman hyvin. Näin se on nytkin – kiitos teille jaostoon lupautuneet!

7.10.2012 Sinettiseuraseminaarista terveisiä

Terveisiä vuotuisesta sinettiseuraseminaarista. Oli pitkästä aikaa mukava istua ihan osanottajan roolissa kuulemassa erinomaisia alustuksia vanhemmuudesta, kustannuksien hallinnasta, laadukkaasta toiminnasta tai vaikkapa tutkittua tietoa taitojen opettamisesta. Paikalla Nuoren Suomen sinettiseminaarissa oli lähes 500 eri lajiryhmien edustajaa useista kymmenistä seuroista. Meidän täytyy jatkossa kierrättää uusia osallistujia joka vuosi kyseisessä tilaisuudessa, koska tilaisuudessa pääsee verkostoitumaan ja kuulemaan urheiluväen mietteitä laajemminkin. Muutama paikka menee automaattisesti sinettivastaaville ja seurajohdolle. Joka tapauksessa jokaiselle osallistujalle jäi monia asioita positiivisessa mielessä askarruttamaan mieltä. Monen monta juttua meillä on todella hyvin. Vinkkejä jaettiin puolin jos toisin. Saatan palata useaan merkittävään asiaan jossain blogissani, jos en ehkä tässä pj palstalla, mutta myöhemmin ehkäpä jollain muulla foorumilla.

Tänään on Ryskeen puolelta tehty merkittäviä avauksia alueellisen toiminnan merkittävästä kehittämisestä. Tämä tieto ihan historiankirjoitusta varten.

Pankais muuten katsoen huippuaikuisen valmennusvideo etusivun linkistä.

3.10.2012 Seuraseminaari on nyt pidetty ja lisää on tulossa

Seuran historian ensimmäinen seuraseminaari on pidetty. Paikalle olisi mahtunut toki enemmänkin väkeä, mutta jo tällä joukolla saatiin keskustelua aikaan. Keskustelua käytiin naisjaoston toimintaperiaatteista, hiihtokoulun oheistoiminnoista ja yleisurheilun valmentautumisesta monen muun asian ohella. Toimintakäsikirjaa ja urheilijan polkua sivuttiin useissa puheenvuoroissa. lapsille oli samanaikaisesti oma temppurata ja ehtivät he kehitellä uuden seuramaskotinkin. Toinen toistaan hienompia maskotteja tuli piirrettyä. Yksi niistä pääsi toteutukseen saakka.

Minua henkilökohtaisesti ilahdutti naisjaoston uusi tuleminen, kun jaostoon on saatu pitkästä aikaa kerättyä porukkaa ja toimintasuunnitelmakin taisi valmistua ihan huomaamatta. Aktiivisten kilpaurheilijoiden vanhempia ja voimalijoita olisin kaivannut keskustelemaan asioista, mutta ehkäpä jo seuraavalla kerralla. Toiveena olisi, että keväällä käydään uusi keskustelukierros vapaamuotoisissa merkeissä ja syksyn seminaari olisi sitten vaikkapa talkoolaisten saunaehtoo. Kiitos valmistelijoille ja osallistujille. Monta uutta asiaa saatiin tänään vireille.

30.9.2012 Toimintavuosi päättyy tänään ja huomenna alkaa 92. toimintavuosi

Tähän toimintavuoteen on mahtunut paljon ja kaikenlaista. Taaksepäin kautta silmäillessäni voin vaan todeta, että seura voi nyt paremmin ja toiminnan määrä on moninkertaistunut edellisistä vuosista. Ja mikä parasta – laadukasta toimintaa on tarjolla kaikentasoisille toimijoille; ei pelkästään huipuille. Uusia aktiivisia toimijoita on tullut mukaan eri jaostoihin, vaikka väki on vaihtunut. Jäsenmäärä on kääntynyt samalla reippaaseen kasvuun. Uudet toimijat ovat ottaneet hienosti oman paikkansa seurassa. Tämä on erittäin hyvä asia. Porukkaa on koulutettu niin yleisurheilussa kuin hiihdossakin ja tehtäviä on dokumentoitu. Ohjaajien ja seuratoimijoiden kouluttaminen sekä tehtävien jako mahdollistaa jatkossakin nykyisen volyymin toiminnassamme. Meidät on myös auditoitu ulkopuolisten tahojen toimesta. Parantamiskohteisiin on pureuduttu heti ja niitä on viimeisen puolen vuoden aikana myös aktiivisesti kehitetty. Oman neljän vuoden kauteni jälkeen voin todeta, että seuran voi luovuttaa seuraajalle hyvässä iskussa. Aina on kehitettävää ja parannettavaa, mutta linja alkaa olla selvillä. Ensi viikon seuraseminaarissa kentän ääni pääsee myös kuuluville. Siitä tulevat johtokunnat ja puheenjohtaja saavat ohjeistusta seuran tavoitteiden muotoilemiseen.

27.9.2012 Menestyjät ja seuratyöntekijät huomionosoitusten kohteena

Ryskeen jo perinteeksi muodostunut kauden päätös- ja kilpaurheilijoidemme palkitsemistilaisuus pidettiin tänään valtuustosalissa. Toista sataa meitä oli taas koolla. Voimailun saldo tältä kaudelta oli vielä edellistäkin vuotta huikeampi. Hiihto palkitsi keväällä hiihtokauden päättäjäisissä osan ja nyt sarjojen parhaat. Kilpailuja kiertäneitä muistettiin Kello-Nyströmin lahjoittamilla pokaaleilla. Yleisurheilussa päätettiin samalla kilpailukausi hienoissa merkeissä. Jos nyt yksittäisiä kohokohtia otetaan parrasvaloihin niin vuoden juniorivalmentajat Hannu Kurkikangas hiihdossa ja Mira Reunanen yleisurheilussa. Vuoden seuratyöntekijän kiertopalkintoon sai toisena kiinnityksen Veijo Syrjälä. Palkintopöytää puhdistivat tehokkaasti Juuso Kuusinen ja Vili Silmälä parissa lajiryhmässä sekä Sonja Kauppi yleisurheilussa. Onnittelut tekstissä mainituille ja muillekin palkituille.

PS. Kiitos Sadulle ja Kaisalle kukituksesta – taisi olla puheenjohtajan ensimmäinen kukkapuska sitten ylioppilasjuhlien;D Sekä Hakalan Jannelle komeista kiitossanoista; aika harva noitakaan asioita olisi huomannut. Kiitos seuraväki myös itsellenne. Meillä on aktiivinen ja entisestään vahvistunut seura, millä on toimintaa lähes vuoden jokaisena päivänä paria juhlapyhää lukuunottamatta. Jatkossa jaetaan tehtäviä ja tuetaan vielä entistä enemmän toisiamme – olemme nyt hyvässä suunnassa. Seuraavaksi katse kohti urhelijan polkua ja valmentautumista – oli laji mikä tahansa. Suuret linjat on luotu ja nyt tarvitsee enää toteuttaa hyvin suunniteltu kuvio. Yhteispelillä se sujuu. Seuraseminaarissa nähdään.

23.9.2012 Omaa ja liittojen koulutusta

Oli hienoa huomata, että hiihtojaoston järjestämä hiihdon ohjaajien peruskoulutus veti väkeä tänä viikonloppuna. Onnittelut kaikille kurssit suorittaneille. Jos liiton, kuten tässä tapauksessa, koulutusputki ei toimi niin seuran tehtävänä on itse kouluttaa vastuuntuntoisia ohjaajia ja kouluttajia eri lajiryhmiin. Monilla koulutetuista oli pohjaa muistakin lajeista, joten tämä teki homman kouluttajalle helpoksi.

Suomen Urheiluliiton alueleiri- ja maajoukkuevalmentajille suunnatusta laadukkaasta koulutuksesta on hyviä uutisia, sillä seuran linja on tukevasti samassa linjassa urheiluliiton tulevaisuuden tavoitteiden kanssa. Tästä on hyvä jatkaa.

Tulevan torstain palkittavia on lähes 80. Useammat keräävät palkintokaappiinsa melkoisen kokoelman toinen toistaan upeampia pokaaleita. On tässä ollut upea urheiluvuosi – kiitos teille seuraamme edustaneet urheilijamme niin nuoremmat kuin vanhemmatkin. Ja seuratoimijoitakin huomioidaan – kiitos meille kaikille oman aikamme ja osaamisemme jakamisesta myös muille.

20.9.2012 Kunto kohoaa – vaikka pimeässä!

Edellisessä päivityksessä mainitsinkin jo Miran vetämän aerobicin suuresta suosiosta. Sali on täynnä ja vaikka valot eivät toimisi niin porukka biccaa. Nyt on mukana äidit ja tyttäret. Hyvä juttu!

15.9.2012 Toimintavuosi lähenee loppuaan ja uusi alkaa

Erittäin vaiherikas ja toimintaa täynnä oleva 91. toimintavuotemme alkaa olla lopuillaan. Viime metreillä käyntii polkaistu Miran vetämä aerobic on saavuttanut huikean suosion. Hieno juttu ja selkeästi tätä on Tammelassa kaivattu. Ja kun tästä päästää toivon mukaan vielä tämän vuoden puolella käynnistyvään kahvakuulaharjoitteluun niin repertuaaria harjoittelussa riittää. Toimintakäsikirjakin on päivittynyt mm. hiihdon auditoinnissa saamamme palautteen myötä. Sen ja muun ideoinnin tuloksia pääsette lukemaan tuosta vasemmasta palkista.

Omalta osaltani alan päättämään tätä blogisarjaa, mutta muutamia päivityksiä tulen vielä tekemään. Seuraava marraskuussa valittava puheenjohtaja sitten päättää jatkaako tätä blogin pitämistä. Minulle tämä on ollut yksi viestinnän muoto ja tiedän, että tätä on luettu myös Tammelan ulkopuolella. Omat ei juurikaan ole tästä mitään maininneet, mutta liittojen suunnassa näitä jorinoita on luettu ja samalla on pysytty kärryillä siitä mitä meillä tapahtuu. Kiitos näille tahoille rakentavasta palautteestanne! Nyt minulla on jatkossa enemmän aikaa keskittyä siihen mikä itsestäni tuntuu seuratyössä tärkeältä eli ohjaamiseen ja toivon mukaan jatkossa valmentamiseen. Pikajuoksujen valmentaja on siten käytössänne ja rivijäsenen rooli on tämän rupeaman jälkeen ihan paikallaan. Kokemus on ollut mielenkiintoinen ja haastava. Kiitos seuralaisillemme, ihan jokaiselle, omasta panoksestanne seuran eteen. Ryske on omalta osaltaan todistanut, että seurahenki on paljon jotain yksittäistä tekijää suurempaa ja kestävämpää. Tästä on hyvä jatkaa kohti 100 -vuotisrajapyykkiä, kun jäsenmäärässäkin mennään kohta uudelleen maagisen 600 jäsenen yli.

Merkittävä päätös tuli johtokunnassa tehtyä perjantaina, kun päädyime pitkällisen pohdinnan jälkeen luopumaan perinteisen joulukalenterin painattamisesta. Syitä oli monia, mutta pitkäaikaisen kumppanimme K-kauppias Yrjölän eläköityminen oli osaltaan avittamassa asiaa. Jotain uutta on tulossa, mutta mitä?

8.9.2012 Upeat koulujen väliset!!

Pitkän tauon ja taisteluiden jälkeen saimme Tammelaan koulujenväliset yu-kisat. Kisat vietiin läpi hienossa säässä, mitä nyt pieni syyssade meinaisi meitä kentällä kiusata pariin otteeseen. Kisat alkoivat avajaismarssilla koulujen astellessa areenalle mitä hienoimpien banderollien kanssa. Jotain pientä, ehkäpä musiikkia olisi taustalle kaivattu. Kunnanvaltuuston puheenjohtajan avajaissanojen jälkeen jumpattiin ja verryteltiin. Juoksut, hypyt, heitot ja työnnöt kuuluivat repertuaariin. Ja näiden lisäksi toimintarasteilla oli saappaanheittoa, mölkkyä, pienfutista, frisbeegolfia ja salibandyn laukaisututkaa. Kivaa oli ja sen kuuli myös kaunnustuksesta. Jos tästä ei koulujen yhteishenki kasva niin mistäs sitten?!? Ainakin oppilailla oli mukavaa. Kiitos aktiiviselle työryhmälle (Petri, Ilona, Paula, Terhi ja Antero) ja järjestäjille, mutta erityisesti Tammelan alakouljen oppilaille hienosta tapahtumasta. Ensi vuonna uudelleen! PS. Ja opettajat laskevat sitten tarkemmin sukkulaviestiin osallistuvien jäsentensä määrän, ettei tarvitse etukäteen voittoa juhlia, varsinkin kun se jäi nyt saavuttamatta.

7.9.2012 Positiivinen ongelma?

Nyt on sen verran paljon tiedotettavaa ja ajankohtaista, että ylläpitäjien on syytä muistaa poistaa ilmoituksia sitä mukaa, kun tilaisuudet ovat ohitse. Ei toki pidä valittaa. On erityisen hienoa, että toimintaa on paljon ja kaikenikäisille. On aerobicia, sählyä, yu-treenejä, hiihtokoulua, ohjaajakoulutusta yms.

26.8.2012 Penkkipunneruksen PM-kultaa Tiensuun Mikolle

Tiensuun Mikko vuoli kultaa Ruotsissa järjestetyissä PM-kisoissa. Penkkipunneruksessa sarjassa 105kg tuli Pohjoismaiden mestaruus tuloksella 257,5kg. Onnittelut Mikolle!

25.8.2012 PM-voimanostoa

Hakalan Janne oli sarjan 120+ kg voimanoston Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmonen tuloksella 755 kg (275-210-270). Onnea!

18.-19.8.2012 Menestystä RAW- penkistä Äänekoskelta

Ryskeen kova joukkue oli taas iskussa Äänekoskella käydyissä RAW-penkkipunneruksen SM-kisoissa. M20 sarjassa Perttu Bärholm otti kultaa ja SE:n nimiinsä (170kg). M50 sarjassa Olli Skogberg oli pronssilla. M20 sarjassa Jarkko Bärholm ja M40 sarjassa Teppo Lappalainen olivat sarjansa viidensiä. Onnittelut!

17.8.2012 Kaupin Sonja hyvässä vireessä SM-kisoissa Vaasassa

Onnittelut Sonjalle T15-sarjan SM- keihäskisan kahdeksannesta sijasta. Sijoitus ja tulos ovat molemmat lupauksia herättäviä jatkoa ajatellen.

9.8.2012 Kuusen Toni EM- penkissä

Kuusen Toni nostaa huomenna perjantaina penkkipunnerruksen EM-kisoissa (Terni, Italia). Kisoihin ottaa osaa 11 nostajaa Suomesta. Tonin sarja on M74kg. Tsemppiä Tonille!

9.8.2012 Yleisurheilukoulu päätettiin mallikkaasti

Tämän vuoden YUK päätettiin eilen Manttaalilla arvokkaasti ja osallistujapalkinnot menivät jakoon runsaalle osallistujajoukolle. Kiitos ohjaajille ja loistaville urheilijan aluille hienosta kesästä! Vielä on kesää ja kisoja jäljellä, joten eikun kun mukaan vain!

9.8.2012 SM-menestystä Oulusta

Veteraanien yleisurheilun Suomen mestaruuksista kisailtiin viime viikonloppuna Oulussa. Lehden Antti haki omansa pois M60 kuulassa. Laakson Paula urakoi viidessä lajissa ja neljästä oli kotiin tuomisina kultamitalit. Myös pistesijoille yllettiin useammaskin lajissa. Monessa lajissa olisi meidän juoksijoillemmekin paikkoja tarjolla ja muutamassa sarjassa aivan mitalisijojen tuntumaan saakka tie olisi avoinna. Voittakaahan itsenne ja lähtekää mukaan. Näissä kisoissa on aina hauskaa.

28.7.2012 Loistava Hakkapeliitta – Bar Kirnu -turnaus

Loistavissa sääolosuhteissa taisteltiin Lamalanrannassa tänään V Hakkapeliitta-Bar Kirnu – turnauksen sijoituksista. Aloitukseen kokoontui 22 joukkuetta. Järjestelyt ja puitteet olivat erinomaiset – hyvää musaa, otteluita, yleisöä ja lämmin sää sekä järvivesi. Kiitos taas Antille ja lentopallojaostolle sekä Jormalle + Maitolaiturin tiimille.

26.7.2012 Hienot mestaruuskisat ja erinomaisessa säässä!

Erittäin upeassa säässä kisailtiin Ryskeen mestaruuskilpailuissa. Kiitos kilpailijoille ja toimitsijoille hyvin sujuneista kisoista. Komea rivistö pokaaleja meni ennätyksiään tehneille urheilijoille ja uusiakin mitalisteja saatiin tällä kertaa mukaan. Meillä oli kisoissa mukana myös suomalainen keihäslegenda Seppo Hovinen, Montrealin olympilaisten keihään 7., poikansa Rami Hovisen valmentajana. Kiitos Ramin – nyt nähtiin Tammelassakin pitkiä keihäskaaria! Saas nähdä onko kenttäennätys vaarassa. Naisjaoston uudella muurinpohjapannulla paisteltiin ensimmäistä kertaa suuria ja maistuvia lättyjä, joita seuraavilla kerroilla osataan paistaa sitten entistä enemmän. Sen verran hyviä Kaisan paistamat lätyt olivat, että kaikille halukkaille niitä ei nyt riittänyt. Kaiken kaikkiaan hyvät kisat!

22.7.2012 J-P Nylund viides maastanostossa voimanoston EM-kisoissa

Joni-Pekka Nylund nosti maastanostossa itsensä viidennelle sijalle veteraanien voimanoston EM-kisoissa Tsekissä. Kokonaiskisassa tuli 8. sija. Onnittelut J-P:lle!

19.7.2012 Olli Skogbergille pronssia penkkipunnerruksesta voimanoston EM -kilpailuissa

Olli Skogberg oli Tsekin Pilsenissä veteraanien voimanoston EM- kilpailun kokonaistuloksissa 6. (JK215kg, pp 185 kg ja maastanosto 225) yhteistulokseksi tuli siten 625 kg. Pronssia tuli penkkipunnerruksesta! Onnittelut Ollille!.

15.7.2012 Koulutussuunnitelmaa näkyville

Seuraihmisten koulutusmahdollisuudet ovat nyt jokaisen luettavissa tuosta vasemmasta palkista omalta sivultaan. Toimivan ja kehittyvän seuran pitää pitää huolta toiminnan jatkumisesta. Koulutus ja jatkuvuus ovat toiminnassa tärkeitä tekijöitä. Samalla me pyrimme jakamaan vastuuta ja tehtäviä aiempaa laajemmalle tekijäjoukolle. Pienistä yksittäisistä tehtävistä muodostuu seuratoiminnan runko ja jokaisen panosta tarvitaan. Näin varmistutaan myös siitä, että kuorma ei muodostu liian suureksi yksittäisten aktiivien kohdalla.

Merkittävää on myös kasvavien urheilijoidemme osalta olympiakomitean kokoama urheilijan opas, missä on yksissä kansissa koulutusvaihtoehtoja, kun urheilija miettii urheilun ja opiskelun yhdistämistä toisella asteella. Opus on hyvä paketti niin urheilijalle itselleen kuin hänen vanhemmilleen. Linkki oppaaseen löytyy tuolta sivulta.

13.7.2012 Perjantai ja 13:s päivä ei ollut nimensä veroinen Humppilassa

Melkoista Ryskettä ja rytinää oli tänäänkin Humppilassa käydyissä yu-kisoissa. Tuskinpa löytyi lajia ja sarjaa missä ei olisi ryskeeläiset palkintopallia vallanneet. Melkoista tykitystä on nähty muun muassa Janakkala Gamesissa viime viikonloppuna. Mukavahan noita kenttäkuulutuksia ja palkintopallituuletuksia on kuunnella ja katsoa. Hyvä tytöt ja pojat!!

Seuraeduista kannattaa katsoa päivitettyjä alennusprosentteja Intersportin suuntaan.

25.6.2012 Ryskettä Helsingistä

Kovat nuorten kisat eli Youth Athletic Gamesit kokoavat tällä viikolla kaikki Suomen nuorten yu-huiput Helsinkiin. Meidän T9 joukkue Henna, Lili, Ronja ja Siiri nappasi hopeaa 4*50 metrin viestissä!! Erinomainen alku EM-viikolle. Hyvä tytöt!!

9.6.2012 Ryskettä kesäisessä Kangasalassa, vaikka salamoita ei näkynytkään

Hämeen seudun yleisurheilun sisulisäviestit kilpailtiin tänään Kangasalan Kyötikkälässä. Säiden haltija jätti luvatut sadekuurot ropsauttamatta ja kisat saatiin viedä läpi mukavassa kesäkelissä. Saalis oli mahtava. Useiden pistesijojen ja erinomaisten suoritusten kruununa tuli Tammelaan kolme mitaliakin – kaksi pronssia ja yksi hopea. Ensimmäisen pronssin nappasivat P13 4*100m viestissä Juuso, Leevi, Vili ja Eetu. Tämän jälkeen T9 4*400m joukkueelle tuli pronssia. Joukkueessa juoksivat Lili, Siiri, Emmi ja Ronja. Tästä juoksusta jäi kaikille mieleen Siirin upea loppusuoran kiri. Ja upean päivän päättivät P13 pojat 4*600m matkalla hopeaan joukkueella Leevi, Viljami, Eetu ja Juuso. Onnittelut kaikille hyvistä suorituksista!!!

7.6.2012 Loistava kunniakierros!

Upeassa säässä, vaikkakin pienehköllä joukolla, juostiin Ryskeen entiset kierrosennätykset historiaan. Kunniakierroksen ja yleisurheilun kuvalehden sivuillakin meidät on noteerattu. Olisi mukavaa, mikäli vanhemmat oivaltaisivat kuinka mahtavasta tapahtumasta on kyse. Näistä juoksemalla hankituilla tuloilla yleisurheilujaosto voi pitää esimerkiksi urheilukoulumaksut alhaisina ja maksaa merkittävän osan ensi vuoden Eerikkilän leiristä. Loistavan henkilökohtaisen panoksen kierroksen onnistumisekseksi antoi keräämällä ja kiertämällä Reunasen Mira. Kiitos ja onnittelut! Unohtaa ei sovi myöskään Syrjälän Veijon ja Siitosen Juhan erinomaisia keräystuloksia. Lisäksi huikeita kierrosmääriä juoksi useat ryskeeläiset mm. Mäkilän Veikko.

5.6.2012 Voimanostosta edustus PM-kisoihin

Ryskeen nostajat tulivat valituksi Suomen voimanostoliiton maajoukkueisiin edustamaan Suomea 25.-26.8. Örebrossa Ruotsissa käytäviin PM-kisoihin. Tiensuun Mikko urakoi 105 kg:n sarjassa sekä voimanostossa että penkissä. Hakalan Janne nostaa yli 120 kg:n sarjassa voimanostokisan. Kuusen Toni valmistautuu toisena varamiehenä penkin EM-kisoihin elokuun alkupuolella. Jos kutsu kisoihin lopulta käy niin kisat käydään Italiassa.

2.6.2012 Onnittelut uusille ylioppilaille!!

Onnittelut Ryskeen puolesta uusille ylioppilaillemme Järvisen Tomille, Lylykorven Kristianille, Mäkisen Jussille ja Koskelan Sallalle! Parhainta menestystä jatkossakin! Onnittelut myös muille ala- tai yläkoulunsa päättäneille tai ammattiin valmistuneille.

29.5.2012 Mahtavaa menoa kentällä!!

Se on sit kesä taas. Mukava on viettää vaikkapa syntymäpäiväänsä urheilun merkeissä, kun yleisurheilukoulu starttasi nuorempienkin ryhmien osalta. Kilparyhmäthän ovatkin kuukauden päivät olleet työn touhussa. Nyt homma pyörähti käyntiin aivan mielettömällä intensiteetillä – kiitos siitä ohjaajille. Momentum game, sanoisi Don Tami. Ja pitkälti toistasataa urheilijan alkua heitti, hyppäsi ja juoksi. Kaiken tämän lisäksi pyörähti käyntiin aikuisten yleisurheiluillat pikajuoksujen lähdöillä. Aikas hienoa, sanon minä.

29.5.2012 Jarkko Bärholm MM – vireessä ja muutkin iskussa

Bärholmin Jarkolle onnittelut näin jälkikäteen hyvästä MM -menestyksestä juniorien penkkipunnerruskisoissa Tsekinmaalla. Voimailujaoston omat voimanostokisat Vesihelmessä tuottivat erinomaisia tuloksia. Tulosrajat paukkuivat mm. Hakalan Jannella. Erinomaista kuntoaan esitteli harvakseltaan tällä hetkellä kilpailuja kiertävä Tuomas Nikkilä, jonka käsissä penkin SE -tulokset ovat kevyttä kauraa. Ja lisää tulee, kun Nylund ja Skogberg suunnistavat taasen kohti EM -kisoja. Ja eipä sovi unohtaa Makkaramarkkinoiden perinteisiä penkkikisojakaan, joita junailee Kuusen Toni.

13.5.2012 Tiivis viikko puolessa välissä

Pm-sisulisämaastoista on mukavaa kerrottavaa, vaikka lopulliset tulokset ovat vielä kirjekyyhkyjen matkassa. Omassa sarjassaan mestaruuden voittivat Siiri, Lili ja Ronja. Kolmikkoa täydensi vielä Henna. Joukkuehopeaa omassa sarjassaan juoksivat Eetu, Juuso ja Leevi. Lisäksi Eetu oli kolmas henkilökohtaisella matkalla ja Juuso sijalla 7. Virallisia tuloksia odotellessa. Cooper -testi veti mukavasti väkeä ja maanantaina käynnistyi kesä juoksukoulu. Eilen viilailtiin vielä illalla pilkkuja, joista sitten myöhemmin lisää. Onnittelut mitalisteille ja muillekin hyvistä suorituksista!!!

6.5.2012 Reipasta menoa

Useissa alueen liikuntatapahtumassa ja kilpailussa on ollut melkoisesti ryskeeläisiä mukana. Hyviä tuloksia on tullut muun muassa Vorssan suunnalta. Yu-kausi ja kilparyhmän treenit käynnistyvät toden teolla tiistaina maastojuoksujen merkeissä. Kolmisenkymmentä eri ikäistä kirmaa Syrjänharjun vaativille reiteille. Toivotaan, että ilmojen haltijat suosivat, kuten luvattu on.

2.5.2012 Seuraseminaari siirretty syksymmälle

Taitaa kevät olla kovin kiireistä aikaa. Seuraseminaariin ilmoittautui sen verran vähän väkeä, ettei sen järjestäminen ollut kannattavaa. Toki hauskaa yhdessä oloa ja hyviä keskusteluja olisi saatu aikaan, mutta olisihan se mukavaa jos puhuttaisiin useista kymmenistä seuraihmisistä. Otetaan elo-syyskuussa uudelleen paremmalla ajalla.

28.4.2012 Yleisurheilukausi käynnistyi Eerikkilästä toden teolla

Yleisurheiluväki vietti kaksi tiivistä päivää treenien merkeissä Eerikkilässä. Ilmat suosivat ja tekemistä riitti. Hyvää ruokaa ja yhdessäoloa. Homman kruunasi vielä seinäkiipeily. Kuvia tapahtumasta on tulossa yu:n sivuille ja osa videoiduista suorituksista lähtee osallstujille muistoksi omista suorituksista.

22.4.2012 Hiihtokauden ja -koulun päätös

Perinteiseen tapaan vietettiin hiihtokauden päätöstä Kaitalammilla ja osanottajia oli toista sataa. Arvontojen, palkitsemisten ja kuulumisten vaihdon yhteydessä nautittiin mukavasta yhdessä olosta. Ja tarjoilut olivat mitä parhaimmat. Kiitos kaikille hiihtokoululaisille, vanhemmille ja ohjaajille. Hiihtokaudesta jäi puheenjohtajalle erityisesti mieleen Tammelan Ryskeen naistenjoukkueen esiintyminen SM- tasolla, Rauhansalon Jonin erinomainen menestys HS- kisoissa ja itse erinomaisesti järjestetty hiihtokoulu!

Ja edellisestä päivityksestä oli tipahtanut pois neljäs MM-kisaajamme eli vt. kirkkoherra Vesa Parikka, joka mainiosti kannusti kaveruuteen omassa puheenvuorossaan, mihin saimme kaikki osallistua. Myös Kurjenmäen Jussi Forssan Intersportista kertoi yhteistyömme jatkumisesta ja uusista kuvioista.

9.4.2012 Ryskeelle jättipotti veteraanien MM-kilpailuista

Jyväskylässä eilen päättyneet veteraanien yleisurheilun MM- kisat olivat Ryskeen osalta melkoinen näytös. Kolme osallistujaa ja neljä mitalia. Antille kultaa kuulassa, Pirkalle kultaa puolimaratonin sekä maastojuoksun joukkuekisassa ja Paulalle hopeaa 3-loikassa. Kaikki mitalistit ovat pitkän linjan ryskeeläisiä. Erittäin hieno suoritus näin pienen seuran osalta. Kiitos teille pitkästä urheilu-urasta ja kovasta harjoittelusta. Olette kaikki esimerkkeinä kaikille urheilijoillemme ikään katsomatta!

8.4.2012 Pirkalle joukkue MM -kultaa Jyväskylästä kahdesti!

Ei kahta ilman kolmatta, kuten suomalainen sanalasku sanoo. Kirjavaisen Pirkka oli yhdeksäs M35 puolimaratonilla hyvällä ajalla ja hän oli samalla sarjansa kolmas suomalainen. Tämä oli sellainen suoritus ja sijoitus, mikä oikeutti Pirkan samanaikaisesti käydyn joukkuekisan voittoon. Ja kisojen aluksi Pirkka oli mukana maastojuoksussa, josta niin ikään tuli joukkuekultaa ja oma sijoitus oli viides. Onnittelut Pirkallekin!!

7.4.2012 Paulalle MM -hopeaa Jyväskylästä!

Paula loikki N40 -sarjan 3-loikassa upeasti hopealle. Suomelle tuli sarjassa hieno kaksoisvoitto, kun voiton nappasi Paulan pitkäaikainen kilpakumppani Wallinheimon Kaisa. Onnittelut vielä kerran Paulalle!! Olihan ryskeeläisittäin hienot veteraanien MM-hallit.

6.4.2012 Antille MM-kultaa Jyväskylästä!

Lehden Antti haki omansa miesten (M60) kuulasta ja voitti maailmanmestaruuden ylivoimaisesti. Toiseksi tullut virolainen tilastokärki jäi metrillä ja Antin jokainen työntö oli parempi kuin muilla. Onnittelut Antille vielä kerran!

Laakson Paula sijoittuin kuudennneksi N40 sarjan pituudessa. Kisa oli tiukka, mutta rehti. Onnittelut myös Paulalle MM- menestyksestä!

29.3.2012 Uudet tuulet Intersport Forssassa

Ensiksi täytyy esittää kiitokset Seppälän Akille ja Mairelle hyvästä yhteistyöstä kuluneiden vuosien aikana. Lykkyä tykö myös myyntitöissä sinne Keski-Suomeen!

Uudet tuulet puhaltavat ja uudet kauppiaat ovat laittaneet kaupan uuteen uskoon. Yhteistyötä käynnisteltiin heti avajaispäivänä uuden kauppiaan Jussi Kurjenmäen kanssa. Toivotamme Jussin ja Minnan tervetulleeksi lounaiseen Hämeeseen. Muutamia uusia ideoita tuli esille yhteistyön merkeissä, mutta niistä hieman myöhemmin lisää. Seura-asut tulevat piakkoin uudelleen myyntiin. Tarkastamme vielä kevään asut ennen kuin sivumme Interissä päivittyvät.

25.3.2012 Kalliolle Suomen mestaruus ja muutakin RAW -menestystä

Mikael Kallio voitti RAW voimanoston SM-kilpailuissa sarjan M23/83kg, Bärholmin Perttu oli omassa sarjassaan hopealla, J-P Nylund M40/105kg sarjassa niin ikään hopealla sekä Skogbergin Olli nappasi samoin hopeaa M50/83kg sarjassa. Bärholmin Jarkko oli omassa sarjassaan 4. ja Hakalan Janne omassaan vielä 5. Onnittelut erinomaisista tuloksista ja sijoituksista kaikille!

18.3.2012 Antille kultaa SM-halleista!

Lehden Antti haki jatkoa mestaruusketjuunsa M60 -sarjan kuulantyönnössä Pirkkahallissa järjestetyissä veteraanien halli SM-kilpailuista. Onnittelut Antille!

Hiihtorintamalta kuuluu hieman huonoa, koska latukone on nyt vuorostaan rikki ja latujen ajaminen Tammelassa on tältä talvelta päättynyt. Taitaa hiihtokoulun viimeinen kerta ja Ryskeen mestaruuskisat jäädä nyt hiihtämättä. Harmin paikka, mutta tälle me emme voi mitään.

17.3.2012 Yleisurheilua Pirkkahallista

Parikan Vesa uusi viime vuotisen SM sijoituksensa M55 sarjan 1500 metrillä ja oli kisan yhdeksäs. Laakson Paula oli pituushyppybaanalla ja pomppi SM-hopeaa N40 -sarjassa. Onnittelut molemmille! Huomenna Lehden Antti ja Tiensuu Mikko jatkanevat mitaliputkeaan molemmat – odotellaan siis huomiseen. Tsemppiä molemmille!

14.3.2012 Bärholmin Jarkko MM-kisajoukkueeseen!

Suomen Voimanostoliiton hallitus on nimennyt Bärholmin Jarkon penkkipunnerruksen MM-kisajoukkueeseen. Kisat pidetään Pilsenissä Tshekissä 21.-26.5.2012. Jarkon sarja on 83kg/M18. Onnittelut valinnasta ja nyt tsemppiä itse kisoihin valmistautumiseen.

11.3.2012 Hallikausi jatkuu ja kevät tekee tuloaan

Tampereella Kaupin Sonja, Syrjälän Sara ja Raution Ville kävivät kokeilemassa hallikauden kuntoaan ihan mukavin tuloksi. Hallikisakausi jatkuu ensi viikonloppuna niin ikään Tampereella, kun veteraanien SM-mitaleista taistellaan. Ryskeestä kisoihin lähtee Lehden Antti, Parikan Vesa, Tiensuun Mikko ja Laakson Paula. Nuorten sprinttihiihdon SM-kisoissa kamppaillaan puolestaan Kotkan suunnalla ja sinne kisoihin lähtee Peltomaan Maiju. Tsemppiä kaikille!!

4.3.2012 Lisää penkkipunnerrustuloksia Helsingistä

Tiensuun Mikko punnersi itsensä SM neloseksi tuloksella 252,5kg sarjassa M105kg. Hakalan Janne kamppaili rautojen kanssa paria pykälää raskaammassa sarjassa M120kg, tulos aloituspainoilla saatu 200kg ja sijoitus kuudes. Onnittelut molemmille!

3.4.2012 Penkkipunnerrusta GoExpossa – Tonille hopeaa!

Messukeskuksessa oli liikunnan huumaa. Kahdella vierekkäisellä lavalla kilpailtiin samanaikaisesti Suomen mestaruuksista. Nikkilän Tuomas, hallitseva Pohjoismaiden ennätyksen haltija, taisi hieman kärsiä tuomaripelistä (ainakin sivullisen silmin) ja hän jäi tällä kertaa ilman tulosta. Aloituspainot 195 kg nousivat hienosti, mutta tuomarien mielestä ei tarpeeksi puhtaasti. Mutta ei kisaa ilman ryskeeläistä palkintopallilla. Kuusen Toni otti hienosti SM- hopeaa seuraavassa sarjassa (74kg) tuloksella 197,5kg. Onnittelut molemmille ja tsemppiä seuraaviin koitoksiin!

8.2.2012 Onnittelut Sallalle MM-pronssista hiihtosuunnistuksessa!

Onnittelut Ryskeen puolesta Salla Koskelalle hiihtosuunnistuksessa nuorten MM-kisoissa saavutetusta pronssista. Osansa Ryskekin tästä varmaan saa, vaikka mitali voitettiinkin Lounais-Hämeen Rastin ”väreissä” ja lajissa. Upea suoritus Salla, onneksi olkoon!

26.2.2012 Huikea kisaviikonloppu kaikenkaikkiaan!

Aikamoinen viikonloppu sai jatkoa, kun voimanostajat voittivat maan vetovoiman. Veteraanien voimanoston SM-kilpailuissa M40/93kg sarjassa Markus Mansikkamäki avasi kilpailu-uransa Ryskeessä ja oli sarjansa SM4 tuloksella 635kg. M40/105kg:n sarjassa Joni-Pekka Nylund jatkoi siitä mihin viime vuonna jäi ja nappasi SM-pronssia tuloksella 715 kg. Skogbergin Olli jatkoi samalla tavalla M50/93kg:n sarjassa ottaen SM-hopeaa tuloksella 625kg. Onnittelut SM-menestyksestä!

Tampereella kilpailtiin RAW -voimanostossa. Sarjan M20/93kg voitto Jarkko Bärholm (402,5kg) ja Perttu Bärholm oli kisan kakkonen, tulos 400kg. Sarjassa 120 kg Hakalan Janne nosti kevyet 630 kg. Kaikki kolme pääsevät RAW -voimanoston SM-kilpailuihin. Onnittelut hyvistä suorituksista!

26.2.2012 HS-viestistä hyvä saavutus

M14 3*3km:n viestissä Kurkikankaan Eetu, Kuusisen Juuso ja Rauhansalon Joni nappasivat 12. sijan. Eiliset hyvät suoritukset saivat näin ollen hienoa jatkoa. Hyvä pojat!

25.2.2012 Jonista HS-mestari!

Onnittelut Jonille Hopeasompa mestaruudesta sarjassa M13 Valkeakoskella pidetyissä loppukilpailuissa. Kuusisen Juuso sijoittui myös hyvin ollen samassa sarjassa yhdeksäs. Onnittelut myös muille ryskeeläisille.

20.2.2012 HS-viestit ja pm-kisat Tampereella

Hiihdon kiivas kisaviikonloppu jatkui eilen Tampereella Kaupin urheilupuston maastoissa. Parhaaseen suoritukseen ylsi M14 joukkue Juuso Kuusinen, Eetu Kurkikangas ja Joni Rauhansalo, jotaka voittivat oman sarjansa. Muitakin hyviä sijoituksia tuli mm. kaksi viidettä sijaa.

Pm-kisoissa hopealle hiihtivät Varjuksen Riikka (NYL), Salla Koskela (N20) ja Paavo Vesterinen (M60). Sarjaa taäydensivät Maija-Leena Peltomaa N17 sarjan 4. ja Susanna Suolahti 6. sijallaan. Tästä on hyvä jatkaa, onnittelut kaikille!

18.2.2012 Piirinmestaruusmitaleja Tammelaan

Hiihtoväki kisaili tänään piirinmestaruuksista Hämeenlinnassa. Kotiin tuomisina oli useita mitaleja. Hopeaa saavuttivat sarjoissaan: Vili Silmälä, Joni Rauhansalo ja Paavo Vesterinen sekä pronssia otti Riikka Varjus. Osa kisaajista jäi startaamatta – lieneekö influenssa aalto iskenyt. Muitakin hyviä sijoituksia kympin sakkiin saatiin: Luna Reunanen, Juuso Kuusinen, Eetu Kurkikangas, Jenny Sääksi, Marianne Suolahti, Jonna Vuorinen ja Susanna Suolahti. Parin kympin sakkiin mahtui vielä useita ryskeeläisiä. Hienoa, onnittelut kaikille!

17.2.2012 Piirinmestaruuskisoja ja HS- kisoja

Pari viikonloppua olisi hiihtoväellä kiivasta kisarupeamaa henkilökohtaisilla pm-matkoilla, viesteissä ja HS-loppukilpailujen merkeissä. Tsempiä kaikille tytöille ja pojille!!

11.-12.2.2012 Viestihiihtojen viikonloppu

Ryske puolusti useita peräkkäisiä viidensiä sijoja Hämeen viestissä Lempäälässä, mutta tällä kertaa vastoinkäymisä riitti sairastumisten muodossa. Siitä huolimatta joukkueemme teki kelpo suorituksen ja siitä on oltava ylpeitä.

Tänään miteltiin Aamulehden nuorisoviestissä Kangasalla ja siellä joukkueemme sijoittui kahdeksanneksi. Hyvin tasaisessa joukkueessa omilla osuuksillaan onnistuivat erittäin hyvin esimerkiksi Jukkis Peltomaa (3.) ja Joni Rauhansalo (1.). Tästä on hyvä jatkaa ensi talveen. Sairasteluja emme tosin enää kaipaa kukaan. Hienot suoritukset kaikilla! Onnittelut!

4.-5.2.2012 SM- penkkipunnerrusmitaleita Tampereelta

Ei ehtinyt viime vuoden vauhti hiipua voimailussa, kun veteraanit ja juniorit jatkoivat entiseen tahtiin. Eilen Skogbergin Olli oli pronssilla veteraanien M50 sarjan (93kg) penkissä. Tänään Jarkko Bärholm oli M20/83kg sarjassa samoin pronssilla ja velipoika Perttu vastaavasti voitti M20/93kg:n sarjan. Laaksosen Teemu otti hopeaa M23/105kg sarjassa. Sarjaa täydensi vielä Kaurasen Mika M40/105kg sarjassa 10 sijallaan. Onnittelut mitalisteillemme!

29.1.2012 Ryskettä telkusta

Olipas mukava muutaman vuoden tauon jälkeen nähdä Ryskeen väkeä televisiossa, kun Keuruulla kisattiin parisprintin SM- kisoissa. Riikka ja Jonna osallistuivat naisten karsintoihin. Hyvä tytöt!

Jotkut varmaankin pitävät tuollaisesta formukakisoihin sopivasta ryhmälähdöstä, mutta olisiko katsojien ja kilpailijoidenkin kannalta lopun perin mukavampaa katsoa useampi lähtö ja tiiviit taistot vaikkapa loppukirikamppailuissa? Tietysti kisajärjestäjille säätilanne ja TV-lähetysten paine ovat niitä tekijöitä, joiden takia massalähtöjä suositaan. Mitenkäs olisi jos karsinnoissa matkaa vain lyhennetään ja eriä olisi useampia. Olkoot finaalissa sitten enemmän joukkueita. No, tämä oli vain yksi mielipide ja jokaisella lukijalla on omansa. Kait näitä joku on jo aiemminkin miettinyt ainakin sääntönikkarit.

25.1.2012 Loistavat kelit hiihdolle!

OP-Cup pyörähti tutusti käyntiin eilen liikuntakeskuksella. Jatko-ohjelma lyötiin lukkoon ja kisakalenteri julkaistiin samalla kertaa. Cup jatkuu Urjalassa ja nähtäväksi jää hiihdetäänkö Tammelassa vielä kertaalleen. Kiitokset Paavolle ja koko tiimille hyvin sujuneista kisoista. Tänään olikin pidemmät latu-urat avoinna ja hiihtokoulu suksilla. Uusiakin kasvoja ilmoittautui vielä tänäänkin mukaan ja mikäs siinä – mukaan mahtuu kyllä. Taitaa 80:nen aktiivisen hiihtokoululaisen raja olla rikkoutunut jo ajat sitten.

18.1.2012 Hiihtokausi täydessä lyönnissä

Niin se vaan Tammelan hiihtokausi on täydessä käynnissä. Lunta on melko hyvin, ladut ovat kunnossa, hiihtokoulu toimii ja OP-Cupkin pyörähtää käyntiin ties monennenko kerran. Seura toimii ja voi hyvin. On ollut mukava nähdä tekemisen ilon palaaminen monen vanhankin toimijan kasvoille uusia kasvoja unohtamatta. Kiitos sinulle ryskeeläinen olitpa ohjaaja, valmentaja, huoltaja, kuntoilija, rivijäsen ja urheilija. Mukavaa liikunnallista talvea meille kaikille!!

15.1.2012 Hienot hiihtokisat!

Ryskeen hiihtojaosto ryyditettynä muiden jaostojen panoksella järjesti tänään loistavassa 10 asteen pakkaskelissä hienot kisat. Ties monennenko kerran Timanttiset Ryskehiihdoissa olivat palkinnot, olosuhteet, kilpailijat ja järjestäjät timattisessa iskussa. Etelä-Suomen lumitilanne näkyi kisoissamme, kun todella pitkien matkojen päästä oli joukolla lähdetty Tammelaan kisailemaan. Eikä suotta – keli suosi meitä kaikkia. Hommat toimivat ja monessa kohdassa näkyi, että meidän porukka on näitä hommia tehnyt pitkään.

Jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä. Oma paikka hoidetaan niin hyvin kuin voidaan, mutta muiden vastuulla oleviin tehtäviin ei kajota. Apua voi aina kernaasti tarjota, mutta muuten hoidetaan oma pesti mallikkaasti. Kyseessä on yhteisyritys, missä jokaisella on oma tärkeä roolinsa. Kunnioitetaan toinen toisemme työtä ja pidetään yhteishenki hyvänä.

Tänään kentällä oli hyvä fiilis. Tästä meidän hyvä urheilluvuottamme jatkaa. Kiitokset vielä hiihtojaostolle hyvistä kisoista ja naisjaostolle erinomaisesta huollosta!

6.1.2012 Vahinkoja sattuu – pidetään vakuutukset kunnossa

Urheilussa ei aina voi välttyä pieniltä vammoilta ja tapaturmilta. Usein kolmen K:n hoito (kylä, kompressio, koholle) auttaa. Lisenssin mukana tulee vakuutusturvaa, jos kaikki ei mene ihan putkeen. Mitä isommaksi juniorit verttuvat niin sitä tärkeämpää on perheen piirissä tarkistaa omat vakuutuksensa. Esimerkiksi Urheiluliiton if:n kanssa neuvottelema vakuutusturva päättyy 19 ikävuoden kuluessa. Mitä pidemmälle ja tavoitteellisemmin urheilu-uraa aikoo jatkaa niin sitä aiemmin kannattaa tarkistaa omat tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksien kattamat asiat. Jos ne eivät riitä niin siinä tapauksessa kannattaa ihan varmuuden vuoksi ottaa sellainen vakuutus, mikä kattaa urheillessa sattuneet haaverit. Näitähän emme tietysti toivo kenellekään, mutta ei vara venettä kaada.

Ensi viikonloppuna voimme päästä Timanttiset-hiihtojen puitteissa aloittamaan kilpailukauden kotimaisemissa. Ainakin tällä hetkellä sääennuste näyttää muutaman seuraavan päivän osalta lupaavalta.

1.1.2012 Uutta urheilullista vuotta

Raketit on lennätelty ja nyt on aika siirtyä viimeistään kinkunsulatteluun. Lunta olisi nyt tiedossa ja pikkuisen pakkastakin. Lumitykki painaa lunta liikuntakeskuksella ja mukavan kokoinen kasa sitä jo onkin. Hiihtokoulun uudet ohjelmat ovat hiihdon sivuilla ja näyttävät erittäin mielenkiintoisilta. Nyt joukolla liikkumaan uuden vuoden kunniaksi ja -lupauksien lunastamiseksi.