Kahdeksattatoista kertaa järjestetty Vattenfall seuracup kokosi tänäkin vuonna ympäri Suomen nuoret urheilemaan. Ainoana Lounais Hämäläisenä seurana finaaliin pääsi Tammelan Ryskeen joukkue. Finaaleja järjestettiin neljällä eri paikkakunnalla, Ryske kuuluu Mega sarjaan eli 5000-10000 asukkaan kunnat. Finaaliin pääsivät 15 parasta joukketta / sarja + järjestävä seura, Ryske sijoittui alkusarjassa mega sarjan kahdeksanneksi. Mega sarjassa oli kaikkiaan mukana 47 seuraa. Yhteensä mukana oli 199 seurajoukkuetta.

Mega sarjan finaali järjestettiin 29.8. Laitilassa Laitilan Jyskeen toimesta. Ryskeeläiset olivat isolla porukalla mukana urheilemassa ja kannustamassa.

Urheilijat venyivät todella hyviin suorituksiin, laajalla rintamalla, vaikkakin lähes kaikki urheilijat kisasivat ikäistään vanhempien sarjassa. Osa jopa 3-vuotta vanhempien seurassa.

Kisat muutenkin olivat todella kovatasoiset , olivathan nämä valtakunnalliset kilpailut ja monet urheilijoista olivat olleet kisaamassa SM kilpailuissakin.

Kannustajat myös näkyivät sekä kuuluivat kentän laidallla ja yhteishenki oli mahtavaa!

M17 Sarjassa Kurkikankaan veljekset sijoittuivat hienosti: Atte voitti pituushypyn 6.36m kantaneella hypyllä, ja 200m:llä Eetu oli 4. Ennätyksellään 25.00. Kuusisen Juuso työnsi kuulaa 12.06m ja oli 5. parantaen 82cm:llä ennätystään.

P15 sarjassa 2000m:llä Vili Silmälä oli 13. tehden myöskin uuden ennätyksensä, Haapasen Roope oli 3. 100m:n aidoissa, aitoen 1.7m:n vastatuuleen 15.50s. Kuulassa Laakson Atte oli 14. työntäen ennätyksensä 4,57m.

P13 sarjan Veeti Saarinen juoksi 1000m. aikaan 3.33,73 sijoittuen yhdenneksitoista. Kuuselan Atte juoksi 60m:n aidat aikaan 13.01 sijoittuen 12. Korkeushypyssä Aaltosen Markus ylitti riman 1,15m:n korkeudelta ja oli 14. Moukarinheitossa Venni Silmälän moukari lensi uuteen ennätykseen 17,95m, mikä riitti sijaan 11.

P11 sarjassa Ryskeen pojat valtasivat viidennen sijan kolmessa lajissa: Valtteri Yrjölä juoksi vastatuuleen 150m aikaan 23,72s. 1000m:llä Mäkilän Veikko ajalla 3.38,43. Jani Laakso hyppäsi pituutta 4,10m. Keihäänheitossa Jesse Tuki oli 9. tuloksella 25,95m

17v tyttöjen sarjassa Aaltosen Sanni oli 200m:n juoksun oman eränsä toinen ajalla 29,51, mikä on myös Sannin uusi ennätys, kokonaistuloksissa hän sijoittui 10. Pituushypyssä Reunasen Luna hyppäsi 3,94m. mikä riitti sijaan 15. Kuulantyönnössä Syrjälän Sara pukkasi 8,42m, mikä riitti sijaan 12.

T15 80m:n aitajuoksussa Jenny Sääksi voitti eränsä ajalla 15,58s tehden myöskin oman ennätyksensä kokonaistuloksissa se riitti sijaan 9. Kuulantyönnössä 3kg:n kuulalla Nyrösen Tytti työnsi ennätyksen 6,86m joka riitti sijaan 15. 1000m:n kävelyssä Reunasen Lili oli 8. ennätyksellä 6.08,16.

T13 1000m:n juoksussa Kämin Pinja oli 9. ajalla 3.38,63 hieno uusi ennätys! 60m:n aidoissa Mäkilän Siiri voitti Eränsä uudella ennätyksellään 10,68s ja oli kokonaistuloksissa viides. Korkeushypyssä Haapasen Maijan polveen sattui sen verran pahasti, että jäi ilman tulosta 🙁 paranemisia Maijalle. Moukarinheitossa Henna Salminen paranteli ennätystään vajaalla metrillä sijoittuen 8. tuloksella 24,30m.

T11 150m:llä Roosa Fabritius sijoittui 14., 1000m:llä Inka Kuusela oli 8. omalla ennätyksellä 3.50,25 Pituushypyssä Vilda Engman hyppäsi 3,57m tehden myöskin uuden ennätyksen. Keihäänheitossa Erica Syrjälä kiskaisi keihään 21,42m:n päähän ja oli 7.

Sukkulaviestikin juostiin kuudentoista urheilijan voimin Ryske sijoittui 13.