Yleisurheilun kilparyhmä on tarkoitettu 8-14-vuotiaille yleisurheilusta kiinnostuneille lapsille ja nuorille. Kilparyhmään voit ilmoittautua, jos olet halukas kokeilemaan yleisurheilua tai kilpailemaan yleisurheilussa. Kilparyhmä sopii yleisurheilua jo harrasteneille, koska harjoituksissa treenataan yleisurheilulajien tekniikoita ja ominaisuuksia monipuolisesti. Kilparyhmään voi osallistua myös, vaikka et olisi vielä harrastanut yleisurheilua, mutta haluaisit aloittaa harrastuksen urheiluseurassa ja oppia lajeja. Kilparyhmään osallistujat hankkivat itse yleisurheilulisenssin Suomen Urheiluliiton ohjeen mukaan. Yleisurheilulisenssi on tarkoitettu kaikille yleisurheilun harrastajille ja se antaa oikeuden myös osallistua kilpailuihin kaudella 2023-2024. Lisätietoja lisenssistä ja ohjeet lisenssin hankitaan https://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/

Urheilukoulussa harjoitellaan osallistujille sopivalla tavalla yleisurheilulajeja (juoksut, hypyt, heitot), ominaisuuksia (esim. koordinaatioita, hyppelyitä, ketteryyttä, taitoa, voimaa) ja käytetään lapsille ja nuorille sopivia välineitä, kuten matalia aitoja, kuntopalloja, sisäheittovälineitä, hyppynaruja ja muita helppoja urheiluvälineitä.

Tammelan Ryske on Suomen Urheiluliiton auditoima urheiluseura. Kilparyhmän valmentajat ovat kouluttautuneet SUL:n lasten- ja nuorten valmentajatutkinnoilla. Valmentajina toimivat Johanna Rekola, Paula Laakso, Mika Kauranen ja Janne Kuusela.

Kilparyhmä kokoontuu Liikuntapuiston Tammi Areenalla torstaisin klo 18-19.30. Olethan ajoissa paikalla, koska ovi avautuu vain valmentajan kanssa klo 18. Kilparyhmän harjoitukset alkavat torstaina 2.11.2023 ja jatkuvat talven ajan noin huhtikuun 2024 puoliväliin asti.Tammi Areenalla käytetään vaaleapohjaisia lenkkareita. Juoksusuoralla voi käyttää piikkareita (piikkareilla ei saa kävellä salin lattialla). Salin pukuhuone 1 on käytössä yleisurheiluharjoitusten ajan.

Kilparyhmän talviharjoitusten maksu on 60 €/talvi (marraskuu-huhtikuu), joka sisältää kaikki Ryskeen järjestämät harjoitukset talven aikana. Maksu maksetaan kilparyhmään ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen kilparyhmään tapahtuu Suomi Sportin kautta: tämän linkin takaa

Tervetuloa mukaan yleisurheilemaan!