Nuorten Suomen mestaruuksista kisataan 10. – 12.8.2018 Espoossa ja Saarijärvellä. Espoossa kilpaillaan 16-17-vuotiaiden kisat, joihin on ilmoittautunut 612 urheilijaa. Tammelan Ryskeestä kisoihin lähtevät Peppi Koppanen ja Ville Tuki. N16 sarjassa heittävä Peppi on valtakunnallisissa tilastoissa tällä hetkellä keihäänheitossa kahdeksantena. N16 keihääseen on ilmoittautunut 21 heittäjää. Ville hyppää korkeutta M17 sarjassa ja on tilastoissa tällä hetkellä kolmantentena. Lajiin on ilmoittautunut 9 kilpailijaa, jotka saattavat senttipelin turvin kisata mitalien lisäksi maaotteluedustuspaikoista Ruotsi -otteluun.

14-15-vuotiaiden SM-kisoihin Saarijärvelle on ilmoittautunut 771 kilpailijaa, joista Ryskeeläisiä on mukana 10 urheilijaa. T15 sarjan moukarinheitossa Henna Salminen on valtakunnallisissa tilastoissa 14. Hennan toisena lajina on kuula. Siiri Laukkanen osallistuu kuulaan ja kiekkoon. Pinja Kämi juoksee 800m ja 2000m sekä Siiri Mäkilä 80m aidat. Tyttöjen lajeissa on paljon osallistujia, 800 m:lle on ilmoittautunut 26 juoksijaa, 2000 m:lle 32, 80 m aitoihin 22, kiekkoon 35, kuulaan 29 ja moukariin 27.

P14 sarjaan kovimmalla tilastonoteerauksella lähtee Veeti Saarinen, joka on 2000m tilastoissa neljäntenä vain kahden sadasosan päässä kolmannesta. Samassa lajissa kilpailee Veikko Mäkilä. Veetin toisena matkana on 800m. P14 kuulaan osallistuvat Vili Välimäki ja Jani Laakso. Vili lähtee kisaan tilastojen yhdeksäntenä. Vilin toisena lajina kisoissa on kiekko yhdessä Samu Kaupin kanssa. Jani kilpailee lisäksi moukarinheitossa. Korkeushyppyyn osallistuvat Samu Kauppi ja Jesse Tuki.

Osallistujia poikien kuulaan on ilmoittautunut 23, 2000 m:lle 21, moukarissa 18, kiekossa 17, korkeudessa 14 ja 800 m:lle 10. SM-kisoissa kilpaillaan mitaleista myös kenttälajien joukkuekilpailuissa, joihin Ryskeestä on osallistumassa neljä joukkuetta. Joukkueen muodostavat lajikohtaisesti kaksi parasta seuran urheilijaa. Joukkuekilpailut ovat vastine viestijuoksuista kenttälajien urheilijoille.

Ryskeen 1960-70-lukujen kulta-aikojen jälkeen ei seurasta ole näin suurta määrää urheilijoita osallistunut SM-kisoihin. Silloisina Ryskeeläisinä kilpailivat mm. myöhemmin olympialaisiinkin osallistunut Harri Huhtala, EM-kävijä Kimmo Kuusela, Markku Perttula, Harri Merta, Risto Karvonen, Pirjo Kymäläinen, Ilpo Bister, Juha Siitonen, Esa Ryhtä ja moni muu kova nimi. 1990-2000-lukujen vaihteessa Ryske pysyi edelleen mitalikannassa muutaman urheilijan voimin. Tämän päivän nuorten sarjoissa joissakin lajeissa kärki on kova ja osa nuorista erikoistuu päälajiin varhain, mikä näkyy tilastoissakin. Kansainväliset näkymät taas puoltavat monipuolisesti eri lajien harjoittelua nuorten sarjoissa. Kumpi tapa on parempi, jää nähtäväksi. Tammelan Ryskeen nuoret ovat monen lajin osaajia ja lähtevät innokkaina SM-kisoihin. Osa on jo konkareita, mutta monelle kisat ovat ensimmäisen SM-kisat.

Ryskeeläiset kannustavat kaikkia urheilijoita hyviin tuloksiin ja upeisiin SM-kisakokemuksiin. Tsemppiä kaikille kisoihin!