Tammelan Ryskeen yleisurheilijat kilpailivat menestyksekkäästi Youth Athletic Games:ssa Espoon Leppävaarassa 14.-16.6.2018. YAG kokoa ympäri Suomea nuoret urheilijat kisaamaan yhdessä. Tänä vuonna kilpailijoita oli myös Venäjältä ja Virosta. Ryskeeläiset saavuttivat useita pistesijoja ihan kärjen tuntumassa, myös useampi ennätys kirjattiin uusille lukemille.

Ville Tuki (kuvassa keskellä) voitti M17 sarjan korkeushypyn tuloksella 191 ja siirsi ennätyksen yhä lähemmäksi kahta metriä. P12 sarjassa Ville Rekola lähestyy 40 metrin viivaa ja heitti neljänneksi ennätyksellään 39,00. P14 sarjassa Jani Laakso heitti moukaria neljänneksi tuloksella 34,37 ja ikätoveri Vili Välimäki pyörähti P15 sarjan kuulan viidenneksi tuloksella 11.20. Samu Kauppi heitti keihästä 31,89 sijoitus 10.

Titus Uutela kohensi omia ennätyksiä P10 sarjan 1000 metrillä 3.46,76 ja pituushypyssä 366. Samassa sarjassa Sami Rekola heitti keihäässä ennätyksen 19,70 ja sijoittuen 7:neksi. T12 sarjassa Viivi Välimäki paransi kiekon ennätystään lukemiin 29,73 ja sijoittui kuudenneksi. Keihästä hän heitti samoille lukemille 29,83 sijoituksena 8. ja pituutta 398. Vilja Välimäki työnsi kuulaa T10 sarjassa viidenneksi tuloksella 7,01 ja keihäs lensi lukemiin 16,57 sijoituksen ollessa 9.

Youth Athletic Games:ssa tunnelma oli kuin isoissa kisoissa. Verryttelyalueet oli rajattu stadioinin ulkopuolelle ja lajipaikoille kokoonnuttiin ohjatusti calling-roomin kautta. Osallistujia oli paljon, joissakin sarjoissa jopa yli 40 lajia kohden. Kilpailun jälkeen palkintojenjakofanfaarit kruunasivat lajin. Ryskeeläisten hyvä menestys on hieno osoitus seuratyöstä ympäri vuoden. Nuoret urheilijat harjoittelevat ahkerasti ja palkintona siitä on uudet upeat omat ennätykset sekä mainiot sijoitukset isoissakin kisoissa.