Ryskeen M17 joukkue esiintyi edukseen viikonloppuna Helsingin legendaarisella eläintarhan kentällä juostuissa SM-viesteissä. Tavoitteena olleet finaalipaikat saavutettiin molemmista viesteistä ja molemmilla matkoilla juostiin omat ennätykset.

Lauantain 4 x 100 m alkuerissä joukkue juoksi ajan 45.00 eli paransi entistä ennätystään 0.75 sekuntia. Iltapäivän finaalissa joukkue suoriutui sijalle 7. ajalla 45.16. Alkuerässä juoksu kulki paremmin, mutta vaihdot olivat vähän varman päälle, kun taas finaalissa vaihdot osuivat kohdilleen, mutta pitkä päivä vähän verotti tehoja juoksusta, kommentoi joukkuetta manageroinut Hannu K.

Sunnuntaina vuorossa oli kova 4 x 300 m viesti, jossa tavoitteena oli jälleen finaalipaikka. Alkuerässään Ryske jäi niukasti suoran finaalipaikan ulkopuolelle sijoittuen erässään kolmanneksi vain 0,33 erän voittaneen Oulun Pyrinnön takana. Aikavertailussa aika 2.31.33 riitti kuitenkin finaalipaikkaan lähes 2 sekunnin marginaalilla. Rankkasateessa juostussa finaalissa Ryske päätyi lauantailta tutuksi tulleelle sijalle 7. vain 0,02 sekuntia alkuerää hitaammalla ajalla. Erittäin hyvä puristus vain muutaman tunnin tauon jälkeen. Joukkue paransi reilulla sekunnilla ennätystään eli hyvää venymistä rutinoituneelta joukkueelta. Tämänvuotisen kilpailun kovaa tasoa kuvaa hyvin se, että Ryskeen ajalla olisi ollut viime vuoden SM-viesteissä sijalla 5.

Pakko tunnustaa realiteetit ja myöntää, että isoimpien seurojen (lue HKV, HIFK, Lahden Ahkera, Jyväskylän Kenttäurheilijat jne.) vauhtiin ei vaan millään ehdi, niissä on 15 – 20 saman ikäluokan juoksijaa, joista parhaat valitaan 1. joukkueisiin ja ne pystyvät vielä lepuuttamaan osaa juoksijoista alkuerissä. Kaikesta huolimatta viikonloppuun pitää olla todella tyytyväinen, sillä jo finaalipaikat vaativat omia ennätyksiä ja 7. sija SM-viesteissä on vaan kova saavutus. Taakse jäi kuitenkin huippuseuroja kuten Tampereen Pyrintö, Lappeenrannan Urheilumiehet, Espoon Tapiot, Esbo IF, Oulun Pyrintö, Vantaan Salamat jne. Ja saihan Ryske taas mukavasti TV-näkyvyyttäkin kommentoi Hannu K.