Tammelan Ryskeen voimailijat pärjäsivät loistavasti penkkipunneruksen SM-kisoissa. Tuomas Nikkilä, Toni Kuusi ja Mikko Tiensuu voittivat kultaa omissa sarjoissaan ja Janne Hakala pronssia omassaan.

Tuomas Nikkilä avasi kilpailunsa alle 74 kilon sarjassa ylivoimaisesti nostaen 215 kiloa, joka oli lähes sata kiloa suurempi avaus kuin kolmanneksi sijoittuneen Iiro Virtasen 120 kiloa. Rauman Ydinvoimaa edustavan Virtasen tuloksesksi jäi toisen kierroksen 170 kiloa ja hopea pujotettiin Oulun Power Teamin Jani Haapamäen kaulaan 190 kilon tuloksella.

Alle 83 kiloa painavien sarjassa nähtiin hieman jännittävämpi kolmas kierros. Toni Kuusi nosti ensimmäisellä kierroksella 220 kiloa, jota Kuopion Painonnostajien Pietu Lippo uhkasi lastauttaessa viimeisellä kierroksella 222,5 kiloa. Hän kuitenkin epäonnistui ja Kuusen kaulaan pujotettiin kultamitali. Lipon tulokseksi jäi toisella kierroksella nostettu 207,5 kiloa, jolla hän jäi pronssille Kotkan Hektoria edustavan Niklas Silanderin punnerrettua 215 kiloa.

Sarjassa alle 105 kiloa nähtiin jännittävät kolme kierrosta ja kilpailu ratkesi vasta viimeisellä nostolla. Neljänneksi jäi Nordic Powerin Jussi Kangasvieri toisen kierroksen tuloksella 235 kiloa epäonnistuttuaan kolmannessa nostossaan. Pronssille sijoittui Muuramen Yrityksen eli MY-Powerin edustaja Mika Paasonen nostettuaan 237,5 kiloa. Hopealle ylsi Team 365:n Jukka Seppänen punnerrettuaan toisella kierroksella 242,5 kiloa. Seppänen ei onnistunut viimeisellä kierroksella yritksessään nostaa 255 kiloa. Mikko Tiensuu voitti kultaa niin ikää toisen kierroksen tuloksellaan 245 kiloa, kun viimeisen kierroksen yritys 255 kilosta jäi yritykseksi.

Janne Hakala sijoittui pronssille tuloksellaan 212,5 kiloa alle 120 kiloa painavien sarjassa. Hakala kilpaili ensimmäistä kertaa varustepenkin Suomen mestaruudesta näin kevyenä ja oli silmin nähden iloinen onnistumisestaan. Nordic Powerin Tomi Määttä voitti hopeaa ensimmäisen kierroksen tuloksellaan 260 kiloa. Kulta pujotettiin Joensuun Punttipoikien Lasse Leinosen kaulaan. Hän nosti ensimmäisellä kierroksella 295 kiloa ja yritti kahdesti tehdä uudeksi Suomen ennätyksesksi 309 kiloa.

Päivän kovimmat raudat nähtiin odotetusti yli 120-kiloisten superraskaassa sarjassa. Maailman ennätystäkin nimissään pitäneen Fredrik Smulterin jätettyä kilpailut väliin ja keskittyessä elokuussa Ylitorniossa käytäviin EM-kisoihin tänään nähtiin kahden kilpailijan kova taistelu. Ålands Kraftsportklubbin Ove Lehto ja Kenneth Sandvik olivat tasatuloksessa 355 kiloa ennen viimeistä kierrosta. Kolmannella kierroksella Lehto nosti ensin 362,5 kiloa. Kevyempänä urheilijana Sandvikille riitti voittoon sama tulos, joka nousikin keveyn näköisesti.