14.12.2013 Vanha puheenjohtaja kiittää ja luovuttaa vastuun seuraajalle

Kiitos kuluneista viidestä toiminnan vuodesta! Ylimääräinen kokous valitsi Jarkko Koivulan uudeksi puheenjohtajaksi. Toivotan omasta puolestani Jarkolle onnea ja menestystä merkittävän sekä perinteikkään lounaishämäläisen urheiluseuran peräsimessä. Jätän uuden puheenjohtajan palstan seuraajalleni hyvillä mielin, sillä seura on hyvässä iskussa. Tsemppiä harjoitteluun ja kuntoiluun meille kaikille. Kentällä nähdään! Jukka Laakso pj 2008 -2013.

13.11.2013 Puolen vuosikymmenen rupeama

Tänään on tasan viisi vuotta siitä, kun otin puheenjohtajan tehtävät vastaan Anterolta. Huomenna on aika vihdoin siirtää viestikapula seuraavalle viestinviejälle. Tämä on ollut mielenkiintoinen sukellus lounashämäläiseen urheiluun ja mielenmaisemaan. Tästä voisin kirjoittaa kirjan; kaksikin.

Kiitän seuraväkeä merkittävästä panoksestanne nuorten ja lasten urheilu- sekä harrastusmahdollisuuksien eteen tekemästänne työstä. Meidän junioreillemme kiitos hyvästä tekemisestä ja tuloksista eri lajeissa. Erityisen ilahduttavaa on ollut seurata jäsenmäärän positiivista kehitystä ja eri jaostojen kehittymistä sekä tehtävien hallittua kierrättämistä. Se on toimivan seuran merkki. Pidetään homma käynnissä myös jatkossa. On aika jatkaa urheiluohjauksen ja valmentamisen merkeissä seuratyötä!

27.9.2013 Toimintakausi lähenee loppuaan

Vietimme toissa päivänä hienoa kauden päätöstilaisuutta, missä palkittiin kauden aikana menestyneitä urheilijoitamme. Oli upeaa nähdä pitkät rivistöt palkittavia niin hiihdon, yleisurheilun kuin voimailunkin puolella. Erinomaisia suorituksia ja paljon seuran eteen tehtyä työtä – moni tuli huomioitua ja ansaitusti. Meillä on säännöt ja ohjeet palkitsemisista ja sarjojen parhaiden valitsemisesta. Muun muassa henkilökohtaiset arvokisamitalit ovat aina henkilökohtaisia saavutuksia, joukkue- tai viestimitalit tulevat seuraavina, tämän jälkeen katsotaan sijoituksia jne. Näin se menee. Jos tehdyt sääntöjen ja ohjeiden mukaan tehdyt yksimieliset jaostojen päätökset eivät tyydytä niin tervetuloa mukaan jaostojen tai johtokunnan toimintaan mukaan aktiivisesti. Itse olen peräänkuulutanut päätöksissä johdonmukaisuutta ja pitkäjänteisyyttä, koska ”musta tuntuu” periaatteella on todella lyhyet jäljet ja se vasta aiheuttaakin päänvaivaa jälkikäteen. Jaostot olivat tehneet hyvää työtä, joten turhat pulinat pois. Kuten tilaisuuden aluksi kerroinkin on eri jaostoissa paikkoja avoinna, joten ei muuta kuin rohkeasti mukaan päätöksentekoon. Seuratoiminta kaipaa aina uutta verta. Minusta on ollut esimerkiksi erittäin hienoa nähdä naisjaoston uudelleentuleminen tänä vuonna. Seuraavaksi voisi olla vaikka kuntojaoston renesanssi – eli Hakkapeliittahiihtoa ja -juoksuja odotellessa!

25.8.2013 Juuso ja Atte ottivat SM-joukkuekultaa kiekossa!

Nuorten SM-kisaviikonloppu jatkui tänään Turussa ja Orimattilassa. P/T 14/15 – vuotiaiden kisoissa Kuusisen Juuso hankki pistesijat sijoittumalla P14 kiekossa neljänneksi ja kuudenneksi seipäässä. Kurkikankaan Atte nappasi kiekossa kymmenennen sija. Yhteistuloksissa Juuso ja Atte ottivat enntäysheitoillaan joukkuekisan kultaa. Onnittelut Suomen mestareille!

Turussa paria ikäluokkaa vanhemmat kisailivat Suomen mestaruuksista. N16 sarjassa Sonja Kauppi sijoittui keihäässä 13:ksi.

Aten, Eetun ja Juuson osalta on ollut mukava huomata, että 8-9 ikäluokasta saakka kehitystä on ollut joka vuosi havaittavissa. Pojat ovat olleet ikäluokkansa kärjessä useissa lajeissa. On hienoa, että tämä kehitys ja harjoittelu näkyi nyt myös ensimäisissä SM-kisoissa erinomaisina sijoituksina. Harmillista on vain se, että osallistumisoikeus on rajoitettu vain kahteen lajiin. Jatkossa kilpailu sen kuin kovenee, joten tsemppiä lajinomaiseen harjoitteleluun! Tästä on hyvä jatkaa.

23.8.2013 Atte Kurkikangas on Suomen mestari ja Eetu Kurkikangas SM3!!

Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen Tammelan Ryskeen urheilijat nousivat nuorten yleisurheilun Suomen mestaruuskisoissa palkintopallille. Ja millä tavalla. Kurkikankaan veljekset ottivat aidoissa kolmesta jaossa olleesta mitalista kaksi. Atte otti mestaruuden P14 300m aidoissa ajalla 42,43 ja velipoika Eetu otti pronssia ajalla 44,02. Eetu ehti ottaa 3-loikassakin pistesijan sijoittumalla seitsemänneksi. Monipuolisesti urheilevat veljekset ovat olleet ikäluokkiensa kärjessä jo edellisinäkin vuosina, mutta nyt ensimmäisissä oikeissa SM-kisoissa tuli mukava saalis. Onnittelen Ryskeen ja omasta puolestani Attea ja Eetua sekä poikien tukijoukkoja! Ja vielä on kilpailupäiviä jäljellä Orimattilassa…

19.7.2013 Ryskeen Voimailujaosto tyhjensi palkintopöydän Pietarsaaresta.

Kaksinkertaisella Hämeen parhaalla voimailuseuralla Tammelan Ryskeellä oli kuluvana viikonloppuna kilpailemassa 6 nostajaa klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuissa Pietarsaaressa. Klassisessa penkkipunnerruksessa ei käytetä tukevia nostovarusteita. Kilpailuista kertyi 4 SM-mitalia ja 2 pistesijaa. Suomen Voimanostoliiton Voimamaljapisteitä kertyi 49 pistettä. Jarkko Bärholm nosti itsensä Suomen mestariksi omalla ennätyksellään 152.5 kg. Perttu Bärholm ja Olli Skogberg ottivat sarjoissaan hopeaa, Teppo Lappalainen pronssia. Pistesijat nostivat Mikko Tiensuu (sarjan 5.) ja Janne Hakala (sarjansa 6.). Onnittelut menestyksestä!

17.8.2013 Talkoosaunassa oli tunnelmaa

Pitkästä aikaa järjestetty talkoosauna Sahrapirtillä keräsi mukavasti seura-aktiiveja. Oli mukava keskustella ilman kilpailujen järjestelytehtävien tai koulujen painetta iltapalan ja sauna merkeissä. Tätä lisää totesivat kaikki illan päätteeksi.

5.8.2013 Tampereelta ja Kajaanista menestystä

Lehden Antti otti veteraanien SM-kisoissa hieman himmeämpää mitalia sijoittumalla kolmanneksi M60 kuulassa. Tällä kertaa pienten vaivojen jälkeen hyvä suoritus.

Ryske jatkoi mallikasta menoaan HämSY:n pm-sisulisähuipentuman toisena päivänä Ratinassa. Kurkikankaan veljekset ottivat kaikkiaan yhdeksän mitalia ja Kuusisen Juuso viisi sekä Laakson Jani kaksi. Mitaleiden ulkopuolelle jäivä neljänsillä sijoillaan Siiri, Lili ja Atte L. Ja pistesijoja tuli runsaasti. Atella, Eetulla ja Juusolla on vielä edessään SM-kisat, joten jännitettävää yu-kesän osalta riittää yllin kyllin.

3.8.2013 Valmentajat monipuolisuuden perässä

Savon Sanomissa oli tänään Lari Vesanderin erinomainen artikkeli, missä pitkän linjan urheiluihmiset ovat huolissaan siitä, että osa valmentajista pakottaa lapset keskittymään yhteen lajiin liian nuorena. ”En ymmärrä puupäisiä valmentajia, jotka pakottavat 9-vuotiaan keskittymään yhteen lajiin. Ei mene kuin pari vuotta, niin nuorelta paukkuu selkä ja takareisi liian yksipuolisen harjoittelun takia. Parhaiden palloilijoiden tausta on monipuolisuus”, jääkiekkopersoona Juhani Tamminen toteaa.

Myös A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen julistautuu monipuolisuuden lipunkantajaksi. ”Harrastin nuorena kaikkia mahdollisia lajeja telinevoimistelusta lähtien. Jalkapalloilija tarvitsee niin monia ominaisuuksia, ettei hän kehity pelkkää jalkapalloa harrastamalla riittävän hyväksi. Sellaiset valmentajat jotka kieltävät nuorilta muiden lajien harrastamisen… Heidät pitäisi kauniisti sanottuna ristiinnaulita, Paatelainen täräytti.

Paatelaisen ja Tammisen mielipiteille on myös tieteellistä todistusaineistoa. ”Haastattelimme sataa suomalaista menestyjää. Haastatteluista nousi täysin yksiselitteisesti esille monien lajien harrastaminen nuorena”, olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski sanoi. Kojonkosken mukaan vain monipuolinen harjoittelu antaa nuorelle valmiudet tulla huippuurheilijaksi. ”Jos hermolihasjärjestelmä ei ole teini-iässä kunnossa, ei ole mitään mahdollisuuksia nousta huipulle missään lajissa. Oli kyse sitten huipulle nousemisesta tai harrastuksen jatkamisesta, keskiössä on lopulta nuori itse – ja ennen kaikkea hänen motivaationsa harrastaa ja harjoitella.” ”Jos valmentajat saavat nuoret harjoittelemaan vain harjoituksissa jonne vanhemmat nämä kuskaavat, niin ainut voittaja on paikallinen bensakauppias”, Juhani Tamminen totesi. ”Teidän tehtävänne on inspiroida lapset tekemään. Harjoitukset ovat se paikka, jonne tullaan näyttämään mitä omalla ajalla on opittu”, Tamminen jatkoi valmentajille.

Asiantuntijat kertoivat näkemyksistään Kuopiossa järjestetyssä Pallo halkeaa -seminaarissa. Tarkemmin tässä.

Sinänsä mielenkiintoista, että jalkapallo- ja kiekkovalmentaja ovat tätä mieltä. Meistä valmentajista moni on ollut tätä mieltä jo hyvin pitkään. Ja on edelleen.

3.8.2013 Ratinassa rytisee!

Ratinan hornankattilassa on käynnissä HämSY:n pm-kisat. Kurkikankaan Eetu ja Atte sekä Kuusisen Juuso napsivat perinteiseen tyyliin mitaleita eri lajeista P14 -sarjassa. Kultaa, hopeaa ja pronssia oli tuomisina; tarkemmin näistä tulossivuilla. Laakson Jani nappasi tasaisilla suorituksillaan hopeaa P9-sarjan miniottelussa (40m+korkeus). Hyviä pistesijoille päätyineitä suorituksia oli monilla. Erään nostan kuitenkin esiin ja se on Mäkilän Veikon huiman loppukirin tuoma kolmas sija P9 1000 metrillä – ennätyskin paukkui viidellä sekunnilla, vaikka keli oli pitkänmatkan juoksijalle todella uuvuttava. Hyvä tytöt ja pojat!!! Huomenna toivon mukaan lisää mukavaa kerrottavaa!

13.7.2013 Menestyksestä ja tukemisesta

Meillä on hieno kilpailukausi menossa. Joni-Pekka Nylund nappasi veteraanien voimanoston Euroopan mestaruuskisoissa maastanostossa maukkaan voiton. Onnittelut Euroopan mestarille! Yleisurheilupuolella Salmisen Henna on murskaillut ennätyksiään ja koko kauden jatkunut yleisurheilulajien monipuolinen jalostaminen näkyy nyt huimina tulosparannuksina. Kangasalan otteluista oli tuloksena monta pistesijaa ja Laakson Jani nappasi vielä P9 –sarjassa pronssiakin.

Harvemmin kirjoitan johtokunnan päätöksistä tai kokouksista, mutta nyt laitan muutaman rivin näistäkin. Päädyimme valmistelemaan uusiksi Ryskeen sääntöjä, koska yhden vuosikokouksen malli ei ole meille riittävä. Johtokunta tuonee tulevaan vuosikokoukseen käsiteltäväksi kahden vuosikokouksen mallin mukaiset säännöt, jotka on käsiteltävä vielä kertaalleen seuran yleiskokouksessa ennen virallista vahvistusta. Tähän vahvistamiseen riittää erikseen koolle kutsuttava seuran kokous. Ensimmäinen uuden järjestelmän mukainen toiminta vuosi voisi olla vuosi 2015.

Käsittelimme myös seuraleirejä ja ylipäänsä pitkään urheilijoidemme tukemista. Päädyimme pitkän ja perusteellisen keskustelun jälkeen valmistelemaan uusiksi nuorten SM- tason urheilijoiden tukijärjestelmäämme. Yleisen sarjan ja veteraanien tukemisessa pitäydytään saavutetun menestyksen huomioimisessa. Arvostamme valmennukseen sitoutuneiden osaajien panosta seuran urheilijoiden valmentamisessa. Tukijärjestelmän pitää vuodesta toiseen olla yhtenäinen ja kaikkia jaostoja sekä urheilijoita tasapuolisesti kohteleva. Jaostoilla on omat roolinsa varainkeruussa ja toimintansa tasapainoisessa suunnittelussa. Myös urheilijoilla ja heidän huoltajillaan on omat roolinsa. Menot ja tapahtumat on pidettävä tasapainossa, mikä tänä vuonna onkin onnistunut erinomaisen hyvin. Tästä on hyvä jatkaa.

Ensi toimintakaudella osa hiihtäjistä ja yleisurheilijoista leireilevät ulkomailla. Osa leireilee ja harjoittelee kotimaassa. Yleisurheilun seuraleiri on kaikille halukkaille lajista tai jaostoista riippumatta avoin, joten seuraathan ajankohtaispalstaamme. Infotilaisuus seuralaisille on kuukauden päästä. Ohjatut harjoitukset jälkimmäisellä leirillä on toki yleisurheilijoille, mutta suunniteltu alue mahdollistaa muidenkin lajien harjoittelun, joten tämä ei ole kenellekään esteenä. Eikä ole hintakaan, mutta siitä lisää infotilaisuudessa.

Talkoosaunan päätimme järjestää elo-syyskuussa, koska meillä on ollut erittäin hieno vuosi erinomaisine hiihtokisoineen, hiihtokouluineen, pm -sisulisämaastojuoksuineen, yu -kouluineen kioskeineen, penkkikisoineen, punttikouluineen, juoksukouluineen, kahvakuulaharjoituksineen ja aerobiceineen sekä beach volley –turnauksineen mitään tapahtumaa unohtamatta!!! Paikka on vielä hakusessa, kun moni muukin haluaa viettää yhteistä aikaa. Mutta se löytyy ja kutsu tulee ajankohtaispalstalle. Tervetuloa mukaan!

4.7.2013 Seuran mestaruuskisat takana

Olipa mukava seurata uusien ikäpolvien taistelua seuran mestaruuksista tänään Liikuntakeskuksella. Toki vanhempienkin, mutta näissä nuoremmissa sarjoissa oli monta minulle uutta tuttavuutta. Hyviä ja tasaisia kisoja – monen monta iloista naamaa kentällä! Kisat keräsivät osanottajia melko laajalta alueelta. Hyvä niin, koska jos kisat kerran järjestetään niin onhan se mukavaa, jos jokaisessa sarjassa on runsaasti kilpailijoita ja erityisesti toisista seuroista tulleita kirittäjiä. Kiitos urheilijoille, katsojille ja toimitsijoille sujuvasti soljuneista kisoista.

17.6.2013 Hui hai – kesä tullut on!

Onpahan ollut vilskettä: kilpailuja, urheilukoulua, Suvi-iltaa ja Makkaramarkkinoilla perinteiset penkkarit. Hyvää Juhannuksen odotusta kaikille!

9.6.2013 Pm-viestejä Kangasalla – kultaa ja pronssia

Tänään juostiin pm-viestit Kangasalla. Kisat olivat kovat ja Ryske saalisti useita pistesijoja. P15 sarjassa Leevi Saarinen, Atte Kurkikangas, Juuso Kuusinen ja Eetu Kurkikangas ottivat kultaa 4*800m viestissä ja pronssia 4*100m viestissä! Onnittelut mitalisteille ja muille hyviä suorituksia tehneille!

23.5.2013 Nikkilä ja Kuusi MM-penkissä

Ryskeen Tuomas Nikkilä oli penkkipunnerruksen MM-kisoissa sarjan 74kg viides nostamalla parhaallan Suomen ennätyslukemiksi 232,5kg. Parannusta tuli tässä sarjassa 15 kiloa. Samassa sarjassa tuki mukavaa menestystä lisääkin, kun Kuusen Toni oli sarjan yhdeksäs omalla ennätyksellään 212,5kg. Rautaiset onnittelut molemmille!!

21.5.2013 Vilskettä ja vilinää kentällä!

Se on sitten taas kesä ja urheilukoulu. Tänään kentälle kimasivat nuorimmat ikäluokat ja harrasteryhmä. Kilparyhmä onkin jo toista kuukautta harjoitellut eri lajeja. Mukavasti meille on tullut mukaan uusia ohjaajiakin – hyvä juttu. Tehdään tästä yhdessä innokkaiden lasten kanssa hyvä yleisurheilukesä.

12.5.2013 Suomen suurimmat pm-sisulisämaastot

Kolmea kanavaa pitkin on SUL:sta korviini kantautunut tietoa, että HämSY:n pm-sisulisämaastot ovat tämän vuoden suurimmat koko Suomessa. Hienoa, että saimme tämänkokoiset kisat järjestettäväksemme.

Palautetta on tullut sekä kisojen aikana että jälkeen. Lempäälän Kisan yu:n sivuilla on seuraavanlainen juttu: ”Hämäläiset sisulisäikäiset maastojuoksijat ratkoivat paremmuutta helatorstaina Tammelassa paikallisen Ryskeen järjestämissä kisoissa. Ihan ensimmäiseksi on annettava se kuuluisa iso käsi kisajärjestäjille. Paikan päällä kerrottiin, että homma hoitui eri jaostojen yhteistyönä, se on seuratoimintaa parhaimmillaan! Järjestelyt kaikkine ennakkotietoineen, reittimerkintöineen, lähtö- ja maalialuejärjestelyineen, kahviotoimintoineen ja mitä kaikkea muuta olikaan onnistuivatkin suorastaan loistavasti. Käykääpä kaikki lisäksi katsomassa pitkä videokooste kaikista starteista, aivan erinomaista kuvaa ja junnu-urheilun juhlaa! Hyvä Ryske!!” Kiitos palautteesta LeKille. Jokainen voi katsoa pidemmän jutun sinettiseura LeKin sivuilta (http://www.lekiyu.net/home/node/1631).

9.5.2013 Hienot pm-sisulisämaastot!

Kummastahan sitä aloittaisi mukavasta menestyksestä vai hyvin järjestetyistä kisoista? Mennään nyt yksilöt edellä tällä kertaa. Kurkikankaan Eetu otti hopeaa sarjassa P14. Onnittelut Eetulle! Samoin kympin sakkiin sarjoissaan ennättivät Mäkilän Siiri ja Veikko, Lankin Tomas, Valkaman Eemeli, Silmälän Vili ja Kuusisen Juuso. Muita toki unohtamatta, koska T10 -sarjassa Mäkilän Siiri, Reunasen Lili ja Oksasen Oona ottivat joukkuekultaa! Joukkuehopeaa tuli myös P9 sarjassa Mäkilän Veikolle, Saarisen Veetille ja Laakson Janille. Hienoa! Muidenkin suoritukset olivat hienoja, vaikka en niitä tässä erittelekään.

Kisajärjestelyt olivat täyden kympin arvoiset. Naisjaosto laittoi parastaan kahdessa eri pisteessä, ajanotto toimi moitteettomasti, kanslia toimi kuin rasvattu salama, kuulutus oli mukaansa tempaavaa, ratavalvojat väijyivät kilpailijoita herkeämättä, ensiapupiste tohtoroi tarvittaessa, paikoitus pelasi, opastus pelasi, palkintojen jaot olivat ajallaan, lähetys toimi kuin sveitsiläinen kello, kokoontuminen hoitui mallikkaasti ja maalikarsinan väki oli tehtäviensä tasalla. Joskus on sanottu, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja tämä tuli mitä todennäköisimmin tänään oikeaksi todistettua. Kisat onnistuivat erittäin hyvin ja siitä olemme saaneet usealta taholta kiitoksia, eikä suotta.

Kiitokset kaikille mukanaolleille. Erityisen kiitokseni haluan tässä kohdistaa Miralle, Hannulle, Kaisalle ja Paavolle – teidän panoksenne kilpailujen onnistumiseksi oli erityisen tärkeää!

Jotkut meistä olivat jo virittelemässä uusia kisoja Tammelaan…. No, vedetäänhän vähän henkeä. Ehkä sitten ensi vuonna?

28.4.2013 Yleisurheilijat seuraleirillä Eerikkilässä – perinteisesti

Yleisurheiluväki kokoontui perjantaina kolmatta vuotta peräkkäin seuraleirille Eerikkilän urheiluopistolle. Tätä leiriä oli odotettu pitkään ja tänä vuonna leiri olikin päivää pidempi kuin aiempina vuosina. Lajeja harjoiteltiin ahkerasti ja näimme erinomaisia suorituksia sekä ennätyksiä. Opistolla oli vilkasta, kuin muidenkin lajien edustajia maajoukkueista seurajoukkueisiin oli lähtenyt mukaan. Sinettiseura Naantalin Löylyn kanssa aloiteltiin perjantaina yhteispalloiluilla. Kaikille uutena lajina valikoimaan saatiin kilpakävelykin. Saimme myös opastusta jousiammunnan saloihin maajoukkueurheilijalta. Kiitos ohjaajille ja erityisesti innokkaille urheilijoille. Ja leiriläisten viesti oli selvä: ensi vuonna uudestaan.

14.4.2013 Hiihtokoulun päätös

Hiihtokoulun päättäjäsisä vietettiin Kaitalammilla. Ahkerat hiihtokoululaiset saivat komeat palkintonsa. Kiitokset hiihtojaostolle ja ohjaajille mukavasta hiihtokaudesta!

17.3.2013 AL-viestissä hyvä sijoitus

Ryskeen I joukkue sijoittui tänään käydyssä Aamulehtiviestissä hienosti kahdeksanneksi. Muutamia erinomaisia osuusaikoja ja -sijoituksia tuli tälläkin kertaa. Toinen joukkueemme täydentyi yhdellä ulkopuolisella jäsenellä ja joukkue kilpaili siten kilpailun ulkopuolella.

17.3.2013 Sisulisämaastot Tammelaan

Saimme järjestettäväksemme 9.5.2013 helatorstaina pm -sisulisämaastojuoksut. Kisa organisaatiota pohdittiin johtokunnassa perjantaina ja osa tehtävistä jaettiin samoin tein. Isot kisat edellyttävät isoa joukkoa toimitsijoita, joten tulkaahan kaikki mukaan. Lisätietoja puheenjohtajalta. Tänään toimitsijajoukko täydentyi jo parilla nimellä. Pidetääs kunnon kisat!

9.3.2013 Voimanostoa

Viime viikonloppuna Bärholmin veljekset nostivat nuorten klassisen voimanoston SM-kisoissa Sotkamossa. Jarkko oli 105kg:n sarjassa kuudes. Perttu otti SM-hopeaa 93kg:n sarjassa. Tänään Hakalan Janne oli SM5 klassisen voimanoston SM-kilpailuissa Helsingissä. Onnittelut hyvistä sijoituksista ja ennätystuloksista.

9.3.2013 Henna pukkasi ennätyksensä kuulassa

Salmisen Henna pukkasi ennätyksekseen tuloksen 6,83 viimeisellä työnnöllään Tampere Junior Indoor Gameseissä. TJIG:ssä on melkoinen määrä osanottajia ja Hennan suoritusta kuvaa se, että T10 sarjassa oli kaikkiaan 41 osanottajaa. Henna oli paras hämäläinen! Hieno suoritus! Raution Villekin juoksi P11 60m alkuerissä hyvän ajan 9,42 halliennätyksensä 9,24 tuntumaan.

3.3. Mitaleita Helsingistä ja hiihtoa Äänekoskelta

Tiensuun Mikko kävi hakemassa painonheitosta SM- hopeaa M35 -sarjassa Helsingissä käydyissä hallikisoissa. Paula Laakso jatkoi mitaliketjuaan kahdella mitalilla, joista kultaa tuli päälajissa 3-loikassa ja hopeaa rajun taistelun jälkeen 60 m aitajuoksussa. Onnittelut mitalisteillemme!

Äänekoskella oli vuorossa Hopeasompa viestit, missä M16 joukkueemme Jukka-Pekka Peltomaa, Eetu Kurkikangas ja Juuso Kuusinen ottivat 3*5km:n kisassa kymmenennen sijan. Hyvä suoritus M16/M14 pojilta!

2.3.2013 Lisää menestystä – J-P Nylund Suomen mestariksi

Hieno kisapäivä sai jatkoa, ku Sotkamossa käydyissä klassisen voimanoston kisoissa Joni-Pekka Nylund nosti M40/105kg:n sarjassa mestariksi ja homman sinetöi vielä Suomen ennätys maastanostossa. Onnittelut!

2.3.2013 Antille kultaa, Eetu ja Juuso HS -menestystä!

Lehden Antti haki omansa pois Helsingin veteraanien SM-hallikisoista. Onnittelut mestarille!

Kuusisen Juuso oli sijalla 10. ja Kurkikankaan Eetu sijalla 11. Hopeasomman loppukilpailuissa Äänekoskella tänään. Erinomaiset sijoitukset valtakunnallisessa kisassa ja onnittelut herroille hyvästä saavutuksesta. Huomenna Äänekoskella onkin vuorossa viestit.

1.3.2013 Mastersien SM- hallit Helsingissä

Kova kolmikko lähtee taas tavoittelemaan mitaliketjuihinsa kiiltävää jatketta viikonloppuna Helsingissä käytävissä yleisurheilun veteraanien Suomen mestaruuskilpailuissa. Lehden Antille tuskin löytyy kuulassa vastusta, kun kuula on viikon sisällä kaartanut jo yli 15 metrin lukemiin. Vuoden palomiesurheilija Tiensuun Mikko ottanee myös varmuudella mitalin painonheitossa ja sama pätee Laakson Paulaan 3-loikassa. Tosin kisa on aina kisa ja tulos on saatava – yhtään mitalia ei ennen kisan päättymistä ole jaettu. Tsemppiä kisoihin!

23.-24.2.2013 Veteraanien voimanoston SM-kisat Muuramessa

Olli Skogberg nosti voimanostossa hopeaa sarjassa M50/93 kg (jk 205kg, pp 185kg, mn 232,5 kg (oma ennätys), josta yhteistulokseksi 622,5kg. Joni-Pekka Nylund nosti pronssia sarjassa M40/105 kg (jk 270kg, pp 170 kg, mn SE kolmannella 305 kg). Yhteistulos 745 kg. Onnea mitalisteillemme!

17.2.2013 Nikkilä MM-kisoihin, Kuusi varalle

Suomen voimanostoliiton hallitus on nimennyt Nikkilän Tuomaksen penkkipunnerruksen MM-joukkueeseen alle 74 kg:n sarjaan. Kuusen Toni valittiin varasijalle samassa painoluokassa. Onnittelut molemmille ja tsemppiä kisoihin!

17.2.2013 Mikko Tiensuusta Vuoden palomiesurheilija!

Monipuolinen voimanpesämme Tiensuun Mikko on valittu vuoden palomiesurheilijaksi. Tammelan Ryskeen ja omasta puolestani mitä parhaimmat onnittelut Mikolle valinnasta!

17.2.2013 Hopeasompaviestit Kangasalla

Eilinen mitaliketju sai tänään iloisesti jatkoa, kun Ryskeen kolmikko J-P Peltomaa, Juuso Kuusinen ja Eetu Kurkikangas ottivat mestaruuden M16 sarjassa perinteisellä hiihtotavalla. N8 sarjan kolmikko Erika Pyykkö, Sofia Pura ja Anna Tossavainen toivat hopeaa sarjassaan. N10 sarjassa pronssi oli lähellä, mutta tyytyminen oli tällä kertaa neljänteen sijaan joukkueella Henna Salminen, Lili Reunanen ja Siiri Mäkilä. M10 sarjassa Veeti Saarinen, Veikko Mäkilä ja Verneri Vesala ottivat kuudennen sijan. N12 sarjassa tuli sijoitus kympin sakkiin joukkueella Minna Tossavainen, Ulla-Maija Peltomaa ja Luna Reunanen. N16 sarjan joukkue Susanna Suolahti, Marianne Suolahti ja Milla Malin oli kahdeksansia. Vesterisen Paavo hiihti ties kuinka monennen piirinmestaruutensa M60 sarjassa. Onnittelut mitalisteille ja muille menestyjillemme!

16.2.2013 Piirinmestaruus hiihdot ja HS-aluemestaruushiihdot (v) Kangasalla

Parhaista sijoituksista Kangasalan hiihdoissa mainittakoon M60 sarjassa Paavo Vesterisen hopea sekä M14 sarjassa 5km:n kisassa Kuusisen Juuson pronssi ja Kurkikankaan Eetun neljäs sija. Peltomaan Jukkis oli sarjansa viides (M16) ja samoin Vesalan Verneri (M8). Kympin sakkiin hiihtivät sarjoissaan Erika Pyykkö, Lili Reunanen, Siiri Mäkilä, Ulla-Maija Peltomaa, Minna Tossavainen, Vili Silmälä, Susan-na Suolahti. Niukasti kympin sakin ulkopuolelle jäivät Salmisen Henna ja Reunasen Luna. Onnittelut mitalisteille ja muillekin hyvistä suorituksista.

11.2.2013 Ryskeen nostajille värisuora SM -mitaleita

Kristian Lylykorpi nosti sarjassa m20/83 kg Suomen mestariksi tuloksella 170,5 kg, joka on samalla myös uusi Suomen ennätys. SE on Kristianin ensimmäinen, mutta toivottavasti se ei jää viimeiseksi. Jarkko Bärholm otti sarjassa m20/105kg SM hopeaa tuloksella 185kg, mikä on Jarkon oma ennätys. Värisuoran täydensi Olli Skogberg, joka kahmi palkintokaappiinsa pronssia sarjassa m50/93kg. SM pronssi irtosi tuloksella 190kg. Onnittelut!!

3.2.2013 Nikkilä ja Kuusi putsasivat palkintopöytää Turussa

Nikkilän Tuomas jatkoi vanhaan malliin ottamalla mestaruuden tällä kertaa 74kg:n sarjassa penkkipunnerruksen SM- kisoissa Turussa tuloksella 217,5kg mikä on miehen ennätys. Kuusen Toni täydensi Ryskeen menestystä ja otti hopeaa samassa sarjassa tuloksella 210,0kg. Tiensuun Mikko kilpaili 105kg:n sarjassa ja otti neljännen sijan, vaikka viimeistely ei ole ihan putkeen mennytkään (tulos 250,0kg). Raskaassa sarjassa 120+ Hakalan Janne otti aloituspainoillaan myös neljännen sijan haltuunsa. Onnittelut!

21.1.2013 Vanha laji, mutta meillä uusi – kahvakuula

Tänään alkoi kauan odotettu kahvakuula. Muutama uskalias otti haasteen vastaan ja rautaiset kuulat saivat kyytiä pirteässä pakkaskelissä Nooran johdolla. Jokaiselle löytyi sopivan painoinen työväline ja pakkasesta huolimatta tunnin treenissä tuli kunnolla hiki. Vielä mahtuu mukaan aloittelemaan hyvää treenijaksoa. Kahvakuulassa ei ole kyse vain voimasta ja perusliikkeet sopivat kaikille. Jokainen lihasryhmä pääsee töihin. Mukaan vaan.

15.1.2013 Raudankovat kisat Lopella!

Jussin penkkareista tuli hienot kisat. Lopella käydyissä kisoissa sarjassa 74kg Kuusen Toni nosti ennätyksensä 207,5kg ja voitti sarjansa. Nikkilän Tuomas 205 kg:lla oli sarjassa toinen. Kristian Lylykorpi alle 20v/83kg punnersi ennätyksensä 150kg (sij 1.). Skogbergin Olli otti omansa (M50/93kg sarja) ollen ykkönen 190kg:n tuloksella! Peltosen Ville nosti ennätyksensä 105kg:n sarjassa. Tulos on nyt 187,5 kg ja Ville oli sarjassaan kolmas. Onnittelut voimailijoillemme! Ja kisat sen kuin jatkuvat penkkipunnerruksen veteraanien ja juniorien SM-kisat ovat jo ovella. Tsemppiä kisoihin.

13.1.2013 Timanttiset kisat!

Perinteiset Timanttiset Ryske -hiihdot hiidettiin mukavassa pikkupakkasessa. Osanottajia oli lähemmäs kolmatta sataa. Järjestelyt toimivat hyvin ja kilpailuja paljon kiertäneiltä saimme hyvää palautetta. Aikataulu piti ja vanhempien sarjojen palkinnotkin jaettiin jopa etuajassa. Omien kilpailusuorituksista minua lämmitti erityisesti Kuusisen Juuson erinomainen hiihto.

Naisjaosto on liekeissä, kuten jo aiemmin olen tällä palstalla kirjoittanutkin. Myyntipöydät notkuivat tavaraa ja kauppa kävi. Kiitokset kaikille eri tehtäviin osallistuneille ja kilpailijoille. Tervetuloa ensi vuonna uudestaan Tammelan maisemiin.

6.1.2013 Loppiaisen perinteinen Hämeen viesti

Ryskeen joukkue kisaili perinteisessä Hämeen viestissä. Tuloksena oli kokonaiskilpailun 11. sija. Ryske oli ykkösjoukkueissa laskien 8. Muutamia hyviä yksityisaikoja kellottivat muun muassa Kuusisen Juuso (osuutensa 3.) ja Varjuksen Riikka (osuutensa 5.). Tästä on hyvä jatkaa kohti omia timanttisia kisoja.

2.1.2013 Ryskeestä toistamiseen Hämeen paras voimailuseura!

Suomen Voimanostoliitossa toimivat Hämeen 8 voimailuseuraa ovat päättäneet, että Tammelan Ryske on Hämeen paras voimailuseura vuonna 2012. Ryskeessä on vuonna 2012 nostanut 18 lisenssinostajaa, joista peräti 6 nostajaa pääsivät maajoukkueeseen. Kaikki Tammelan Ryskeen urheilijat ovat sitoutuneet antidopingsäännöstöön. Saavutuksina Ryskeellä oli muun muassa Mikko Tiensuun voittama penkkipunnerruksen Pohjoismaiden mestaruus. Janne Hakala voitti pronssia voimanostossa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa, joka oli samalla seuran historian ensimmäinen arvokisamitali voimanostossa. Olli Skogberg voitti voimanostossa sekä penkkipunnerruksessa 2 SM hopeaa, 2 SM pronssia, veteraanien EM Voimanostossa hän oli 6. sekä nosti pronssi lajimitalin. Vuonna 2012 nostajat saavuttivat yhteensä 24 SM -mitalia. Palkitsemisen perusteena ovat olleet seuran saavuttamat Voimanostoliiton Voimamalja -pisteet (seuran nostajien menestys SM-, EM- ja MM- kisoissa). Toisena kriteerinä on seuratoiminnan vireys, kilpailujen, harjoitusten ja yhteistilaisuuksien järjestäminen sekä alueen harrastajien aktivoiminen toimijoiksi tai kilpailijoiksi. Ja viimeisenä vaan ei vähäisimpänä kriteerinä on näkyvä esiintyminen puhtaan urheilun puolesta. Onnittelut voimailujaostollemme!! Jatketaan samaan malliin tänäkin vuonna.

1.1.2013 Vesikelit, mutta mitäs siitä

Hyvää uutta urheilullista vuotta kaikille. Hiihtokausi jyrähtää viikonloppuna lopullisesti käyntiin perinteisellä Hämeen Viestillä. Ja seuraavana vikonloppuna seuraa omat Timanttiset Ryske hiihdot. Salivuorot käynnistyvät tauon jälkeen ja yleisurheilijatkin jatkavat Eerikkilässä tulevana viikonloppuna. Kahvakuulaharjoitusten alkua odotellessa. Ylös, ulos ja lenkille!