Ryskeen joukkue taisteli hienosti lauantaina kisatussa Vattenfall seuracup Mega-sarjan finaalissa sijalle neljä.

Seuracupin finaaliin selviää 15 seurajoukkuetta (+ järjestävä seura) jokaisessa neljässä sarjassa piirikisojen perusteella. Finaaleissa kilpailee näin kaikkiaan 64 seuraa. Tammelan Ryske kilpaili Mega-sarjassa eli 5 000-10 000 asukkaan paikkakunnalla toimivien seurojen sarjassa.

Lähdimme finaaliin piirikilpailujen jälkeen sijalta viisi eli onnistuimme nostamaan finaalissa sijoitustamme yhdellä. Mega-sarjan voiton vei Pyhäselän Urheilijat 385 pisteellä. Ryske saavutti upeat 287,5 pistettä jääden kolmannesta sijasta vain 12 pistettä.

Finaali alkoi joukkueiden esittelymarssilla keskikentälle. Ryskeen urheilijatytöt johdattelivat muun joukkueen kentälle kärrynpyörien ja volttien saattamana. Siitä alkoi kisapäivä, jonka aikana Ryskeen urheilijat venyivät ennätyksiin ja hienoihin suorituksiin.

Lajivoiton nappasi upeasti Roope Haapanen P17 pituudessa. Siiri Mäkilä sijoittui toiseksi T13 60m aidoissa. Kolmannen sijan nappasivat Oskari Kaseva P17 200 metrillä ja Maija Haapanen T13 korkeudessa.

Henkilökohtaiset tulokset löytyvät täältä ja sukkulaviestin tulokset täältä. Finaaliseurojen tulokset löytyvät täältä.

Päivän viimeisessä lajissa eli sukkulaviestissä Ryskeellä oli vielä teoreettiset mahdollisuudet nousta kolmannelle sijalle. Kovaa juostiin, mutta niin menivät muutkin. Sukkulaviestin jälkeen palkittiin joukkueiden tsempparit. Ryskeen tsemppariksi valittiin 9-vuotias Enna Vehmas, joka taisteli päätä pidempiä juoksijoita vastaan T13 1000 metrillä.

Viestin jälkeen lähdimme reippaasti kohti Tampereen Ratinan stadionia. Siellä pääsimme juoksemaan kunniakierroksen osana aikuisten Ruotsi-Suomi maaottelun avajaisia. Loppuillan kannustimme taputtaen ja torvia soitellen suomalaisia urheilijoita hyviin suorituksiin.