Sulkapallon harrastekisat la 27.4.

Lounais-Hämeen sulkapallon harrastajien kevätkisat

Kaikille avoin kilpailu paikkakunnasta ja tasosta riippumatta.

Tulostaulukot

Lohkojen ottelukohtaiset tulokset

Lohkojako

Ottelujen arvioitu aikataulu

Ottelusuunnitelma

 

Järjestäjä: Tammelan Ryske ry

Aika: Lauantai 27.4.2024 klo 9:00 alkaen

Kilpailupaikka: Tammi Areena (7 kenttää)

Käyntiosoite: Tammelan liikuntakeskus, Kyöpelintie 20

Luokat:         Kaksinpelit: Avoin, kunto, rento, naiset, pojat alle 19-v, alle 13-v, tytöt alle 19-v, alle 13-v

Nelinpelit: Avoin, kunto, rento, naiset, sekanelinpeli, nuoret alle 19-v, alle 13-v

Järjestäjä pidättää oikeuden lisätä, perua tai yhdistää luokkia.

Juniorisarjoihin osallistujista tulee ilmoittaa pelaajan syntymäaika

Rajoitukset:  Enintään 3 sarjaa / pelaaja.

Pelaajamäärän kasvaessa liian suureksi järjestäjä pidättää oikeuden rajoittaa osallistumisen vain kahteen luokkaan.

 

Kilpailun johto ja tiedustelut: Tapio Salo, seura@tammelanryske.fi

Maksut:        Aikuisluokat: Kaksinpelit 15€/hlö, Nelinpelit 20€/pari

Junioriluokat: Kaksinpelit 10 €/hlö. Nelinpelit 15 €/pari

Maksu paikan päällä. Luottokortti ja MobilePay mahdollisuudet

Ryskeen jäsenille 5€ alennus kokonaissummasta

Pallot:           Pelaajien sopimuksen mukaan, Avoin, kunto ja nuoret aitosulkainen, mikäli toinen pelaaja/pari haluaa pelata aitosulalla, rento Yonex 350-muovi, mikäli toinen pelaaja/pari haluaa pelata muovipallolla. Nuorten sarjoissa järjestäjä tarjoaa pallot.

Pelimuoto: Alkulohkot vähintään kolmen pelaajan pooleissa, mahdolliset jatkopelit cup-muodossa

Ilmoittautumiset: Sähköpostilla: seura@tammelanryske.fi keskiviikkoon 24.4. 18:00 mennessä. Nelinpeleihin voi ilmoittautua oman peliparin kanssa tai avoimena, jolloin avoimena ilmoittautuneista kerätään nelinpelipareja.

Toivomme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ilmoittautumisia!

 

Arvonta ja pelien aikataulut. Torstaina 25.4.

Otteluohjelmat: Ilmoitetaan sähköpostitse, nähtävänä kilpailupaikalla ja Tammelan Ryskeen www-sivuilla (https://www.tammelanryske.fi/kunto/sulkapallon-harrastekisat-la-27-4/)

Kilpailupaikalla kahvio.

Palkitaan mitalein ja esinepalkinnoin sarjojen kaksi parasta. Palkintoja tukemassa mm. OP-Lounaismaa.

TERVETULOA!

 

 

Lisätietoja:

Tammelan Ryskeen järjestämä rento kevätturnaus, jossa et tarvitse lisenssiä osallistuaksesi. Ottelut pelataan pooleissa, mukaan mahtuu maksimissaan 60 pelaajaa. Rajoitukset: 3 starttia ja kisan suosion mahdollisesti kasvaessa rajoitamme 2 starttiin.

 

Kaksin- ja nelinpeleissä pelataan erät 21 pisteeseen ja jokaisesta voitetusta pallosta saa pisteen. Ottelun voittamiseen tarvitaan kaksi erää. Alle 13-vuotiaiden luokissa erät 15 pisteeseen. Tarvittaessa järjestetään luokka vielä tätä nuoremmille.

Jotta osallistujalle kertyy vähintään 2–3 peliä, sarjoja voidaan yhdistää, mutta junioriluokkien kaikissa sarjoissa mitalit jaetaan, vaikka osallistujia olisi vain 1-2 kpl. Esinepalkinnot jaetaan, kun osallistujia on sarjassa vähintään 3 kpl.

 

Kuvaukset peliluokista:

Avoin: Sulkapalloliiton luokitukset ovat mahdollisia. Kaikille halukkaille avoin luokka, jossa voi testata omia taitojansa kokeneita pelaajia vastaan.

Kunto: Sulkapalloliiton luokituksissa voi olla vain alin eli C-luokka. Kokemusta harrastekisoista voi olla. Pelaaminen otetaan tosissaan, vaikka hauskaa pidetään. Normaalisti sulkapalloa pelataan 1-2 kertaa viikossa. Tenniksen ja padelin taitureille tämä luokka sopii myös hyvin.

Rento: Pelaaminen on enemmän hauskanpitoa kuin rankkaa kamppailua. Peliura on vielä lyhyt tai ainakin pelaaminen on satunnaista. Sopiva luokka ensimmäistä turnausta kokeileville ja junioreiden lisäluokaksi.

On mahdollista osallistua kaksinpeleihin sekä rento- että kuntoluokassa tai junioripelaaja voi osallistua omassa ikäluokassaan ja rentosarjassa. Omasta peliporukastaan voi nelinpeleihin muodostaa esimerkiksi pelitaidoltaan vahvemman parin kunto-luokkaan ja rento-luokassa voivat pelata parina kokeneempi ja vähemmän aikaa harrastanut.

Ohjeita pelaamisesta ym.

Pelataan omilla palloilla. Pelipaikalla tarvittaessa myynnissä aitosulkia (22-27€/12 pallon putki) ja muovipalloja (14€ / 6 pallon putki). Juniorisarjoissa järjestäjä tarjoaa pelipallot.

 

Kun ottelu on kuulutettu, pelaajat hakevat pistelomakkeen, joka täytetään palautettuna heti ottelun päätyttyä. Pisteiden näyttämistä varten on tarjolla pistetaulut, joten toivottavasti taukoa pitävät pelikaverit näyttävät otteluiden pisteet. Ennen peliä kentällä voi lämmitellä muutaman minuutin.  Yhdentoista pisteen jälkeen voivat pelaajat pitää minuutin tauon ja erien välillä kahden minuutin tauon. Erän jälkeen vaihdetaan puolia, ja myös mahdollisen kolmannen erän puolivälissä yhdentoista pisteen jälkeen.

 

Tyhjillä kentillä voi myös lämmitellä, mikäli niille ei ole kuulutettu ottelua. Pelihallissa kulkiessa pitää kunnioittaa kenttien rajoja eli menossa olevan ottelun pelikentän läpi ei saa kulkea. Mikäli pallo karkaa toisten pelaajien kentälle, toiselle kentälle voidaan huutaa ”let”, jolloin pelaajat tietävät keskeyttää pelinsä. Ylimääräiseen sulkapalloon voi pelatessa kompastua, joten toisen kentän peli on viisainta keskeyttää.